Aceeasi impresia.
atat timp cat nu te prezinti in interes de munca nu vad de ce ti-ai scoate titulatura la inaintare
Exact, și eu am aceiași impresie. Dacă suni în interes de serviciu și profesia ta este relevantă pentru interlocutor sau pentru conversație atunci este politicos să menționezi acest lucru, altfel nu faci decât să încerci o intimidare a interlocutorului prin statutul tău. Genul ăsta de oameni sunt cei cărora le place să li te adresezi mai degrabă folosind profesia lor decât numele, doamna avocat, domnu-le doctor, etc, ca și cum asta-i definește.
Ne prezentăm cu titlul atunci când ne aflăm într-un cadru profesional și este relevant pentru discuție.
Mi se pare de prost gust să te prezinți cu titlul într-un context care nu are nicio legătură cu profesia.
Mie dacă mi s-ar prezenta cineva la o petrecere ca "Avocat Fănel Vasilescu" i-aș răspunde "Sunt dat în judecată?"
Este, am cunoscut si eu pe cineva tot asa se prezenta si tot avocat era Figuri de 2 lei, nu sunt toti asa, am cunoscut si avocati foarte ok, cu mult bun-simt.
Doar cu numele, nu cu toate titlurile.
Daca nu e o problema profesionala.
Daca a sunat pentru rezervare, e mare infumurare. E unul care e doar titlu, fara sa fie om.
Daca avea un client cu probleme la acea agentie si suna in calitate de avocat al sau, era cu totul altceva. Era chiar indicat sa se stie cine este ca meserie/functie.
Dacă nu e in sfera muncii tale, nu are rost sa te prezinți cu titulatura ta. E de prost gust părerea mea.
Titlul sau profesia se menționează numai in locurile ce sunt afiliate cu serviciul tău și unde chiar e necesar.
Tot ce nu are legătura cu munca pentru prezentare e suficient nume și prenume.