| monia a întrebat:

Ce a fost revolutia? Eu nu inteleg de ce au vrut sa-l dea jos pe Ceausescu si nu stiu ce este comunismul si democratia?

Răspuns Câştigător
| blueangel99 a răspuns:

Revoluția Română din 1989 a constat într-o serie de proteste, lupte de stradă și demonstrații în luna decembrie a anului 1989, care au dus la sfârșitul regimului comunist din România și la căderea lui Nicolae Ceaușescu.

Mai multe detalii poti gasi aici:
http://ro.wikipedia.org/wiki/Revolu%C8%9Bia_Rom%C3%A2n%C4%83_din_1989
Bafta!

8 răspunsuri:
| Brâncuşi a răspuns:

Puţină istorie nu strică, la şcoală faci?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Oamenii au vrut sa il dea jos pe Ceausescu si regimul comunism deoarece pe atunci nu exista dreptul la exprimarea opiniei, nu existau alimente. In democratie ai dreptul sa iti exprimi parerile dar din pacate nimeni nu te asculta iar alimente ai de tot felul dar din pacate multe sunt prea scumpe pentru cei mai multi dintre cetateni, pe cand atunci erau mai ieftine. Cam asta e.

| eurynomus a răspuns:

Revolutia a fost o prostie si cpitalismul care a urmat un mare rahat, cum se si vede de altfel

| monia explică (pentru Brâncuşi):

Nu prea fac, profa se bazeaza pe omul preistoric... si chestii d-astea

| Brâncuşi a răspuns (pentru monia):

Vei face...scuze că te întreb, dacă îmi permiţi ce clasă eşti?

| valentino52 a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu erau mai ieftine neaparat. Spre exemplu produsele importate e normal sa fie mai scumpe daca am produce si nou banane si portocale in Romania ar fi mai ieftine. Mai tot ce se gasea era produs local si ala foarte putin ca majoritatea se ducea la export. Pur si simplu nu aveai pe ce sa-ti cheltui salariu aveai lucruri de baza gen faina, zahar, ulei si stateai la cozi imense pentru inca cateva lucruri banale. Nu puteai sa cumperi cat vrei ca sa ramana si pentru altii si nu puteai sa cumperi ce vrei pentru ca nu gaseai. Te trezeai al 5 dimineata si nu mai prindeai carne. asta e te descurci fara nu o sa mori. De aceea ramaneau bani si toata lumea are impresia ca se traia mai bine. Americanii o numesc romanticizing the past. Si in ziua te azi poti traia ca pe vremea comunismului : muta-te la tara, renunta la internet (o cheltuiala in plus in ziua de azi), renunta la 3 televizoare in casa cu nu stiu cate canale in HD (alta cheltuiaia in plus), la abonamente de telefonie mobila pentru fiecare membru al familiei, rezuma-te sa consumi un minim de curent ca pe atunci (n-aveai nevoie de 3 televizoare care sa mearga non stop la fel si computere si laptopuri pentru ca oricum la TV nu era nimic), nu aveai aer conditionat si masina de spalat vase toate care cresc factura de 4, 5, 6 ori. Deci renunti la toate astea si cand te duci la magazin iti imaginezi ca tot ce poti cumpara e o bucatica de carne 1 litru de ulei, lapte si zahar. Le cumperi si iesi din magazin. Desi ti-ar trebui si niste branza, si niste peste si niste fructe si legume iti imaginezi ca magazinul e gol si nu le cumperi. Pentru ca pe atunci lumea se multumea cu putin pentru nu exista posibilitatea la mai mult. De asemeni majoritatea traiau la fel nu erau diferente prea mari intre oameni tocmai din cauza asta. E o utopie comunismul tot mai bine e acum poti sa ai noroc si sa iti cumperi ce iti doresti, poti sa nu ai sa te plangi ca altii au si tu n-ai. Ramaneam in comunism eram ca aia din Koreea de Nord unde sunt interzisi cartofii prajiti si hamburgerii pentru ca sunt " americanisme". Nu mai zic de scarbosenia aia de cult al personalitatii si frica ca daca zici vreo prostie te toarna si cel mai bun prieten la securitate pentru o promovare la locul de munca.

| monia explică (pentru Brâncuşi):

A 5 a

| Brâncuşi a răspuns (pentru monia):

Micuţ,ai tot timpul să înveţi şi în general prin a 7-a se învaţă.