Eu nu prea vad nici-o diferenta dintre iaurt simplu si grecesc dar iaurtul grecesc e mult mai sanatos asa ca continua sa mananci
Sunt la fel in mare, difera modul de preparare. Diferenta este ca cel grecesc este scurs mai mult de zer, astfel devine mai cremos.
Diferenta de gust vine desigur si de la producatori, pentru ca nu o sa gasesti iaurt grecesc la fel de ieftin ca unul normal, si astfel... este preparat dintr-un lapte mai bun. Ce vreau eu sa subliniez este ca si daca celalalt iaurt ar fi preparat adecvat, ar avea un gust bun
Nu e vorba nici de un lapte mai bun (?!?) si nici nu e mai sănătos, ba dimpotrivă. Iaurtul grecesc este un iaurt simplu amestecat cu smântână, ceea ce il face mai gustos, dar si mult mai gras.
Tineti cont ca lactatele din comert au adesea si alte adaosuri de grasime, nu doar cele din lapte si faptul ca este mai scump nu reflecta neaparat o reteta "curată", ci doar o marja mai mare de profit sau o prelucrare superioara, care la lactate nu e deloc de bine.
Grecii aprecieaza iaurtul romanesc. Importa iaurt si alte produse lactate din Romania.
Nu cred...cel puțin eu simt o reală diferență de consistență și chiar de gust.
Este mai cremos și mai lipsit de zer. Mie îmi place. Procesul este secret de stat
Iaurtul grecesc este doar o denumire a unui nou produs lactat. Dacă luați toate mărcile de lactate care folosesc denumirea de "iaurt greces" veți observa diferențe între produse.
Un alt produs lactat este Ayran, iaurt cu sare de origine turcească, care la fel nu respectă rețeta tradițională.
Doar în Grecia găsiți originalul "iaurt grecesc" și în Turcia găsiți originalul "Ayran".
Nu uitați că în ambele țări se cresc multe capre, oi, mai puține vite. Deci, e de așteptat ca originalele să fie realizate din lapte de capră, lapte de oaie.