Ce cautam? Intrebarea e simpla, raspunsul e complicat.
Majoritatea oamenilor pretind ca isi doresc o viata fericita, ca aspira la mai bine, la crestere fizica si spirituala, la evolutie, si totusi...
...ne comportam inca precum o turma de animale. Deci...acesta este scopul nostru pentru moment, unul animalic. Sa mancam, sa ne puim, sa ne batem intre noi, sa dormim, sa murim.
Da, poate avem iPhone si BMW, dar asta nu ne face superiori cu ceva. Suntem doar niste animale putin mai destepte.
Pe dracul.
Mă, în viaţa asta noi suntem doar nişte furnici. Nu avem vreun scop precis.
Cred că toți căutăm în primul rând fericirea, restul sunt cazuri particulare.
Toata lumea e in goana dupa faima si bani, nu mai incercati texte gen "iubirea eterna si toate astea"
Daca analizez cu atentie intrebarea ta, ea poate fi interpretata in mai multe feluri:
"Ce cautam"?, cu sensul de ce urmarim, ce idealuri, teluri avem in aceasta viata.Mi-ar placea sa cred ca nu la aceasta varianta te refereai.
2."Ce cautam", cu sensul de "ce facem noi aici?", "de ce suntem aici", in aceasta viata pamanteana, in aceasta lume materiala si poate materialista?
3. Folosirea cuvantului "toti" mi se pare interesanta si ma pune pe ganduri... Oare chiar exista vreun rost ca noi, "toti", sa fim in aceasta viata, acum, in acealasi timp? Voi da un raspuns intrebarii mele: Eu consider ca da, nu e deloc intamplator faptul ca suntem contemporani, faptul ca traim aici, acum.Totul are un rost! (nu ma refer la predestinare, la faptul ca Dumnezeu ne-ar fi trasat deja dinainte de a ne naste "drumul vietii"). Ci pur si simplu, cred ca am avut "vieti" anterioare, respectiv vom avea "viata" si dupa moarte!
De asemenea, ca fiintele cu care ne intersectam, coabitam (si nu doar fiinte umane), sunt deja "cunostinte" vechi, din alte existente!
4. Asadar, ai folosit in intrebarea ta, din punctul meu de vedere corect, cuvantul "aceasta" viata!
Imi cer scuze pentru non-raspunsul meu la a ta intrebare.
Depinde de fiecare ce cauta in viata. Unii cauta sa aiba bani, altii isi doresc o familie fericita, etc. Eu imi doresc sa fiu sanatoasa, sa iubesc si sa fiu iubita, sa am un serviciu care sa imi ofere satisfactie sufleteasca. Mai simplu: imi doresc sa fiu fericita si sa daruiesc fericire.