| 1234567890qwertyuiopasdfghjklzxcvbnm a întrebat:

Ce credeti ca o sa ne dea anul asta la examen la romana? Am auzit ca romanul s-a reintrodus in programa. Si semnificatia s-a dat din 2 in 2 ani la examen. Deci sunt sanse mari sa ne dea genul dramatic, romanul sau semnificatia. Astept parerile voastre

2 răspunsuri:
| Anamaria441 a răspuns:

Buna!
Se fac mai multe tipuri de subiecte,apoi se trage unul la sort. Nu este scris unul singur. Da,la multe dintre examene a picat semnificatia titlului. Profesoara mea spune ca trebuie ss stim foarte bine si opera lirica. Sunt sanse sa fie la examen romanul,depinde de subiectul care este tras la sort. Eu iti zic sa te axezi pe cele mai importante: opera lirica,descrierea,semnificatia,romanul. Eventual textul literar, dar nu cred ca o sa fie cazul. De multe ori, la subiectul de literatura de la examen este asemanator cu cel de la olimpiadele de romana. De exemplu, anul acesta cand am fost la faza judeteana mi-a picat descrierea, iar la nationala semnificatia mesajului.
Sa nu te stesezi cu literatura. Adica sa tocesti modele de argumentari si lucruri d-astea. E suficient daca stii structura dupa care trebuie sa faci.
Bafta!

| Drimmero a răspuns (pentru Anamaria441):

Uite aici fata desteapta, stima! Multi se streseaza pentru Bac, invatand cuvant cu cuvant si virgula cu virgula orice lucru/