| suffarstar a întrebat:

Ce credeti, persoanele inteligente au umor?

16 răspunsuri:
| oprescudorin11 a răspuns:

Umorul este un implicit, asa imi pare, o caracteristica a oamenilor inteligenti.
Dar si cainii au simtul umorului.

| suffarstar explică (pentru oprescudorin11):

Au umor din punctul nostru de vedere. Umorul ar trebui sa fie constient, banuiesc. Nu putem considera, de exemplu, ca Nicusor de la Braila are umor. Sau putem?

| oprescudorin11 a răspuns (pentru suffarstar):

Aici ar trebui sa dezbatem definitiile conceptelor. Multi confunda 'Umorul', cu 'circul', cu 'bascalia' cu, exista toate felurile de confuzii. Umorul la-s defini in sensul exprimarii situatiei reale, gasind erorile. Nu e de ras. Deci un om cu simtul umorului NU RADE!
Nici macar persiflantii sau cei care critica ascunzandu-se in spatele pamfletului.
Umorul este o forma care sa te aduca sa intelegi ridicolul unor legi, al unor oameni, conflicte evidente in societate care ne pot ajuta la corectarea lor.
Umorul nu e 'ras'.
Imi amintesc ca acum ceva ani, a aparut un film care m-a pus pe gand: 'sperietoarea de ciori'!
Nu intru in amanunte, dar a definit perfect umorul:
Stii de ce fug ciorile de sperietori?
Pentru ca rad cand le vad!
Rad si fug!
Nu pentru ca le-ar fi frica!

| Th3AbSinTh3 a răspuns:

Nu, n-au, cum sa crezi asa ceva?

Din punctul meu de vedere umor ca si minciuna e semn clar de inteligenta! Inteligenta pura, de cate ori n-ai ras cu lacrimi sau ai zambit la ironie subtila facuta de cineva care totusi n-are facultate si nici un job prea grozav? Totusi acea persoana se descurca foarte bine in viata, de ce? Pentru ca nu-i doarme mintea

| J0B0MAT a răspuns:

Umor inteligent

nony
| nony a răspuns:

Doar pentru alte persoane inteligente. Salam n-ar rade in veci pe glumele lor.
Umorul nu are definitie dar la fel ca ea, e perceput diferit de fiecare persoana in parte.

| RAY a răspuns:

Desigur ca da, mie mia demonstrat chiar si aici pe TPU o fata rationala si amuzanta

Nu cred ca umorul este constient, sau numai.
Cand razi, instant, faci filozofia cauzei?
Nu! Razi si atata. Ti-as recomanda sa citesti 'Rasul ' de Bergson.
Acolo vei gasi toate conexiunile!

| suffarstar explică (pentru oprescudorin11):

Nu ma refer la umor ca la capacitatea de a gusta o gluma, ci la capacitatea de o spune. Da, rasul este automat, dar vezi, cand cineva spune o gluma pe care nu o intelegi, ai nevoie de timp ca sa o digeri, deci exista totusi gandire inainte de declansarea rasului. Mersi de recomandare, o voi citi cand am timp, momentan sunt cam ocupat cu facultatea.big grin

Deci este clar: umorul nu declanseaza 'rasul' neaparat sau nu la oricine.O prima constatare.

| pastru009 a răspuns:

Desigur că pot avea. Dar aici nu faptul că sunt inteligenţi îi lipseşte de umor, ci altceva lezează umorul. Ce este în fapt o persoană inteligentă? O persoană ce cunoaşte mai multe în comparaţie cu alte persoane ce cunosc mai puţin, dar faptul de a cunoaşte nu reprimă şi simţul umorului. Contrar, poate chiar să lărgească orizontul glumei, să-l îngreuneze. Carte pe care a sugerat-o "oprescudorin11" e "Teoria râsului" de Henri Bergson.

| cristimihailov a răspuns:

Persoanele relaxate au umor.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Desigur, unul dintre cele mai bune tipuri de umor.

| R0R0 a răspuns:

Bineinteles.
Si ei sunt oameni!winking

| MaybeJustMe a răspuns:

Umorul este balbaitul coerentului neconsistent, ceva ce tine de etica, dar prea nihilist pentru a cauta apogeul paradoxului continental.

Bafta!

| Dx3F3ss a răspuns (pentru cristimihailov):

Fals, Robin Williams s-a sinucis!