Îmi plac acele filme cu accente psihologice sau filozofice, și nu numai,ideea e să transmită ceva mai special,mai iesit din comun,să-ți pună puțin mintea în mișcare. Îți dau niște exemple concrete : Trance,Limitless, Donie Darko,Cloud Atlas,Mr. Nobody,The fountain,Crash,Memento,Inception și lista poate continua. De asemenea,mai îmi plac dramele negre,dacă le pot spune așa,adică opusul dramelor siropoase ca de exemplu : The boy in striped pyjamas, The Curious Case of Benjamin Button, The Pianist, Never let me go, 7 pounds.
Îmi plac cărțile ce îmi captează atenția, nu-mi plac cele monotone sau cu subiect actual, mă plictisesc. De asemenea, nu-mi plac cărțile românești, cu unele excepții.
Filmele imi plac horror si actiune. thrillere si comedie. iar cartile nu prea imi plac
Mie imi plac foarte mult cartiile care au mister, drama, cele sf si cele clasice.La filme sunt mai pretentioasa.Cel mai mult imi plac filmele de actiune,ex:Fast and Furios, The huger games, mortal instruments, etc, imi mai plac filmele de fantezie dar si cele psiholgice
Pentru ambele sunt valabile următoarele genuri: psihologic, dramă, thriller, uneori romantic.
Cred de asemenea că unele dintre cele mai bune cărți/filme sunt bazate pe unul sau mai multe din genurile enumerate.
Paaai dragoste,razboi(istorie), religie, mister, psihologic, drama si cum spuneam foarte rar sf-uri.Cu placere!
Carti mister; politiste; psihologice si filme horror; drama si psihologice
Imi plac foarte mult cartile istorice si cele care au drama si actiune...iar uneori mai citesc SF, dar destul de rar.
Si legat de filme... in top sunt filmele istorice (+documentare), apoi urmeaza dramele, comediile, thriller si cele psihologice.
Eu prefer genul de filme *divertisment*, iar de carti *dragoste, istorice, schite, nuvele etc. cam orice*
ps. filsofice
Eu prefar filmele de: actiune, comedie, suspans.
Si cel mai mult imi place filmul Transformers e cel mai tare
Mie îmi plac mult filmele vechi, noir. Astea noi sunt fie prea comerciale, fie prea complicate. Cele vechi sunt simple, dar cu esență. Îmi mai plac și filmele bazate pe o poveste reală. La cărți, o perioadă citeam doar autori străini, câțiva mari clasici, dar de un an/doi am început și cu romanele românești care m-au surprins plăcut, cum ar fi Preda sau Eliade.