Nu există nici o definiție pentru acest cuvânt.
E un termen inventat, pe care l-ați scos din un citat mai lung.
E un cuvânt din psihologie dar nu știu ce înseamnă
Autor Dr. Jacques Vigne
titlu Meditatie si psihologie
Cum sa ne îngrijim sufletul
"Am dezvoltat deja, în Éléments de psychologie spirituelle, conceptul conform caruia a ne agata de status quo (dorinta de mentinere a unei situatii existente) nu înseamna un semn de normalitate, ci mai degraba de "normoza" (boala a normalitatii), adevarata normalitate fiind în evolutia interioara. Exista momente în care obsesia normalitatii medii (a fi ca toata lumea si asa cum am fost dintotdeauna) devine atât de separata de realitate, încât am putea vorbi chiar de "normofrenie". Faptul de a fi în întregime identificat cu o interpretare univoca si rigida a personalitatii este o forma de psihoza."
Poate te va ajuta.
Mulțumesc, când aveam 8 ani am primit această normofrenie, am găsit o fișă medicală de pe atunci, deci e ceva grav sau nu, am căutat pe net ce înseamnă dar nu prea găsesc
„normofrenie". Faptul de a fi în întregime identificat cu o interpretare univocă şi rigidă a personalităţii este o formă de psihoză.
Exista tratament https://ro.wikipedia.org/wiki/Psihoz%C4%83
Nu este nimic grav. E o boală ca oricare boală! Grav, este când nu mai ai control, altfel nu contează!
Am găsit o fișă de externare (din2010) și scria în examenul psihologic așa:Normofrenie, tulburare emoțională în context familial
E o situație mai dificilă, ai mei se certau des iar eu când vedeam asta nu știam cum să gestionez situația așa că leșinam numai să se termine cearta, după asta am ajuns la spital, acolo mi-au făcut niște investigații și la examenul psihologic mi-a ieșit ce am zis mai sus, de asta întrebam pentru că nu am găsit pe nicăieri ce înseamnă
Nu, n-am din astea, mi-au făcut pe atunci și un EEG și nu mi-a ieșit că aș avea
Ce rost are sa trăiești în trecut, trăiește în prezent mann, ce a fost a fost
FesaLuca întreabă: