| UnBroken2016 a întrebat:

Ce inseamna sa fii o persoana matura? Mereu aud ca fetele sunt mai mature dar daca ne uitam doar aici pe site, fetele pun intrebari la fel de aiurite ca baietii. Ce sa mai zic de faptul ca raman insarcinate pe banda rulanta pana la 16 ani ( asta denota ca nu sunt destul de mature sa ia decizia corecta, sa nu faca sex la varsta asta ori sa nu il lase pe gogul pe ele fara prezervativ ), deci ce inseamna sa fii matur ca eu nu mai inteleg.

13 răspunsuri:
| whatevernvm a răspuns:

Eu sunt maturitatea in persoana

| syd a răspuns:

Nu inseamna nimic, maturitatea e un placebo

| millar a răspuns:

Fetele sunt mature, chiar daca uneori se comporta copilaresc si raman insarcinate din cauza baietilor ca sunt "maturi". Sa fi un copil matur inseamna sa iti dai seama de gravitatea unei probleme si sa o rezolv la fel cum ar face un om matur, sa incerci sa iei decizile bune in favoarea ta. Si a celor din jur mai inseamna sa ai o fandire matura sa te gandesti sa cantaresti fiecare cuvant pe care il scoti pe gura, chiar daca fetele se port copilareste si fac multe greseli ele in momente de panica gasesc o cale de iesire.Eu de exemplu sunt matura si imi dau seama de gravitarea unui lucru provicat de mine si incerc sa il indrept

| RainmakerX a răspuns:

Asta este o chestie facuta de fete...
Stiu destule fete care sunt vai de capul lor *numai mature nu* asa cum stiu si baieti care iau decizii cat de cat okay. *de cele mai multe ori*

O persoana de 16 ani nu are cum sa fie matura. *da, exista exceptii dar asta extrem de rar *

Matur cred ca inseamna sa ai o oarecare experienta de viata. Eu consider o persoana matura doar daca are +40 de ani.
*chiar daca este irelevant... poti face greseli tampite la orice varsta daca atat te duce mintea *

| UnBroken2016 explică (pentru millar):

Cica fetele sunt mature, cand ai spus asta de baieti ai pus "". Tu cred ca ai inteles gresit ce am scris eu. NU am spus ca baietii sunt mai maturi, mi se par la fel de imaturi / prosti. Baietii si fetele. " sa incerci sa iei decizile bune in favoarea ta." Imi place ca te contrazici singur, acum zici ca sunt mature si acum spui ca o persoana matura face alegerea corecta dar totusi multe fete raman aiurea insarcinate. Da, el e prost ca vrea fara prezervativ ( nu conteaza motivul ) dar si ea e la fel de mult ca accepta. Nu vad de ce ea ar fi matura si el prost.

| millar a răspuns:

Nu toate fetele sunt mature

| millar a răspuns:

Si daca fata nu discuta cu nimeni si nu se intereseaza de riscuri, asta nu e vina ei,

| UnBroken2016 explică (pentru millar):

A cui daca nu? A lui mos craciun?

| Drimmero a răspuns:

Stiu de care imi zici mie aici, exact acelea de 13-14-15, hai 16 ani... care daca fumeaza cred ca detin cunostinte primordiale, sau acele tipe care se cred independente( in sinea lor) si seara tot cu ursuletul sau catelusul dorm in pat. Exact ce a zis @Blytz, acum fur eu de la el, o persoana matura este aceea care este trecuta in viata, care are experienta, nu o carnata de 15-16 ani care nici nu stie cum o cheama cu buletinul in fata. Maturitatea nu este ceva care sa vina prin setare, ea se suprapune varstei, degeaba vor ele sa para mature, mai mult sunt penibile!

| Doub a răspuns:

Înseamnă să fi trecut prin nişte chestii mai naşpa în viaţă, care să te fi format ca persoană şi care te fac să vezi viaţa atlfel.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Rabdarea este semnul maturitatii.A fost o vreme in care am crezut ca sunt matura, ca am invatat din greseli, ca sunt mai responsabila, cu principii mai bine infipte in pamant, cu verticalitate.Doar ca medicul curant a intrat in concediu si am ramas fara reteta.

| Kanpeki a răspuns:

Sa fii o persoana matura inseamna sa fii intelept, sa te gandesti de mai multe ori inainte de a lua o decizie, sa stii sa taci cand trebuie si sa iti gasesti rostul in viata.

PsihoSex
| PsihoSex a răspuns:

Una dintre cele mai vechi chestii psiho pe care am citit-o si nu am mai uitat-o ever, este aceea ca primul prag de maturitate relativa este pe la 28 de ani, iar a doua si cu adevarat complexa este cea in jur de 40, cand legaturile polisinaptice dintre neuroni ating maximul de dezvoltare si interconectare.