| Balonaseplutitoare a întrebat:

Ce legatura are latina cu magia / vraji? Tot vad in seriale ca vrajile se spun in latina.

5 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Tine de evul mediu, iar in evul limba latina era limba spiritualitati, limba care deschide poarta iadului, magiei, alchimiei etc

| Dismally a răspuns:

Nu foarte mare, in trecut slujbele crestine se tineau tot in limba latina si de aici vine asocierea limbii latine cu spiritualitatea, cu ocultul, cu puterea. In realitatea vrajile/incantatiile poti fi rostite in orice limba, nu are importanta. Sunt putini oameni care mai cunosc limba latina in zilele noastre si de asta e folosita in unele ritualuri magice, suna mai "misterios", la fel ca si limba sumeriana, aramaica etc.

| Darkmagic a răspuns:

Latina a fost si este limba culta a omenirii. O foloseau preotii, alchimistii, vracii si in general, oricine era erudit in vreun domeniu la care nu avea acces tot "poporul". Isi criptau, in aceasta limba cunostintele.
Si acum e la fel, latina fiind folosita in Drept, Biologie, Zoologie, Botanica, Istorie, Medicina.
Tu ce crezi, E importanta latina, daca TOATE numele plantelor si animalelor sunt in aceasta limba? big grin
Ca sa-ti explic mai simplist, latina universalizeaza domeniile de mai sus sau parti din ele, pentru a nu se impiedica in multiplele bariere lingvistice.
Daca eu scriu aici: "Ciubotica cucului", intelegi ca e o planta, tu, si majoritatea romanilor. Pe unul din Uganda...il doare la cot de acest nume, nu-l intelege.
Daca scriu insa "Primula veris", orice botanist, din orice colt al lumii stie ca ma refer la planta pe care numai romanii, o numesc "Ciubotica cucului".
Exact ratiunea asta a avut-o si in cazul magiei, exceptand cazurile de magie vulgara sau tribala.

| anonim_4396 a răspuns (pentru Darkmagic):

Nu, nene, se folosește să pari interesantwinking

| Endoryus a răspuns:

E o limba moarta. Poate cred ca par mai interesanti daca folosesc cuvinte care majoritatea nu le stiu.