E o limba moarta. Poate cred ca par mai interesanti daca folosesc cuvinte care majoritatea nu le stiu.
Nu foarte mare, in trecut slujbele crestine se tineau tot in limba latina si de aici vine asocierea limbii latine cu spiritualitatea, cu ocultul, cu puterea. In realitatea vrajile/incantatiile poti fi rostite in orice limba, nu are importanta. Sunt putini oameni care mai cunosc limba latina in zilele noastre si de asta e folosita in unele ritualuri magice, suna mai "misterios", la fel ca si limba sumeriana, aramaica etc.
Tine de evul mediu, iar in evul limba latina era limba spiritualitati, limba care deschide poarta iadului, magiei, alchimiei etc
Latina a fost si este limba culta a omenirii. O foloseau preotii, alchimistii, vracii si in general, oricine era erudit in vreun domeniu la care nu avea acces tot "poporul". Isi criptau, in aceasta limba cunostintele.
Si acum e la fel, latina fiind folosita in Drept, Biologie, Zoologie, Botanica, Istorie, Medicina.
Tu ce crezi, E importanta latina, daca TOATE numele plantelor si animalelor sunt in aceasta limba?
Ca sa-ti explic mai simplist, latina universalizeaza domeniile de mai sus sau parti din ele, pentru a nu se impiedica in multiplele bariere lingvistice.
Daca eu scriu aici: "Ciubotica cucului", intelegi ca e o planta, tu, si majoritatea romanilor. Pe unul din Uganda...il doare la cot de acest nume, nu-l intelege.
Daca scriu insa "Primula veris", orice botanist, din orice colt al lumii stie ca ma refer la planta pe care numai romanii, o numesc "Ciubotica cucului".
Exact ratiunea asta a avut-o si in cazul magiei, exceptand cazurile de magie vulgara sau tribala.
RAY întreabă: