Astept ziua de maine sa ma întâlnesc cu prietenul meu si sper sa nu aiba ceva probleme cu masina pe drum ca ma strânge stomacul doar cand ma gandesc ca poate ceva sa nu fie bine. Apoi daca totul e ok, plecam impreuna la tara.
Te ignora ca stai prea mult pe net ceea ce nu e ok, dar ce sa faci daca nu ai prieteni nu prea ai incotro ei poate nu inteleg ca refugiul tau e netu' in sine, dar mai tarziu te va afecta pe plan social daca vei sta prea mult pe net, plus ca vei avea si probleme oftalmologice. Incearca sa iesi din zona asta crepusculara si sa faci ceva diferit ceva ce iti place trebuie sa ai si tu macar un hobby. incearca sa socializezi si cu parintii si sa le ceri sfaturi. tu nu esti o fata de ignorat, nu te cunosc personal dar pari o persoana simpatica nu de ignorat.
Știu. Ei mereu sunt „ocupați". Dacă ar sta să comunice mai mult cu mine, m-aș „deconecta" și eu de la atâta „navigare pe 'net".
''Dacă ar sta să comunice mai mult cu mine, m-aș „deconecta" și eu de la atâta „navigare pe 'net". "
- Pai, stai si tu mai mult pe capul lor. Incepe tu discutia cu ei. Dupa masa, dimineata, seara, rezervati-va un timp in care sa stati sa vorbiti intre voi, in familie. Sau daca nu, trage-o doar pe maica-ta deoparte si incepe o discutie cu ea. Pune-i si ei intrebari, caci stii si poti sa le pui. Spune-i ca vrei sa v-apucati sa gatiti ceva impreuna, sa faceti ceva care sa va uneasca mai mult. Scoate-o la o plimbare. Daca ai frati, veri, vecini, scoate-i la o plimbare, la ceva gustare. Ia tu initiativa, caci vad ca poti. Mergeti sa va distrati. Mergeti la un concert. Mergeti intr-un parc, sa va distrati in aer liber. Oamenilor le place sa fie bagati in seama, sa fie invitati in oras. Uite, in zilele urmatoare, lasa pc-ul si ia initiativa sa vorbesti mai mult cu ai tai sau cu cei pe care ii cunosti, invita-i afara, sau invita-i la tine, pregateste impreuna cu ei mancarea sau impreuna cu familia ta. Mergeti la un gratar, spuneti povesti impreuna etc. Lipeste-te tu mai mult de ei cand sunt prea ocupati sa te observe. Pliaza-te si tu pe activitatile lor, cateodata mai trebuie sa te bagi si tu in seama, sa iei initiativa in ceea ce vrei sa faci.
Dacă stau să mă gândesc, pe 21 luna asta plec la mare, vin la finalul lui august, iar pe la începutul lui septembrie trebuie să trec prin Ungaria și Timișoara de mai apuc.
Știu, mai sunt momente când mă uit cu ea la filme, dar am un frate care aproximativ 2 ani. Bine, eu nu încerc să cer prea multă atenție, deși unii poate asta înțeleg. Eu sunt mai introvertită de fel. Și nu sunt așa de „ambițioasă" și mereu mama mea se plânge de asta.
Dar mna, dacă stau și la sat unde toți se/ne cunosc/cunoaștem nu știu ce aș putea face, mai ales dacă mai multi bătrâni sunt pe aici.
În Ungaria? Păi am un frate care are aproximativ 2 ani și trebuie să-l ducă la nu știu ce medic și am zis să evadez și eu din țară puțin.
Pai, poti macar sa fii si mai apropiata de mama ta, sa gatiti impreuna, sa o ajuti cu fratiorul. Si macar in weekend-uri poti organiza ceva gen o masa in aer liber, o drumetie, o seara in familie sa vorbiti orice, o plecare la munte, la mare, in alt oras.
Cand esti singura, poti citi mai mult, sau iti poti imbunatati o limba straina, dictia, matematica, scrisul creativ. Te poti apuca sa inveti ceva cu totul nou de pe net. Dar daca stai aici, nu ramai cu niciun rezultat palpabil. Nici eu n-o sa mai intru aici. Tine minte, aloca-ti timpul in investitia in tine si in relatii mai fructoase cu cei dragi, apropiati tie. Restul? TPU, Facebook, persoane virtuale cu opiniile lor acaparante? Doar praf in ochi. Ăştia te ametesc aici cu iluziile lor de grandomanie, cu neputintele lor, cu invidia lor, cu perspectivele lor alterate despre om si viata. Nu pune compania lor mai presus de ceea ce ai deja in viata reala si nu pune parerile lor mai presus de gandurile tale. Te vor strica. Meriti ceva mai bun.
Vezi spatiul ala gol, alb?
Acolo e timpul tau prezent si viitor, acolo e viata ta.
Incepe sa planuiesti, sa umpli timpul ala cu cap. Formeaza-ti un program care sa te multumeasca si tine-te el, il adaptezi tu pe parcurs, insa o sa-ti traiesti viata in cu totul alt mod planificand si nelasand prezentul sa treaca pe langa tine pe nesimtite.
https://calendar.google.com/calendar/r?pli=1
Si nu incerci sa faci nimic ca sa iesi din situatia asta? Doar stai si te plangi? Eu la varsta ta rupeam cartile. Cauta-ti hobby-uri. Daca stai degeaba toata ziua pe site-ul asta de bolnavi normal ca esti depresiva.
Foarte rau ca te gandesti la asta. Mor oamenii destepti si raman singur cu toti cretinii.
O da hai sa vorbim despre sinucirere, e la moda. Toata lumea face asta nu? De parca e asa... ca si cand ai bea apa.
Ia fa-o hai, ai tupeul?
Daca ai fi zis "as incerca sa traiesc sa fac o lume mai buna", as fi avut un respect deosebit.
Am încercat și asta. Dar nimeni nu m-a luat în seamă când am încercat să modific ceva, măcar printre cei mai apropiați familiei mele, etc.
Pamanteanul întreabă:
anonim_4396 întreabă:
anonim_4396 întreabă: