| troleibuz a întrebat:

Ce părere ai despre Instagram?

64 răspunsuri:
| RAY a răspuns:

Nu folosesc, faza e ca se promoveaza narcismul ceea ce poate da dependenta

| Wr3nch a răspuns (pentru RAY):

Orice retea sociala promoveaza narcisismul. Si pe TPU devii narcisist daca primesti prea multe funde laughing

| Wr3nch a răspuns:

Meh, il folosesc mai mult pentru ca e asociat cu FB si am multi prieteni care posteaza, daca pun poze pe an e binelaughing

| RAY a răspuns (pentru Wr3nch):

E adevarat, vrem sa stim ca suntem apreciati de alti, populari

| Celcestietot a răspuns:

Nicio părere.

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Majoritatea de pe Insta sunt la vânătoare de followers. Cred că fac din asta scopul lor. Iar daca numărul scade peste noapte, le-ai stricat toată ziua...

| EntertainYou a răspuns:

Pe langa ce a zis bine floresdemayo legat de urmaritori - fiind un scop major - eu iti zic ca prima chestie pe care o disting personal e ca Instagramul e proiectat pentru smartphone.

Ca si Whatsappul, tot de Facebook achizitionate, dar faza e ca Facebook-ul il mai folosesti si pe PC/laptop.
Instagramul e prea mobile-oriented.

Uite, Telegramul fata de Whatsapp merge si pe PC, fara sa ceara conectare simultan cu telefonul.
Nu-mi plac prea mult aplicatiile care ma leaga de telefon. Nu prea sunt utilizator de telefon. Iar in ultima vreme de cand cu covidul si stand mai mult in casa chiar am intrat prea rar pe Whatsapp si Instagram. Stiu ca tocmai eu sunt in minoritate in ziua de azi, lumea cauta sa fie cat mai "mobile" cu putinta. Insa nevoile mele personale & profesionale nu sunt satisfacute de telefoane. Pentru unii telefoanele chiar sunt noile PC-uri. Ba chiar prefera destui sa arunce peste 1000 coco pe un smartphone (flagship) decat sa mai investeasca in PC-uri. Si nu ca n-ar sta pe acasa, ci pur si simplu n-au nevoi aditionale pe care smartphone-urile nu le pot satisface. Prefera sa se holbeze in ecrane mici. Pe langa faptul ca e altfel sa te dai mare cu iPhone-ul la terasa, nu poti sa cari PC-ul scump dupa tine.

In rest, e la fel, marea majoritate va fi tot public cu selfie-uri dornici de atentie/validare.

| EntertainYou a răspuns (pentru Wr3nch):

Man, pe principiul asta, cand iei salariul pentru o munca depusa tot narcisism se numeste?
Pe TPU daca iei funde poate le iei si pentru ca ai depus un efort sa dai un raspuns competent, in loc sa primesti aprecieri doar pentru ca ti-ai facut o poza in oglinda.
Mandria pentru o munca rasplatita nu e genul de narcisism care ne face rau. E chiar ceva ok, un echilibru emotional necesar. O motivatie, alta decat a primi doar atentie degeaba.

| EntertainYou a răspuns (pentru RAY):

Pai depinde de cum folosesti aplicatiile, RAY.
Eu folosesc Facebook zilnic, dar nu ca sa vad poze cu selfie-uri si postari cu mancare, poze din vacante sau cu plozi...sau cu 5G care da covid.

| RAY a răspuns (pentru EntertainYou):

De acord cu tine

| Wr3nch a răspuns (pentru EntertainYou):

Boss, sa raspunzi la intrebari nu e o munca. Multi raspund ca sa fie seniori mai repede, sau paralel cu subiectul ca sa fie in top. Deci e narcism si aici, poate nu partial. Plus ca unii fac rage daca nu primesc ei fundalaughing

| siriusblack98 a răspuns:

Nici una in mod specific.Am folosit dar nu mai folosesc de peste 1 an. Pur si simplu nu ''m-a prins''. Am ramas la Fcaebook strict ca sa mai citesc o stire sau un banc, un meme.

supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

O părere bună love struck. Eu n-am tangențe cu partea narcisistă a Instagram-ului. Mai mult narcisism văd pe TPU laughing. Orice rețea socială poate fi utilă dacă e folosită cu cap. Eu cel mai mult folosesc Insta ca să-mi caut referințe pentru desen, pictură și altele.

| EntertainYou a răspuns (pentru Wr3nch):

Eu iti zic la modul general ce inseamna sa dai rasplata/premii. De aia si cand iti faci cont pe TPU ti se spune de necesitatea contului ca sa primesti puncte. Ca sa primesti ceva la schimb. big grin Ha, Ha. Gratis nu vrea nimeni...cica.
Ca unii stau pe aici doar ca sa ia premii e alta poveste. happy

| EntertainYou a răspuns (pentru supadeceapa):

Bine punctat. Si eu am impresia ca mai mult narcisism e pe TPU. Si nu din cauza fundelor, cum zic unii, ci din cauza raspunsurilor in sine. E suficient doar sa pronunti numele unor useri infami de pe aici si deja ai definit aroganta aia imprastiata pe site in mod nemeritat, una specifica narcisismului.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E amuzant ca tu ai întrebat ce parere avem despre Instagram(ma întreb de unde ți-a venit ideea pentru întrebarea asta) si toți ți-au dat răspunsuri despre narcisism. Puteai sa intrebi si despre vreme si cel puțin o persoana s-ar fi trezit sa bată un apropo legat de narcisism.Probabil e la moda cuvantul asta.

| troleibuz explică (pentru anonim_4396):

Retelele sociale si narcisismul au mare legatura una cu alta.
Ai sta pe TPU si ai incerca sa iti faci o imagine aici daca nu ar fi asa?

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru troleibuz):

Ți se pare ca încerc sa-mi fac o imagine aici?
Majoritatea oamenilor folosesc cuvantul asta complet aiurea.Retelele sociale promovează superficialitatea, dacă vrei.N-as zice neapărat ca promovează narcisismul.E dificil sa stabilesti granita dintre încredere in sine si narcisism doar pe baza unei poze.

| troleibuz explică (pentru anonim_4396):

Da.

| EntertainYou a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai da, s-a pripit RAY cu asta. Dar pentru cei mai mulți oameni social media chiar ajunge un izvor de narcisism sau loc de atentat la nesiguranțele oamenilor. Prea putini sunt cei care știu sa se ferească.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru EntertainYou):

Nu mi se pare ca ar fi un izvor de narcisism.
Legat de nesiguranțele oamenilor, când decizi sa te afișezi intr-o anumită ipostaza pe o retea de socializare îți asumi si comentariile negative, care de cele mai multe ori sunt perfect adevărate.Adevarul doare cel mai tare.
Sa te ferești înseamnă sa nu expui.Sau sa fii atat de sigur pe sine încât sa nu dai doi bani pe altii.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Neinteresant. La fel ca și tiktok.

Ma refeream la cei care privesc. Nu la cei care postează și își pot asuma și feedback negativ. In fine...

| lorix a răspuns:

Ca e neinteresant.

| RAY a răspuns (pentru EntertainYou):

Am scris ca poate da dependeta nu ca toti sunt dependenti, asta e ca daca bei o bere o data pe saptamana nu te face alcoolist

| gemeni6226 a răspuns:

Nu-mi place, niciodata nu mi-a placut, nu-l folosesc, imi place mai mult Facebook.

anonim_4396

Cei care privesc o fac si ei voluntar.Asumat chiar, aia inteligenți.

Clar, chiar si la baie tot voluntar se duc.

anonim_4396

Pai da, tot voluntar e.
Îți instalezi aplicația voluntar.Si vezi postările pers pe care le urmărești.Nu le exploatează nimeni insecuritățile.

You really don't get it, do you?