| GabbyGabriella64 a întrebat:

Ce parere ati avea daca s-ar implementa o lege in toata lumea sau cel putin in tarile mai civilizate macar la inceput care sa oblige fiecare cetatean sa mearga la psiholog unde sa fie evaluat la un interval potrivit de timp inca de la o varsta frageda ca sa se poata depista anumite comportamente nepotrivite inainte de a ajunge in punctul in care sa comita infractiuni grave? si evident pentru cei care nu au bani pentru astfel de sedinte sa se gaseasca o solutie acceptabila
credeti ca ar putea functiona o astfel de lege?

13 răspunsuri:
| aditimus a răspuns:

Daca pana acum nu s-a facut asa ceva...

| Drimmero a răspuns:

Psihiatrul pune diagnosticul, mersul la psiholog e frectie la picior de lemn, e ca si cum ai vorbi deschis cu un prieten despre problemele tale, deci psihologul n-are cum sa isi dea seama de asta pentru ca e ceva peste competenta lui, nici nu e medic.
Nu as fi de acord pentru ca e timp pierdut aiurea la psiholog, in schimb as fi de acord desi e foarte greu de gestionat o situatie ca asta, iti trebuie buget cacalau ca sa implementezi un sistem in care sa depistezi cine e nebun si sa-l tii departe de societate, cu ingrijire speciala, as zice ca e imposibil dar e destul de necesar pentru ca pe strazi umbla tot felul de sandilai care pot sari la gatul tau in orice moment, foarte multi nu sunt santosi la scufita, numai eu aveam vreo 2-3 vecini d-astia in copilarie pe strada care ne alergau cu pietrele, ce zic eu pietre, direct bolovani, pe langa asta pana si pe cei mai mari poligoti ii faceau de rusine, vorbeau astia romana combinata cu greaca veche si limba sumerienilor in aceeasi propozitie si se activau din nimic, dunga lor rosie acoperea toata cartea de identitate, morala povestii este ca nici pe strada nu mai poti fi in siguranta ca nu stii de ce morbizi dai.
A si inca ceva, foarte multi bolnavi d-astia se pot comporta normal, pot pacali controalele psihiatrice, deci nu ar avea rata mare de succes.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Eu nu cred că psihologii sunt atât de buni.
Nu contest că există psihologi care ajută oameni, dar sunt foarte mulți slabi, inutili, care nu sunt în stare să citească oamenii și să dea sfaturi ok. O ard generic cu toți, ca niște speakeri motivaționali.
Psihiatrii sunt cei care pot depista bolile periculoase, lipsa de discernământ șamd.
Controalele trebuie introduse la vârste fragede, nu la adulți.
Eu nu aș fi de acord să mă controlez aiurea. Mi-e de ajuns controlul pentru fișa de permis, din 10 în 10 ani, și eventual cele de la angajări.
Dacă sunt apt să conduc și să lucrez, nu cred că am boli periculoase.

| Emma30555 a răspuns:

Ar functiona dar doar in teorie in practica nu cred

| SimplyBlue a răspuns:

Ar fi o țară plină de psihologi și tot nu ar stopa infracționalitatea.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Nu. Si nici nu conteaza daca ar functiona. Un organ al statului care sa trateze oamenii ca pe niste potentiali infractori, cu evaluari periodice sub amenintarea armei si eventual si cu monitorizarea nepotrivitilor mi se pare mult mai periculos pentru viitorul civilizatiei decat orice infractiune grava pe care ar putea s-o comita cineva.

| GabbyGabriella64 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Bine.nu psihologi.psihiatri.am gresit eu
si la adulti ar trebui.nu numai la copii.pe parcursul vietii poti trece prin tot felul de lucruri care sa te destabilizeze psihic
nu e vorba neaparat de tine.e vorba de toti. daca ar fi sa se faca corect ar fi sa il faca toti. poate o fi o pierdere de bani si de timp pentru tine dar pe de alta parte sacrificiul asta al tau poate contribui la siguranta ta si a celor din jur.si oricum ar trebui sa demonstrezi cumva ca nu ai probleme deosebite.nu e de ajuns ce ai zis tu

| GabbyGabriella64 explică (pentru anonim_4396):

Cine sa te ameninte cu arma? esti paranoic
ai emotii ca ai putea fi tu considerat "nepotrivit"?

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru GabbyGabriella64):

Persoanele care au probleme, le manifesta, mai devreme sau mai tarziu.
Politia are sub atentie sute de schizofrenici sau alti bolnavi periculosi, in fiecare localitate.
Concret, oamenii aia stau acasa, in semi-libertate si cu tratament de 'normalizare', doar in baza familiei. In multe cazuri, familia sunt parinti trecuti de 60 de ani, iar bolnavul are 30-40 de ani. Iti dai seama ca atunci cand se pun pe omorat, nu prea are cine sa ii opreasca.
Daca sa zicem ca s-ar implementa ceea ce spui tu, situatia sa zicem ca s-ar schimba asa:
din 100 de psihopati la 20.000 de locuitori, se mareste cifra la 130.
Adica 30 de alti bolnavi care vor sta acasa pe semnatura familiei.
Desi cred ca am exagerat cu 30 de noi cazuri; o afectiune precum schizofrenia paranoida nu trece neobservata. O criza de la boala aia ii duce direct in arest, iar de acolo la spitalul 9, legati de pat.
Dupa 3 saptamani de tratament, se intorc acasa sedati, pe semnatura familiei, cum spuneam.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru GabbyGabriella64):

Aia inseamna sa te oblige statul sa faci ceva.
"ai emotii ca ai putea fi tu considerat "nepotrivit"?"
Da. Tu nu?

| GabbyGabriella64 explică (pentru NoTurbinaNoGood):

Nu toate persoanele cu probleme si le manifesta.au fost destule cazuri in care respectivul nu dadea de banuit ci doar a trecut direct la fapte

| GabbyGabriella64 explică (pentru anonim_4396):

E exagerat oricum
da am dar tot as fi de acord cu asta
dar emotii e mult spus.in orice caz da, cred ca ar putea exista o posibilitate sa fiu considerata asa
daca e sa fie vreo problema.asta e.fiecare sa primeasca ce merita

| NoTurbinaNoGood a răspuns (pentru GabbyGabriella64):

Tu ai studii în psihologie și investigații criminale, sau în ce calitate faci afirmațiile?