| mariuschakra12 a întrebat:

Ce părere aveți daca ai timpul ocupat numai cu activități faine ai vreo șansă să ai depresie anxietate?

8 răspunsuri:
| Sachiroo a răspuns:

Nu se poate! Dacă mănânci sănătos poți face cancer sau altele?
Pai gândește-te! Uite, de exemplu eu sunt pasionat de istorie. Crezi ca dacă mi-aș petrece tot timpul studiind despre ea as înnebuni? Nu! Cu siguranta, nu! Acele lucruri faine te fac fericit. Iar atunci când ești fericit creierul tău produce dopamina. Anxietatea și restul sunt produse doar pentru ca omul este trist, din diferite cauze, precum aceasta, ca nu face activități faine.

| Mosotti a răspuns:

Bineinteles ca ai sanse sa faci depresie si anxietate, nu conteaza ce activitati ai, destui s-au trezit chiar in concediu ca a aparut boala brusc, se simteau mai tristi, mai demotivati, etc.
Si deodata sau treptat simti ca esti mai trist, ca acele activitati nu te mai bucura, ca nu mai ai interes pentru diverse, etc.

Un prieten de al meu a facut anxietatea la munte cand era cu prietenii la cabana la distractie, in mijlocul distractiei BUM a aparut o frica tampita inexplicabila, atunci s-a declansat boala.
Te scoate boala din activitatile alea faine de nu te vezi! Nu e de joaca.

| Mosotti a răspuns (pentru Sachiroo):

Daca e sa vina boala, vine orice ai face din pacate, nu conteaza ce activitati faci, boala nu tine de activitati.
De ex daca la tine apare depresie mai serioasa, o sa simti simptomele, o sa simti ca nu prea mai esti pasionat de istorie si de altele, si asa mai departe.

Ba cu siguranta da, vine boala orice ai face! Si am si exemple clare.
Ptr ca se rupe smecherezul, cand boala vine, acele chestii NU te mai fac fericit, nu se mai produce dopamina si altele ca lumea, ca tocmai aia e boala, strica acele mecanisme, si te-a luat dracu.
Doamne fereste sa ai gene defecte care iti "programeaza" ca la un moment dat sa faci boala.

Se poate ajunge sa nu te mai bucure nimic orice faci! Chestiile alea faine te bucura daca ai un creier sanatos care raspunde corect la acele chestii faine, daca e defect, ce mai faci? Ca nu mai reactioneaza, iti poate dispare "imi place, ma atrage, vreau sa fac, ma bucura", si ai pus-o, ca pana la urma asta e depresia de fapt, cu asta se ocupa, sa-ti ia bucuria.

Ai zis o chestie eronata:
"Anxietatea și restul sunt produse doar pentru ca omul este trist, din diferite cauze, precum aceasta, ca nu face activități faine."
Pai daca este trist si nu face activitati faine, este deja un semnal ca nu mai e sanatos, ca un om sanatos de la sine face activitati faine ca asa simte sa faca, chiar daca-l supara anumte cauze, trece repede peste asta si se bucura de tot si toate.
Si sigur ca daca deja e bolnavior putin, se poate agrava mai tare boala.

| Sachiroo a răspuns (pentru Mosotti):

Eu am vazut oameni bolnavi pe patul de spital sau în ultimele lor momente de viata care erau fericiți! De ce? Pentru ca erau alături de familia lor.
De unde știi ca îmi place istoria? Ai răscolit pe pagina mea?
Cum adică: "te bucura dacă ai un creier sănătos"? Adică ce-i cu Sindromul Down nu sunt fericiti? Ba da! Ei nu au un creier sănătos! Și prin asta nu vreau sa spun ca sunt prosti! Nu! În niciun caz! Ci ca ei nu au capacitatea de a judeca atât de dezvoltata precum o avem noi!
Și apoi, dacă ai citit bine ce zice persoana care a pus aceasta întrebare, sigur ai observat ca a spus:"numai cu activitățile faine", iar tratarea bolilor nu intra în aceasta categorie.

Cum de unde stiu ca-ti place istoria, n-ai zis sus?
"Pai gândește-te! Uite, de exemplu eu sunt pasionat de istorie".

Depinde ce boala aveau aia care era fericiti pe patul de spital in ultimile momente, ca daca au o depresie nasoala, nu se mai bucura nici de familie si nici de nimic.
Normal ca daca ai cancer, te bucuri daca familia e langa tine, sau alte boli, ca, creierul este sanatos din punct de vedere al depresiei.
Adica un creier sanatos in sens de depresie si anxietate, atat, ca daca nu e sanatos pe partea asta, nu mai merge mecanismul ala care te face sa te bucuri, si asta indiferent de mediu si de cine e langa tine.

Ai dreptate de astia cu Down, ei se bucura, insa acum am specificat la ce m-am referit cu creier sanatos, uitasem sa specific.
Ca normal ca sunt si alte boli ale creierului care nu au treaba cu fericirea si multumirea.

Pai nici nu are legatura ca numai cu activitati faine sau nu, oricum, boala poate apare oricum ai da-o, si nu are treaba cu tratarea bolilor.
El a intrebat daca avem sanse sa apara depresia anxioasa daca facem doar activitati faine, si raspunsul este ca da, poate sa apara fara probleme, si am explicat de ce.

| Sachiroo a răspuns (pentru Mosotti):

Greșeala mea! Am uitat sa îmi citesc propriul comentariu. Am umblat pe net toată ziua și am crezut ca nu am scris aici ca îmi place istoria. Bine, man, poate apărea și depresia dacă faci numai lucruri faine! Te confirm!

Din pacate e asa, as fi vrut sa nu fie, depresia e boala grea, ca-ti fura viata cu totul uneori, daca nu ai un picior mai merge, daca ai diabet merge ca ai creieru okey, daca ai depresie e nasolie.
De aia se si ajunge uneori la suicid pentru ca asa de nefericit poti fi, ca iti vine sa mori, fara sa conteze ce ai in jur.
De aia e si declarata boala si e serioasa de tot, fara tratement poti si muri.

F bine ca-ti place istoria, si mie imi place dar si analiza istorica adica de ce anume s-a ajuns sa se intample anumit eveniment, evident in combinatie cu politica si economia, ca nu le poti desparti.
Am un prieten cu care doar astea discutam si cate 2 ore pe zi.

De ex istorie este sa stii ca Hitler s-a inarmat si a incalcat tratatul de la Versailles si marile puteri n-au actionat, analiza istorica este de ce a facut asta, de ce a fost lasat sa faca asta, ce se ascunde in spate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bună.

Riscul tot există (cauzele pot fi diverse), însă șansele sunt mai mici, mai scăzute.