Ce iti pasa tie cetatean alb... De scris de la tastatura despre problemele altora e simplu
"Dacă un negru ucide un alb nu zice nimeni nimic, li se închide pliscul"
Dacă ai avea cunoștințe câtuși de puține despre statisticile rasiale din privința acuzațiilor și arestărilor ai realiza că această propoziție este o imbecilitate absolută. Situația stă fix invers. Dacă se întâmplă să fie un negru la locul faptei sau suspect, statistic vorbind poliția e mult mai înclinată să-l considere făptaș chiar fără dovezi, iar șansele de apărare sunt scăzute. Este o mare înclinație spre a incrimina persoanele de culoare(zic așa deoarece se aplică și mexicanilor sau celor din America Latină).
E adevărat că aceștia comit mai multe crime decât albii raportat la populație, nimeni nu zice că nu. Dar un alb are șanse mai mari să scape, pe când un negru este suspectat mai intens și are șanse de a fi acuzat pe nedrept mai mari. Recomand să vizionezi canalul JCS Criminology, "There's something about Casey" și apoi "Guilty until proven innocent" ca să te mai lămurești.
Nu ți-aș fi discriminat complet premisa, dacă ai fi venit cu argumente mai puțin imbecile, dar în felul în care ai pus problema, ești complet pe lângă.
Fascist*, si faptul ca sustin Germania si am empatizat cu nazismul nu inseamna ca accept toate conceptele sale. Sunt de acord cu scara rasiala dar nu vad o diferenta intre LGBTQ+, negrii si oamenii normali. In schimb sunt de parere ca tiganii sunt rasa care trebuie vanata si exterminata.
E usor sa vorbim despre problemele altora, cand nu le avem noi. Hai sa ii intelegem si pe ei, situatia nu e roz. Dar da, ar trebui sa se concentreze pe prezent, nu pe faptul ca s-a intamplat ceva in mileniul trecut. E bine sa mentioneze, istoria nu trebuie uitata, insa la un momentdat am avut impresia ca e mai mult despre ce s-a intamplat in trecutul indepartat, decat despre problemele de acum ale comunitatii. Dar nu am nimic cu BLM, e bine ca lupta pentru egalitatea intre toti oamenii.
Mindfulness întreabă: