Nu mi-ar place, mi se pare greu de pronuntat si nu tocmai frumos.
Dar probabil ca-n limba turca este frumos si elegant.
Parca suna mai bine Maria, Ioana, Elena, etc, ale noastre, chiar daca par a fi comune.
Daca sotia mea ar avea numele asta, mi s-ar plimba limba-n gura pana sa ma obisnuiesc sa il rostesc.
În urechile unui român sună ca o înșiruire de litere la nimereală. Ce părere am putea să avem?
Tu ce părere ai de numele mongol "Erkhemjamts"?
Indiferent in ce limba ar fi nu-mi prea place pentru singurul motiv ca nu este melodios,imi plac nume melodioase ca alina,mihaela, suada, alesia, selena, adica nume cu multe vocale asta contine prea multe consoane.
Ce sa zic, suna..."minunat" (sper ca sarcasmul e evident)! Mie, Neslihan imi rimeaza cu "plavan"!
E un nume ok, mai ales daca persoana in cauza are radacini turcesti. Suna ok. Eu personal m-as feri sa ii dau copilei mele un nume foarte "exotic" din cauza ca inca sunt persoane care discrimineaza un nume ne-romanesc (pe un CV sau o scrisoare de intentie, de exemplu) si as opta pentru ceva mai universal. Am o colega din Romania care isi spune Susan fiindca o cheama Sanziana si nu reusea sa o scoata la capat cu localnicii.
Cat despre ce inseamna numele - am aflat ca numele meu destul de comun in Romania inseamna in diferite limbi si mitologii moarte, demon, vrajitoare sau aducatoare de cosmaruri deci e bine de verificat daca un nume are o insemnatate anume.
Urâțel. Nu mi-ar placea. Mioara dintr-o dată mi se pare un nume frumos.
Ely1234567 întreabă: