Nu mi-ar place, mi se pare greu de pronuntat si nu tocmai frumos.
Dar probabil ca-n limba turca este frumos si elegant.
Ce sa zic, suna..."minunat" (sper ca sarcasmul e evident)! Mie, Neslihan imi rimeaza cu "plavan"!
E un nume ok, mai ales daca persoana in cauza are radacini turcesti. Suna ok. Eu personal m-as feri sa ii dau copilei mele un nume foarte "exotic" din cauza ca inca sunt persoane care discrimineaza un nume ne-romanesc (pe un CV sau o scrisoare de intentie, de exemplu) si as opta pentru ceva mai universal. Am o colega din Romania care isi spune Susan fiindca o cheama Sanziana si nu reusea sa o scoata la capat cu localnicii.
Cat despre ce inseamna numele - am aflat ca numele meu destul de comun in Romania inseamna in diferite limbi si mitologii moarte, demon, vrajitoare sau aducatoare de cosmaruri deci e bine de verificat daca un nume are o insemnatate anume.
Parca suna mai bine Maria, Ioana, Elena, etc, ale noastre, chiar daca par a fi comune.
Daca sotia mea ar avea numele asta, mi s-ar plimba limba-n gura pana sa ma obisnuiesc sa il rostesc.
În urechile unui român sună ca o înșiruire de litere la nimereală. Ce părere am putea să avem?
Tu ce părere ai de numele mongol "Erkhemjamts"?
Indiferent in ce limba ar fi nu-mi prea place pentru singurul motiv ca nu este melodios,imi plac nume melodioase ca alina,mihaela, suada, alesia, selena, adica nume cu multe vocale asta contine prea multe consoane.
Urâțel. Nu mi-ar placea. Mioara dintr-o dată mi se pare un nume frumos.
Ely1234567 întreabă: