anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Ce părere aveți de numele feminin turcesc Neslihan? Cum sună?
Pentru fete/femei, v-ar plăcea să vă cheme așa?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Nu mi-ar place, mi se pare greu de pronuntat si nu tocmai frumos.
Dar probabil ca-n limba turca este frumos si elegant.

13 răspunsuri:
| Brizbriz a răspuns:

Unui roman nu ii spune nimic, e pur alien

| wildthing a răspuns:

Ce sa zic, suna..."minunat" (sper ca sarcasmul e evident)!winking Mie, Neslihan imi rimeaza cu "plavan"!winking

| Strwberrs a răspuns:

Mi se pare rar...e ok cred.

| Mosotti a răspuns:

E un nume okey ca orice alt nume turcesc, de ex mie imi placea Nihan.

| Mosotti a răspuns (pentru Brizbriz):

Conteaza doar cum suna, nu sa spuna ceva, in general numele n-au traducere cam in orice limba. Deci numele ala nu zice nimic nici unui turc.

| Mosotti a răspuns (pentru Strwberrs):

Pai majoritatea numelor turcesti suna frumos, ce nu-mi placea era numele Nurgu.
Ca si la barbati Emir, Kemal, tot nume placute.

| Eireann a răspuns:

E un nume ok, mai ales daca persoana in cauza are radacini turcesti. Suna ok. Eu personal m-as feri sa ii dau copilei mele un nume foarte "exotic" din cauza ca inca sunt persoane care discrimineaza un nume ne-romanesc (pe un CV sau o scrisoare de intentie, de exemplu) si as opta pentru ceva mai universal. Am o colega din Romania care isi spune Susan fiindca o cheama Sanziana si nu reusea sa o scoata la capat cu localnicii.
Cat despre ce inseamna numele - am aflat ca numele meu destul de comun in Romania inseamna in diferite limbi si mitologii moarte, demon, vrajitoare sau aducatoare de cosmaruri deci e bine de verificat daca un nume are o insemnatate anume.

| J0B0MAT a răspuns:

Urât

| cristi202 a răspuns:

Parca suna mai bine Maria, Ioana, Elena, etc, ale noastre, chiar daca par a fi comune.
Daca sotia mea ar avea numele asta, mi s-ar plimba limba-n gura pana sa ma obisnuiesc sa il rostesc. happy

| johnnny123 a răspuns:

În urechile unui român sună ca o înșiruire de litere la nimereală. Ce părere am putea să avem?

Tu ce părere ai de numele mongol "Erkhemjamts"?

| gemeni6226 a răspuns:

Indiferent in ce limba ar fi nu-mi prea place pentru singurul motiv ca nu este melodios,imi plac nume melodioase ca alina,mihaela, suada, alesia, selena, adica nume cu multe vocale asta contine prea multe consoane.

| Pnin a răspuns:

Oribil. Nu. Reclamă la Nestle.

| MotanulAlbastru a răspuns:

Urâțel. Nu mi-ar placea. Mioara dintr-o dată mi se pare un nume frumos.