| Copila2016 a întrebat:

Ce parere aveti de regulile mele de supravietuire in lumea reala ( pentru mine Rahova ), odata ce m-am mutat aici incep sa invat aceste reguli zilnic, fara sa le uit ca unele chiar ma ajuta, eu le-am creat ca sa fac fata acestei etape a vietii in care toti ma insulta.

1. Nu socializa
Daca vezi vecinii vorbind chiar daca iti spun sa ii bagi in seama nu o face, pentru ca este o pierdere de timp pentru ca oricum tot ei se vor baga in seama singuri intre ei si pe tine te vor da la o parte. ( Am incercat sad )
2. Nu posta legat de ei/zona lor pe paginile de socializare
Chiar daca nu sunt mentionati in postari tot se simt prost daca este subiectul despre ei, teritoriul lor sau chiar amicii acestora, asa ca mai bine nu posta daca nu vrei sa ai probleme
3. Nu ii baga in seama
Chiar daca tentatia este mare si uneori ai un impuls sa le faci ceva, mai bine ia-ti niste casti, da-le la maxim si automat nu vei mai auzi ce insulte iti vor adresa
4. Fii timid(a)
Stai cu capul in jos si priveste-i in ochi cand este nevoie, poate asa se vor mai linisti putin, daca este cazul incearca metoda cu vedeta big grin
5. Metoda cu vedeta
Daca cineva te ia pe strada si te insulta fara motiv spune-i asa: Oooo se pare ca cineva ii vedeta aici, vai, eu eram, hei tu, te cunosc? Apoi taci, probabil te va insulta putin si apoi automat inamicul va ceda cand va vedea ca esti superior/superioara acestuia.
6. Metoda Silence
Pur si simplu taci, dar asa ti se vor adresa mai multe insulte pana vor tacea asa ca e mai buna regula 5.
7. Te ameninta, ei bine aici e mai greut dar vei trece si de asta cu putina inteligenta, dar nu recomand incalcarea regulii nr 2, am patit-o, n-a iesit prea bine, desigur ei inteleg altceva, nu gandesc ca noi, victimutele happy
8. Metoda " Popa-prostu' happy "
In aceasta regula totul e simplu', te ameninta, fa pe prostu' daca este necesar scoate-ti la imprimanta un act fals de iq mic si/sau de handicap/schizofrenie XD chiar exista, doar iti pui numele poza si totu' este gata, asa le va fi frica de tine si te vor evita, vei fi alone dar nu conteaza nu? Tu decizi, eu inca n-am incercat si nu cred ca o sa incerc vreodata decat in cazu' extrem. big grin.

Răspuns Câştigător
| Lioana a răspuns:

1. Metoda 1 e acelasi lucru cu 3. Treaba cu "Nu socializa" si "Nu-i baga in seama" e buna doar dupa ce ai incercat sa te intelegi cu ei si n-ai reusit. Daca aplici din start aceasta metoda te vor considera increzuta si te vor desconsidera.
2. Cu Regula 2 sunt de acord. Eu as formula-o altfel "Nu bârfi pe nimeni pentru ca tot ceea ce spui se poate intoarce impotriva ta"
4. Timiditatea foarte rar avantajeaza pe cineva. Nu fa o regula din ea.
Treaba cu privitul in ochi e buna. Intimideaza interlocutorul.
5. E o replica amuzanta. Ai putea gasi mai multe asemanatoare ca sa nu te rezumi la una singura.
6. Tacerea e buna in multe situatii. Important e sa stii tu cand e momentul potrivit sa taci si cand sa spui ceva.
7. Aici nu ai pus nici o regula.
8. In principiu nu mi se pare o idee buna dar pot fi unele situatii in care e bine sa faci pe prostu.

3 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

5 e în contradicție cu 6

| Copila2016 explică (pentru sierra1):

Toate sunt diferite, o parte din ele le respect.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

O să încep și eu să mă port așa, mersi mult, chiar aveam nevoie de niște sfaturi.