A scos si el niste teorii si a facut bani pe asta, teorii care nu pot fi verificate nicicum.
De ex zic ca parintele sa nu zica la copil "fi puternic", ca, copilul la nivel inconstient interpreteaza "aaa nu sunt puternic, deci nu-s bun de nimic", si gata de acolo cica incepe un proces de autodistrugere psihica si altele.
Si ca trebuie sa ii zici "esti puternic", pai n-are cum sa-ti zica ca esti daca nu esti inca.
Pai a intrebat el Freud inconstientul copilului "baaa asta inconstientulei cum interpretezi ma ce a zis tacsu?".
Si a zis inconstientu lui Freud "daaaa ma, uite asa interpretez".
Erau doar presupunerile lui ca asa s-ar interpreta, nu aveai cum sa verifici.
De unde stie ca nu interpreta asa "da, nu sunt puternic acum, dar voi fi, si voi face orice ca sa fiu"?! Adica sa fie o interpretare constructiva asa cum e si normal de fapt.
Cine e Sigismund Freud? Vreun prieten de-ai tai, al carui nume seamana cu al unui psihiatru celebru, Sigmund Freud?
E la fel ca Aristotel. Lăudat pentru că e părintele unui domeniu in timp ce nu avea dreptate despre aproape nimic
De ce zici mereu ca tot ce face omul face pentru bani. Daca tu si oamenii pe care i-ai avut prin preajma fac asta, atunci nu-nseamna ca toti suntem asa.
Pai altfel de ce a scos teoriile alea nedemonstrabile? A vrut sa ajunga celebru si bogat.
Eu am zis de Freud, nu de altii.
Nu toti oamenii-s asa dar majoritatea.
Ia plafoneaza tu acu preturile la stomatologie, sa vedem cati vor mai vrea sa se faca stomatologi, ai avea o surpriza sa afli ca foarte putini, e doar un exemplu.
Oare asa sa fie? De unde stii ca Freud chiar nu credea in teoriile lui? Si in legsatura cu stomatologii, poate in Romania e asa, dar de unde stii cum e in alte tari?
Pai nu prea avea cum sa creada in ceva neverificabil, cel mult poti zice "banui ca ar fi asa", nimic mai mult. Sau poate credea, nu stiu ce sa zic.
Ptr ca asa e si acolo cu stomatologia, se fac majoritatea stomatologi pentru ca, castiga banii cu cisterna si in afara.
Sunt si putini care poate le place, dar mai putini, pentru ca e una sa-ti placa sa mesteresti la programare sau la un calculator, si alta sa-ti placa sa umbli in gurile altora, asta mai greu iti place.
Mihaela024 întreabă: