Calitatea imaginii nu e asa buna dar merge cu apa rece, asta nu conteaza prea mult, in schimb continutul acelui video, asta e ce conteaza foarte mult iar din pacate, lasa de dorit...
De retinut: Cu cat fisierul video e mai mare in gb cu atat imaginea va fi mai clara si de calitate!
Exemplu: acest video are o durata de 12 minute, deci ar trebui sa aiba minim 1Gb pentru o imagine cat mai clara, asa sa editezi alta data!
Iti spun un lucru daca nu stiai, pe Youtube exista un dublu standard, cei care au conturi de acestea free si fara importanta prea mare nu beneficiaza de aceleasi beneficii precum userii care sunt cu conturi monetizate--ma refer la cei care castiga din asta bani si aduc catre Youtube bani, diferentele sunt in ceea ce priveste calitatea video-- posibilitatea de a avea o calitate mai buna (deci avantaj ) spre exemplificare >> cand 2 conturi ar urca chiar si acelasi video la aceeasi rezolutie si acelasi marime a videoului respectiv (video de baza dupa ce a fost editat si urcat pe serverele Youtube)!
astfel Youtube ofera o mai buna compresie si codecuri in ceea ce priveste calitate videourilor urcate la ei pe servere, in functie de cele 2 mari tipuri de canale asa cum le-am incercat eu defini mai sus!
cu alte cuvinte daca eu si tu urcam acelasi video sa zicem o filmare de 10 Gb, editat corectat, bine facut, eu avand un cont cu 300 de subs iar tu un cont cu 10k subs, la tine acelasi video se va vedea ceva mai bine! pentru ca Youtube trece prin niste compresii videourile urcate...asa oricine ar urca sa zicem 1 TB pe zi!
Inca nu am auzit de ceea ce zici tu... am si eu un canal cu zero abonati si am postat si eu un tutorial scurt, dar facut din poze si la mine arata acel video impecabil, deci cum explici asta? Sigur exista o diferenta de care vorbesti tu dar nici sa se vada imaginea stearsa... asa ceva nu cred ca e de la Youtube!
Am vazut si eu asta la anumiti vloggeri, iti dai seama ca nu spuneam de capul meu asta
este adevarat ca asa din ochi un fisier fullHD bine lucrat arata si la mine si la tine cam la fel
dar cum ti-am spus e vorba cum compreseaza ei pe servere, daca nu ma crezi urca un video de sa zicem 2 GB si incearca sa il downloadezi apoi prin interfata Youtube, sa vezi daca mai acelasi fix tot 2 GB, ei bine la acest tip de compresii ma refer, daca iti da acces la ceva gratuit sau free
evident ca pentru canalele mici nu prea conteaza, s-ar putea insa acolo unde se fac eu stiu 100k dolari pe luna sa conteze
nu sunt dexter in ale tehnicii sa explic exact la nivelul NASA, dar am idee cum e posibil...
nu uita un lucru pot edita usor un fisier 720p si sa-l export ca si 1080p, dar "calitatea" sa fie tot 720p da? dar acel fisier la care eu fac "upscaling" desi isi pastreaza calitatea video cand il trec la 1080p va ocupa cel putin 2x spatiu fata de fisierul original 720p! desi e claritate 720p, insa din punct de vedere al spatiului ocupat e fullhd
deci iata ca si tehnic micile schimbari video au relevanta daca nu in calitatea imaginii cel putin in spatiul ocupat!
BravoGiony întreabă: