La ce te referi?
S-au facut publice imaginile, nu mai erau alte persoane in apropiere, si totul s-a derulat foarte repede.
Ba erau si se uitau ca la poarta 9, la metrou tot timpul este cineva
Se refera ca romanii sunt cei mai ignoranti oameni, cand e cazul sa intervina ai nostri, ei scot telefoanele si filmeaza, in loc sa ajute,, si vorba aia, cei care erau acolo puteau interveni, sa faca in asa fel incat s-o imobilizeze pe handicapata si s-o ajute si pe fata sa se ridice/
"Alina Ciucu a murit sub privirile călătorilor, după ce a fost împinsă în faţa metroului © spynews.ro
Alina Ciucu, tânăra împinsă în faţa metroului la staţia Dristor 1, a murit sub privirile contrariate şi indiferente ale călătorilor. După ce a fost împinsă în faţa metroului de Magdalena Şerban, femeia care ar avea grave probleme psihice, tânăra de 25 de ani a încercat să se salveze. S-a prins cu mâinile de marginea peronului, a început să urle după ajutor, dar nimeni nu a încercat să o ajute. "
Ți-a răspuns Drimmero in locul meu
Asta s-a intamplat in cateva secunde. Cauta inregistrarea camerelor de supraveghere.
Presa a preluat multe variante de aseara, inclusiv ca ar fi fost vorba de o sinucidere.
Am participat ca martor la o crima, te doare mintea cand incepi sa citesti stirile ce apar
E o vorba veche care are efect si in societatea noastra ' cine are urechi de auzit, aude, cine nu...'
In filmare nu se vede nimeni pe langa ele
Si stirea asta e motivul pentru care urasc jurnalistii. A durat 2-3 secunde pana lovit-o metroul.
Nu a stat nimeni cu telefonul sa o filmeze sau indiferent.
Nu mai citisem nimic de la articolul asta si am rămas doar cu ideea respectiva. Hai, nu sari in capul meu!
Corect!
Stai că iar se crede Drimmero in locul meu și îți răspunde
Daca vezi oameni pe langa ea inseamna ca trebuie sa iti faci un control la ochi.
Aia care sunt in filmare sun destul de departe nu cred ca sunt atletici olimpici.
Vorbim de o crima si e trist dar hai sa nu dam vina pe aia ca nu au alergat cu 200 m./s sa o salveze.
1. Sunt oameni pe acolo ori am eu capacități extrasenzoriale și văd fantome.
2. Nu voiam neapărat să văd asta. Acum mi-e frica sa mai dorm
Tu nici mura-n gura nu intelegi... am specificat clar si am zis 'in jur',, stii sa citesti? distanta de acolo nu era foarte mare, cel putin din filmare putem vorbi de cativa metri, dupa coloane mai mult ca sigur se mai aflau persoane, nu e vina lor pentru ce s-a intamplat,, totul se leaga de neatentie si de nesansa de a intalni persoane certate cu sanatatea psihica.
Totusi, cert e ca fata avea o sansa sa se salveze daca fugea inainte, mecanicul a apucat sa franeze, metroul se oprea la un punct, dar mai mult ca sigur i se inmuiase fetei picioarele si n-a mai apucat sa schiteze nimic, asta e sentimentul de frica in fata mortii.
In 3-4 secunde abia realizezi ce se intampla, nu ar fi apucat nimeni sa o salveze.
Psihopata era la a doua tentativa pe acea seara (cel putin a doua care s-a aflat), deci premeditase bine.
Cu somnul... Pot sa repar?
Corect! Eu nu am zis că nu ai dreptate, ai zis că nu sunt oameni, dar sunt, la asta mă refer.
Sper că știi cum.
Stii ceva? Nu ma mai obosesc.
Ai dreptate, aia ar fi putut sa fuga cu 20m/s sa o salveze in alea 2 secunde care au durat sa o calce metroul. Is vinovati, pacat ca nu erai tu acolo ca probabil opreai metroul.
E cert ca fata s-ar fi salvat daca alerga in fata chiar daca metroul a continuat o distanta mare cu o viteza destul de mare, si ea e vinovata ca nu s-a salvat.
Chiar daca ai fi realizat ce se intampla nu cred ca te-ai fi riscat sa te apropii singura de margine cu nebuna prin jur.
Filmarea nu e completa ca sa zic asa. In ultima secventa fata aruncata "dispare" undeva in lungul liniei, in directia de mers. Metroul nici nu apare in cadru deci in acel moment era la cel putin 20 m in spate. Fuga inainte e o solutie doar daca linia e libera, de fapt alergarea e practic imposibila din cauza configuratiei "terenului", riscul de a te impiedica si cadea e foarte mare. Sa te urci inapoi pe peron in cateva secunde este imposibil si oricum nu poti singur, practic trebuie sa te ridice 2 persoane solide fiecare de cate un brat.
Totusi exista o sansa de salvare dar probabil s-a pierdut. Daca se intindea in lungul liniei exact langa perete cu bratele inainte cred ca scapa. E destul loc acolo, peronul este in consola iar la nivelul sinei trenul nu este atat de lat.
N-am discutat aceasta posibilitate cu nimeni dar sunt curioasa daca am dreptate si chiar exista acolo acest spatiu de refugiu. "Ochiometric" as zice ca da, poate cineva are informatii exacte.
Aviz amatorilor care stau cu ochii in telefon neincentat,, feriti-va spatele, pentru ca nu se stie cum apare o scapata de la nebuni si va arunca la propriu in moarte.
Cat despre incident... nu am cuvinte, doar un om bolnav mintal ar face asa ceva, merita sa primeasca ceea ce a facut!
E de vina statul pentru ca nu acorda siguranta cetatenilor dar mai ales pentru ca lasa nebuni pe strada.
Aia trebuia internata la ospiciu de multa vreme.I-am vazut profilul de Facebook este cu pobleme psihice iar parinti ei niste jeguri ca stiau si nu ii durea nici in cot nu s-au gandit ca poate o omoara cineva sau ii face rau cuiva minteau in stanga si in dreapta ca ea e plecata in strainatate unde tot ei au lasat-o bolnava fiind sa scape de ea nu au scuza.Vin toti si zic ca daca ea nu isi da acordul sa fie internata nu poate fi aia sunt niste anormali care nu pricep ca un nebun nu are discernamant deci nu el decide daca are chef sa mearga la ospiciu iar faptul ca e nebuna se vedea din cum vorbeste,blesteama si ameninta ca o sa omoare pe cineva dar noi nu stim numai sa radem si sa ne batem joc.
Putem ajunge orcare din noi pe sinele de cale ferata, de metrou, de tramvai sau in fata unei masini din cauza ca cei cu probleme nu sunt acolo unde trebuie sa fie sub tratament si supraveghere si asta pentru ca suntem incapabili si iresponsabili... Facem copii cu probleme pe care ii da-m pe strada fara sa ne pese ca pot sa pateasca ceva sau sa face rau cuiva, filmam cand vedem o nenorocire in loc sa ajutam omul, nu ne asigura nimeni siguranta nici pe drum nici la metrou nici in mijloacele de transport nici in spitale, si nu ne pasa de nimic din jurul nostu decat de propria persoana.
Cateva completari la discutii:
1. Erau oameni la o distanta care nu le-ar fi permis sa o ajute, gen sa o scoata de acolo DAR acei oameni nici macar NU s-au clintit din loc! Nici macar o urma de tentativa de miscare catre locul incidentului sau macar sa o prinda pe criminala, sa nu o lase sa fuga.
2. Daca vreodata va aflati in situatia in care cineva sau voi cadeti la metrou, puneti-va pe burta! Nu incercati sa iesiti. Sau daca sunteti buni rau la sprint, fugiti pana in capatul unde opreste metroul cu fata. REPET! Nu incercati sa va cocotati inapoi pe peron. Nu o sa reusiti. Fie fugiti la capatul opus al tunelului, daca aveti timp. Daca nu, culcat pe burta, lipit de perete, in colt.
Am fost șocată când am văzut filmulețul.
Momentul în care a dat cu piciorul în mâna ei care încă se afla pe bordură sugerează clar că femeia merită pedeapsă cu moartea, indiferent de boala psihică pe care o are.
Cât despre fată, putea scăpa doar dacă erau oameni prin preajmă care interveneau în câteva secunde și o ridicau de acolo, însă din păcate stația de metrou era aproape goală. În majoritatea zilelor este foarte aglomerată, trec zeci de oameni prin pasaj Dristor 2-1.
Eu aștept de fiecare dată metrou lângă același stâlp, era foarte aproape de locul în care metroul intră în stație (vorbim de câțiva m) și timpul de reacție pe care l-a avut la dispoziție a fost foarte scurt spre deloc și în momentul ăla primul impuls e să încerci să te ridici pe peron, nu știu dacă ar fi funcționat aia cu statul pe burtă oricum.
Este terifiant ce s-a întâmplat, fata și-a pierdut viața și distrusa aia stă câțiva ani internată la vreun spital de boli psihiatrice și apoi se bucură de libertate.
Cumplit.
I s-ar fi putut intampla oricui.
Nimeni nu putea face nimic in situatia asta. Toata scena s-a petrecut in 5 secunde. Doar sa iti fixezi privirea, sa iti focalizezi atentia si sa iti dai seama ce se intampla cu adevarat, de gravitatea situatiei iti ia o secunda. Terminati va rog cu textele de genul:,, romanii sunt nepasatori, te filmeaza cu telefonul'' vorbiti in necunostinta de cauza si prost. Nimeni de acolo nu ar fi avut nicio sansa sa o salveze.
Sincer, mi se pare o prostie, o fapta de oameni de 2 lei, fara sa condamn pe nimeni, dar asa ceva nu se face, plus ca a agresoarea a incercat inainte inca o data faza asta. Eu, de cand stau in Snagov, nu am mai auzit asa lucuri injositare despre Bucuresti, adica, pe bune, coruptie, exista, inselatorii exista, dar asa ceva... Sa incerci sa ii distrugi viata unei persoane pentru ''ca asa vreau muschii mei'' mi se pare anormal. Gluma, e gluma, dar initiativa bate orice presupunere... Parerea mea, este ca de ce sa faci rau, cand poti face bine, lucrul acesta se aplica si in viata, de ce sa ai o casa de 125.000 $ cand poti sa ai o vila de 900.000$. Totul tine de ceea ce ai de gand.
Nu stiu cum vedeti voi lucrurile, dar eu le vad dintr-o perspectiva diferita fata de majoritatea, cred. Nu vreau sa ii tin partea "specimenului", dar o compatimesc, din cate am inteles a avut o copliarie grea, cu un tata ce o viola, plus alte lucruri de genul asta ce transforma un om, e de asteptat sa inebuneasca. Nu zic ca e bine ce a facut, dar motivul pentru care s-a intamplat asta, eu zic ca nu e vina ei, si a statului si oamenilor in general, ce rateaza lucrurile astea marunte cu indiferenta. Deci restul oamenilor sunt niste ipocriti daca o vor acuza pe femeia asta. Adevartul inamic este de fapt societatea si statul ce nu isi face treaba cum trebuie. Imagineaza-te pe tine intr-o astfel de viata, cu un tata ce te violeaza si bate, de mic copil, sa ajungi oare un om normal?!, pe cine sa compatim sau acuzam?
Asa,ba,de vina pe fata care a murit,,distrusa aia de femeie nu trebuie trasa la raspundere,sa o scuzam pentru gest,sa ne ierte pentru acuze, promitem ca vom avea doar laude pentru criminali.
Penibil comentariul,, oricine are viata grea, nimeni nu are viata roz, nu ai niciun drept sa omori pe cineva pentru a-ti varsa frustrarea. Pedeapsa calcarii de catre metrou a specimenului mi se pare mult prea blanda...
De unde ai inteles tu ca dau vina pe fata care a murit?, si viata ta grea de care zici, nu cred ca se rezuma la a fi fost violat si batut cand erai mic, uitat-te putin la discrepanta, a avut o viata oribila, cat de imbecil poti fii sa nu intelegi un astfel de lucru, plus ca eu voiam sa evidentiez ca societatea si STATUL, care ar fi trebuit sa se ocupe din timp de lucrurile astea, e de vina pentru moartea fetei.
Altfel spus, daca las o oala cu apa clocotita pe marginea mesei, si cei doi copii ai mei se afla chiar acolo, iar unul impinge oala peste celalalt, vina e data pe cel care a impins oala, cand de fapt, vina e a parintelui. Nu stiu daca s-a inteles, mai inainte nu ai inteles, banuiesc ca nici acum nu o sa intelegi.
Tu îi explici lui Drimmero? Uită-te la răspunsurile lui, el se pliază perfect pe tiparul omului care o înjură pe aia în comentarii la video-ul de pe Youtube. Ai văzut? Și oamenii o înjură direct, ca și cum ar fi video-ul ei și ea ar citi. Eu cred că trebuie să declarăm doliu național pentru cât de proști suntem.
Și da, ai dreptate. Majoritatea nu au destul de mult creier să înțeleagă ce e aia boală psihică. O compătimesc pe cea care e acum în închisoare. Viața ei a fost probabil un chin până acum și dacă se face bine, pe lângă toate regretele, coșmarurile și tot ce vine cu amintirile lucrurilor pe care le-a făcut, mai trebuie să îndure și milioane de oameni care o înjură și ar vrea s-o facă să sufere.
Dacă alți oameni și-ar fi făcut treaba bine, nu s-ar fi ajuns acolo. Femeia posta lucruri dubioase pe Facebook de câțiva ani, nimeni nu s-a deranjat să facă ceva. Nu cred că nu a fost la doctor în atât de mult timp, pentru o răceală banală sau ceva. Fac pariu că după ce a plecat, majoritatea nu au făcut decât să râdă de ea.
E ca și în cazul lui "Huidu", sau cum îl cheamă. A plătit de 3 ori mai mult decât trebuia să o facă. Nu a mers la închisoare dar a avut și are încă o grămadă de oameni care îl acuză și îl înjură și îl tratează ca pe un criminal.
Problema cea mai mare insa ramane. Criminalii tot in libertate fara puscarie sau eliberati dupa putin timp pe caz de boala si sa scape doctorii de griji ii vor trimite frumusel acasa unde nu se stie daca vor mai intra din nou in belele. Iar in cazul de fata tipa stia totusi ce face, chiar daca numai un nebun ar face-o, dar nu putem sa-i retragem vina de tot si s-o expediem acasa. N-are ce cauta in afara unui spital de nebuni tinuta in camasa de forta.
Si asta se intampla asa cu oamenii astia de rand, pe cand pe altii ii freaca legile justitiei si ordonantele kurului care il favorizeaza cu siguranta pe Dracnea si atat, ies in strada cu oale si cratite sa urle ca doar Dracnea e satana in Romania, nu un intreg sistem de corupti de la scoli la spitale, avocati, politisti, popi din biserici de un amar de ani de zile. Prostie si hotie multa in tara noastra.
Iar Drimmero tot Drimmero ramane ca mai mult nu poate. Lucru confirmat de prea multa vreme.