Aici sunt doua lucruri de discutat. Elevul si profesorul.
E si vina elevului ca poate nu invata, dar profesorul ar trebui sa se asigure ca elevul nu ajunge in situatia asta.Si de multe ori nu e vina exclusiv a elevului.Sunt elevi care vin din medii defavorizate, din familii unde abuzul e la ordinea zilei si nu prea au cum sa invete si sa se concentreze in astfel de conditii.De obicei, corijenta are o cauza, care poate fi mai profunda decat ne-am imagina.Eu personal, nu prea deschid cartea sau caietul la majoritatea materiilor.Si sunt a 12-a, in cel mai bun liceu din oras la profil stiinte ale naturii bilingv franceza.Si am avut mereu media generala peste 8 fara sa depun vreun efort.Doar din ce stiu.
Si a doua chestie,profesorii,fara sa am ceva personal cu ei,unii sunt intr-adevar incompetenti, vin beti la ora, uneori nici nu vin la ora, merg elevii la ei sa le ceara voie sa nu faca ora, lor le convine.Nu mai blamati exclusiv elevul daca nu poate invata.Int-adevar,profesorul nu poate sa mearga cu elevul acasa sa il ajute sa invete, dar sistemul educational ar trebui adaptat astfel incat sa nu mai fie nevoie de studiul de acasa, ca e greu. Unii au si alte activitati, fac sport de performanta, etc.Si nu au timp sa invete.
Sa puna mana serios pe carte, ca corijenta poate duce la repetentie si ulterior la distrugerea unei cariere, afectandu-le viata de adult.
Ca sunt lenesi, mi se pare ca trebuie sa fii ori batut in cap ori chiar total dezinteresat sa rămâi repetent, se trece extrem de usor in alta clasa.
Faptul ca sunt corigenti este demoralizator pentru ei. In cazul lor trebuie incurajati si ajutati sa treaca mai departe doar pozitiv, fara critica, fara scenarii despre cum va fi viata lor daca nu invata, etc
Le-as da sa se uite la un film, atat ei cat si parinti lor: Maini Inzestrate cu Ben Carson
Anonymous989 întreabă:
anonim_4396 întreabă:
Emilia19 întreabă: