Nu inteleg intrebarea. cum adica sa credem? ca doar nu e religie sa se bazeze pe credinta.
apoi, nu e corect sa spui magie alba si magie neagra, asta implica o simetrie, de parca ar fi doua jumatati egale ale magiei. magia e pur si simplu magie, daca e folosita pentru rau se numeste magie neagra, dar nu pentru ca ar fi de un anumit fel special, doar scopul urmarit o face astfel.
Nu cred si stiu ca nu exista, si stiu ca e greu sa nu asculti multi oameni care iti spun ca exista si ca au patit una si alta.
Uite, tu crezi, sa zicem, stii multe despre asa ceva si eu stiind ca stii iti dau un mar, il mananci, nu simti nimic ciudat, dar daca iti spun ca am facut vraji pe acel mar, chiar daca nu e adevarat o sa incepi sa te simti rau, sau cum stii ca ar trebui sa te simti de la vraji. Concluzia trage-o tu.
Adică, un horoscop, care se pare a fi întocmit de cineva real e mai puţin credibil decât un moşuleţ spirit/duh din ceruri? Eşti fenomenală.
Nu zic că horoscopul e adevărat, că nu-i. Dar dumnezeul tău şi horoscopul sunt la fel. De neadevărate.
Buna uite ai dat un exemplu aparent plazibil..ai spus''Cred in Dumnezeu atat'' dar vad ca ai numele de user "ingerinfrant" deci asta cam deploreaza spusele tale si ma indoiesc asa zisa credinta a ta sta pe niste temelii atat de rezistente cum ai vrea sa se creada...
Salut intrebarea este una simpla daca sau nu crezi in magie indiferent de natura ei insa tu ai spus imediat de religie si prin asta admiti ca;"Daca exista o religie trebuie sa existe si o credinta'' dar gandeste-te toate religiile care exista sunt de fapt carti de istorie despre oameni aparaet paranormali care de fapt au fost inzestrati fictional de catre autorii lor cu anumite puteri si convingeri spirituale si care mai apoi dupa transmiterea acestor texte tot globul cu neamurile lor si-au facut fiecare cate o ideologie numind-o credinta si religie.Deci daca magia se gaseste in carti si te asigur ca este asa plus ca difera mult de cartile clasice despre care iti vorbeam mai devreme pentru ca ofera si sectiuni practice in viata ocultistului si in formarea lui deci aceasta practica si acest stil de viata nou adoptat poate fi echivalentul unei alte religii.Deci se poate crede sau nu in magie?
Inca ceva intrebarea este pentru anumiti oameni asa ca este oarecum codata......vad ca sti ceva ceva dar informatia corecta este ca magia nu are o anumita natura ci de fapt asa au numito oamenii neintelagandu-i aspectele-pozitiva si negativa dar de fapt gandeste-te ce din rau poti face bine si din bine poti face rau daca stii cum oricum mai multe chestii pe id meu thedarklordvoldemort258
Religia e una iar magia e alta. nu poate exista nici o confuzie. religia e credinta iar magia e stiinta, informatie. magia nu se inchina unui Dumnezeu, exista numai in interiorul unei religii si nu o poate inlocui.
Esti complet rupt de adevar si realitate o zi buna.
Asta e exact ce as fi vrut sa-ti spun eu tie, doar ca am incercat sa fiu politicos si am repetat ce am incercat sa spun in primul rind.
o zi buna si tie.
Da-mi voie sa fiu cat se poate de nobil in gentilitate si sa-ti spun ca nu meriti sa ai simbolul din imagine si te sfatuiesc ca am vazut la tine la publicari multe intrebari despre care incuiatii nu numai ca nu au habar sa iti raspunda vreodata corect dar mai ales ca nici tu nu sti raspunsurile la intrebarile astea nici daca ar sta sub nasul tau asta pentru ca esti un simplu om care se crede mai mult de atat.Dar cu timpul daca avansezi in ce nu trebuie ai garantia mea ca vei fi cautat si nu trebuie sa vezi cine te cauta ci doar sa-l simti.O zi buna.P.S :O sa vezi dupa moarte ce inseamna ceea ce ii spui tu religie.
anonim_4396 întreabă: