| WolfgangKreutzfeldt a întrebat:

Ce parere aveti despre persoanele care vor sa pedepseasca pe cineva dar cu toate ca ar putea sa aplice ei "sentinta" prefera sa puna pe altcineva sa pedepseasca? Azi eram la munca si imi vedeam de recrutii mei si is chemat din neant la un alt caporal care imi era superior ca sa iau un recrut de la el si sa-l pun sa faca instructie cu ai mei ca a gresit nu stiu ce (asta mi-a zis eu prima oara)
Si am intrebat :
- Ce naiba a facut de vrei sa-l frec cu ai mei?
- A nu conteaza, tu ia-l si freaca-l ca pe hotii de cai cum stii tu mai bine.
Pun si il intreb direct pe recrutul ala care statea cu capul in pamant :
- Zi mai, ce naiba ai facut de e asta asa pus pe tine?
Da omul sa raspunda, dar nu apuca sa deschida gura ca se baga "inteligentul" care m-a chemat in vorba :
- Mi-a mancat zilele, nimic nu face, greseste tot ce e pus sa faca si baga in fata motiv cum ca e depresiv.
Pun si ma intorc catre recrut si il intreb :
- Ce ai, probleme acasa, cu familia, cu iubita, n-ai bani sa iti intretii amanta sau ce ai? (am intrebat asa mai in bataie de joc)
- Probleme acasa cu familia, parintii au probleme de sanatate (raspunde abia auzit asta)
Am stat si m-am gandit oleaca si dupa ma intorc catre caporalul care statea si se uita la mine si ii zic fara sa il mai bag in seama pe recrut :
- Ditamai caporalul cu 3 v-uri pe piept (acolo se tin gradele mai nou) ma cheama pe mine unul cu 2 v-uri sa frec un recrut ca el nu e in stare. E omul tau, ia si ti-l **te cum stii, nu ma baga in treaba voastra.
Asta enervat de acu :
-Baaaiiii cine te crezi, iti fac raport si te duc in fata comandantului si vezi tu ce patesti
La care eu razand :
- Ma sterg undeva cu raportul tau si nici acolo ca inteapa si nu-i bine. La comandant am fost, la parchet am fost, du-ma undeva unde n-am mai fost.
- Du-te in ** mea atunci!
- Da ce-i ** ta, garaj de oameni sa-i parchezi tu cum vrei? (si dupa am plecat inapoi la oamenii mei)
Cand ajung pun si mi-i adun si le zic alor mei :
-Ba, sa puna Sfantu Dracu sa va aud pe vreunu cu prostii de depresie, cu anxietati declansate deodata ca va strag de gat! Daca credeti ca aveti depresie sau mai stiu eu ce rahat asa deodata mergeti si dati cu apa rece pe fata si va mai dati si 2 palme sa va amintiti unde sunteti, daca tot nu merge imi ziceti mie ca ma ocup eu pe urma. Nu vreau sa avem vreun incident cu arme, cu armament incarcat cu munitie de razboi. Daca aveti vreun gand prin cap spuneti la un coleg, la un superior sau pur si simplu la prima persoana pe care o vedeti ca sa nu iasa ceva mai rau dupa. Si acu inapoi la treaba ca mi-a ajuns de prostii de genu asta

6 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Eh, pai aici nu e vorba neaparat de "prostii" ca stii si tu... family first pentru majoritatea. Nu poti sa dai randament cum trebuie daca stii ca s-ar putea cand ajungi acasa sa il gasesti pe taica-tu/maica-ta/copil rece...

| WolfgangKreutzfeldt explică (pentru GabiDumitrescu):

Man, dacă ai vreo problema trebuie s-o zici unui superior ca să știe ce și cum sa facă. Nu e ok sa ți în tine chestii de genu în tine și sa încurci pe altul

| Freya1 a răspuns:

Într-adevăr nu e ok sa ai depresie cand esti in armata.Dar se mai întâmplă ca uni sa clacheze din N motive si sa apara vreo nenorocire, ca au mai fost cazuri.
Cred ca daca e cazul de depresie printre soldați, ar trebuie trimiși la psiholog si psihiatru si da-ti pe liber o perioada, ca totusi sunt oameni si ei.Plus ca din cate stiu voi faceti un test psihologic pe care trebuie sa il treceți anual.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru WolfgangKreutzfeldt):

Da, corect. Din ce ai descris tu, nici colegul asta al tau nu stie sa interactioneze cu subalternii.

| isemilia a răspuns:

Ai dreptate in ce ai spus, cred eu. Cat despre cel ce spune ca are depresie, probabil isi facea griji pentru parinti, sa nu ii gaseasca la 2 metri sub pamant si neavand cui sa spuna a tinut in el, posibil ca mediul nu tocmai calm sa fi accentuat emotiile nu tocmai pozitive pe care le avea... Nu pare ca acel caporal de care spui ar fi genul caruia sa ii pese, asadar poate ca recrutul a crezut ca nu poate vorbi cu nimeni. Revenind la intrebare, nu mi se pare corect ca o persoana ce vrea sa faca un anumit lucru, avand posibilitatea, sa puna pe altcineva, care nu are nicio legatura cu situatia, sa actioneze in locul sau.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Se mai nasc multi ca tine? nici n-am citit tot ce ai scris.