Mihai Eminescu a fost si inca este, cel mai bun poet roman.
Din cate stiu, intr-adevar sunt scrise de el acele poezii obscene, dar eu stiam ca asta s-a intamplat in ultima perioada din viata sa, cand o luase putin tralala.
Se stie faptul ca a fost un curvar, si ca a murit de sifilis, care nu se ia de la biserica. Sa nu uitam ca a fost prieten cu Ion Creanga, un alt geniu al literaturii romanesti, care a scris, printre altele, si "Povestea P^lei", sau "Povestea povestilor".
Personal mi-au placut poeziile lui Eminescu, fara indoiala isi merita titlul de 'cel mai bun poet roman', insa nu prea mi-a placut romantismul sau, mult prea siropos pentru gusturile mele.
Nu este adevărat, nu el le-a scris.Mie îmi place de Eminescu întodeauna mi-a plăcut.
Mihai Eminescu e un poet depasit. Din pacate e unul din principalele motive pentru care elevii urasc orele de limba romana si bacul la limba romana. Il prefer pe Lucian Avramescu sau pe Paunescu.
Si tu, asa destept cum esti, de ce nu ne luminezi cu o parere pertinenta?
Ca n-ai facut decat sa acuzi.
Sa vad ce stii tu despre Mihai Eminescu, apoi ce parere ai, daca noi astialalti care am avut bunul simt de a pastra topicul, suntem niste idioti, in lumea ta incuiata.
E o diferenţă între a avea o mentalitate idioată şi a fi complet idiot. Eu n-am spus despre voi că aţi fi idioţi.
Sunt scrise de el. Dincolo de modalitatea "neobisnuita" a abordarii temei dragostei, rima si ritmul sunt asemanatoare multora dintre poeziile lui Eminescu.
Si tot nu esti pe subiect.
Eu zic ca tu esti singurul de pe aici cu mentalitate idioata, ca te dai Gica Contra la un subiect care chiar n-are nevoie de astfel de 'pareri', care de fapt sunt niste frustrari.
Daca intrebarea nu ti se adreseaza, fa pasi. Daca te consideri mai inteligent, da un raspuns IN TEMA, pe masura.
Deşi nu mi-am propus să dau răspunsuri serioase pe site-ul ăsta, şi deşi n-ai merita, din respect pentru Eminescu fac o excepţie. Dacă a scris poezii mai expresive, cu teme pornografice sau erotice, nu văd de ce ar trebui să facem din asta mare tam-tam. În plus, în răspunsul tău am văzut cum spuneai foarte sigur pe tine că e bine cunoscut faptul că Eminescu a fost curvar şi a murit de sifilis, de parcă noi am putea proba asta foarte sigur, şi de parca asta ar fi relevant în vreun fel pentru cititorii săi. De asta spun, toţi cei interesaţi de viaţa privată a unui om mort de peste 100 de ani, au o mentalitate idioată. E totuşi un poet, nu Terente, să te intereseze pe la ce "uşi" a bătut.
"toţi cei interesaţi de viaţa privată a unui om mort de peste 100 de ani, au o mentalitate idioată" - eu sunt singurul care a pomenit de viata sa privata, pana in momentul in care ai lasat tu comentariul ala. Bun, eu am o mentalitate idioata. Dar ziceai si de restul. Aia cu ce au gresit?
Cat despre interesul cititorilor fata de viata sa personala: daca taceai...
In scoala, chiar si elevii de gimnaziu, cand invata sa faca argumentarea unui text, li se cere sa intre in mintea scriitorului, sa explice momentele traite de acesta.
La liceu, eseurile argumentative de nota peste 7, contin, vrand-nevrand, astfel de detalii "inutile" despre viata intima a lui Eminescu. A scris poezii de dragoste, foarte multe si foarte bune. Normal ca publicul a fost interesat: cine a fost Eminescu asta? A avut parte de dragoste? Cine au fost iubirile lui Eminescu? La cine facea referire Eminescu in poeziile lui? Caracteriza intr-adevar femeile pe care le-a avut, sau era un libidinos cu imaginatia bogata care doar isi dorea sa traiasca povesti de dragoste?
Si uite asa, draga incultule, te-ai dat singur de gol, ca nu prea ai facut scoala, altfel ai fi stiut si tu, ca aceste detalii sunt foarte relevante pentru cititorii sai, si sunt aproape obligatorii, in scoli.
Intr-adevar, nu pot proba personal aceste informatii, insa nu cred ca profesorii de lb si lit. romana pe care i-am avut eu, din fericire toti pasionati de aceasta materie, ne-au zis zvonuri auzite prin cafenele.
Deci dupa mintea dumneavoastra, draga domnule incult, toti absolventii de liceu, care au promovat examenul de Bacalaureat, sunt niste indivizi cu mentalitate idioata, pentru ca au retinut aceste detalii.
Daca era un scriitor de nuvele, cum a fost Caragiale, normal ca nu era interesul nimanui viata sa intima, daca nu ar fi scris despre astfel de lucruri.
Asa ca, te invit sa te intorci la postari 'neserioase', dar data viitoare poate alegi un subiect in care sa te pierzi in multime, macar.
Ti-as recomanda "Dragoste&Sex", dar la ce ai spus pe aici, se pare ca te cam frustreaza domeniul, asa ca te las pe tine sa apreciezi.
O seara faina!
"Deci dupa mintea dumneavoastra, draga domnule incult, toti absolventii de liceu, care au promovat examenul de Bacalaureat, sunt niste indivizi cu mentalitate idioata, pentru ca au retinut aceste detalii." - Exact.
În rest, te-ai învârtit în cerc repetând aceleaşi aiureli.
Momentan sunt abia în clasa a 11-a, deci mai am până la BAC. E greu să creezi un personaj pe site-ul ăsta când dai de oameni ofuscaţi ca tine. Pentru BAC şi examene în liceu te ajută toate amănuntele personale ale marilor autori, însă doar atât. Poate pentru unii filistini ce-şi etalează părerile plini de emfază, crezând că detaliile pe care le dau ei despre viaţa marilor scriitori ar conta cu adevărat în momentul lecturării unei opere, sunt importante amănunte din viaţa personală a fiecărui autor în parte. În rest, nu văd cu l-ar ajuta pe un absolvent al unei facultăţi, care e angajat şi o duce deja bine mersi, datorită postului obţinut într-o întreprindere serioasă, în momentul lecturării unei opere eminesciene, să ştie la ce, dar mai ales la câte găoaze a dat nentu' eminentu' Mihai. Că a murit de sifilis, că l-au omorât evreii, că s-a sinucis în baie din cauza depresiei, că l-a călcat unu cu căruţa, la ce te ajută să ştii în viaţa de zi cu zi, de după terminarea studiilor? Întreb în general, fiindcă ştiu că tu, probabil, când ai început să citeşti poezii de Coşbuc şi fabule de Topârceanu, imediat ai asimilat fiecare faptă şi fiecare personaj cu câte ceva sau cineva din viaţa celor doi. Nici nu vreau să ştiu cine era "coţofana" care avea treabă cu "bivolul", care, printr-o analogie desăvârşită făcută de tine, se aseamănă din multe puncte de vedere cu omul Topârceanu.
"Publicul" la care te-ai referit e cel care-mi provoacă scârbă. Fiindcă se lasă pradă unor detalii inutile în ceea ce priveşte literatura.
Meseria pe care o practic eu se foloseste de clasele primare + ceva-ceva fizica, de care oricum stiam mai multa de-acas', ca am facut profil uman si canci stiinte exacte.
Si totusi nu-s ofticat pe ce am facut in scoala.
Mai exista si persoane carora le place literatura (nu, nu prea ma numar printre ei), poate vor sa devina poeti. Nu i-as cataloga pe toti drept indivizi cu mentalitate idioata.
Eu inainte sa-mi deschid afacerea am analizat concurenta pana la ultimul detaliu: Dorei alcoolici, parasiti de femei, pustani ca si mine, oameni seriosi... Am vrut sa vad cine se mai ocupa de asta, si evantual sa aflu cat mai multe detalii, cum ar fi daca s-a apucat de asta ca de altceva nu era in stare, o face din placere, a mostenit afacerea, s.a.m.d.
Probabil ma consideri total idiot acum, ca m-a interesat viata unor asemenea oameni. Bun. Acum arata-mi afacerea ta, si zi-mi metoda prin care ai inceput-o.
Unora li se rupe de personalitatea celor din jur (probabil asa esti tu), dar uite ca o mare parte din oameni e atenta la aceste detalii pe care tu le consideri in plus.
Invata sa-i respecti si pe cei din jur. Intrebarea era adresata celor interesati de viata personala a lui Eminescu. Pe langa ca n-ai spus mai nimic despre asta, te-ai pus si pe jignit asa gratuit, semn ca s-au adunat prea multe frustrari in capsorul tau.
Bafta la BAC, sunt curios daca ai sa te cobori la nivelul celor cu mentalitate idioata, sau ai sa zici pas, si ai sa mergi la Jandarmerie sa impingi scutu' la meciuri. Ah, stai... Si acolo trebuie BACu
Singura mea frustrare în legătură cu acest subiect e dorinţa arzătoare a omului din zilele noastre de a şti totul despre viaţa altuia, chiar dacă nu-l priveşte şi nu-l interesează prea tare, indiferent că-i vorba de un om simplu sau de unul cunoscut. Din păcate pentru mine şi pentru mulţi alţii care gândesc ca mine, trebuie să cobori nivelul, să-ţi pierzi vremea citind despre ce au făcut Blaga, Eminescu şi Barbu de-a lungul vieţii lor, pentru a putea lua un examen cu care oricum nu faci mare lucru în viaţă dacă nu-l valorifici prin urmarea unei facultăţi.
Decebal întreabă: