Desigur cea democratica, nici un regim nu promovează progresul si stagnarea, spălarea pe creier
Eu cred că cea regalistă. De ce?
În primul rând, datorită regelui Carol I ne-am câștigat independența în 1878.
În al doilea rând, datorită regelui Ferdinand I am câștigat Primul Război Mondial și, pe lângă faptul că am asimilat Transilvania, Bucovina și Basarabia, am intrat în rândul "Marilor Puteri" și aveam o reputație foarte bună în ochii Italiei, Franței și Angliei.
Când au venit legionarii s-a dus totu'! Antonescu s-a aliat cu Hitler, a intrat în război cu el, ne-au bombardat Aliații (pe 4 aprilie 1944 a avut loc cel mai dur atac asupra Bucureștiului, recomand documentarul "Cea mai neagră zi din istoria Bucureștiului", lansat de echipa Zaiafet) și am pierdut războiul. Dacă nu venea Antonescu, Carol al II-lea ne ținea în neutralitate până prin '44 (când era evident că germanii pierdeau) apoi intram în război de partea Aliaților și recuperam și Transilvania de Nord și Cadrilaterul (Basarabia o luam noi de la ruși prin '91). Dacă eram de partea Aliaților, Stalin nu mai avea niciun pretext să trimită sovietele în România, iar noi rămâneam regat (dacă analizăm toată fostele state-satelit sovietice, toate fie au luptat de partea Germaniei fie au au fost ocupate de naziști).
Bine zis sclavie! Ceaușescu și a bătut joc de Romania!
Nu sunt paranoic, sunt realist! Păcat de tine că nu-ți dai seama pana nu e pre târziu!
Si eu sunt realist si pragmatic, dar unde sunt dovezile, hai sa le vedem
Criterii de control al minții
Modificarea funcționării creierului prin stimulare directă (fie activarea, fie suprimarea potențialelor de acțiune) din creierul subiectului se califică drept control al minții atunci când îndeplinește toate următoarele trei criterii:
Criteriul de rezultat : Modificarea directă a funcției creierului trebuie să aibă ca rezultat o schimbare de comportament la subiect.
Criteriul de consimțământ : Schimbarea comportamentală nu trebuie să fie împotriva voinței exprimate a pacientului. Schimbarea trebuie să aibă loc pur și simplu fără acordul subiectului.
Criteriul intenției : schimbarea comportamentală trebuie să fi fost scopul sau scopul persoanei sau al grupului care controlează DBS. Nu poate fi un accident sau o consecință neintenționată, inclusiv efecte secundare, ale stimulării.
Pe scurt, controlul mental trebuie să modifice comportamentul pacientului într-un mod observabil fără consimțământul subiectului și trebuie să fie adoptat în acest scop.
Concluzie
Am susținut că DBS nu este sinonim cu controlul minții; cu toate acestea, dacă nu sunt protejați în mod corespunzător, pacienții pot fi victime ale controlului minții chiar și fără răutate din partea celor care controlează stimularea, în special în cazul tratamentului serendipit al bolilor psihiatrice comorbide. În timp ce multe cazuri de control al minții sunt ușor identificate, există anumite cazuri în care distincția este mai ambiguă. Această lucrare prezintă un set clar de criterii pentru a ajuta la clarificarea mai eficientă și mai fiabilă a acestor cazuri ambigue. Pentru ca un act să fie considerat control al minții, acesta trebuie să modifice comportamentul individului ( Criteriul de rezultat ) fără consimțământul acestuia ( Criteriul de consimțământ)) și această modificare a comportamentului individului trebuie să fie scopul persoanei sau grupului care controlează alterarea ( Criteriul de intenție ). Bazându-se doar pe intuițiile cercetătorilor sau clinicienilor nu este suficient, deoarece acele intuiții ar putea deveni ușor tulbure, cum ar fi descoperirea serendipită a unui efect al DBS. Prin urmare, este important să rețineți că, în cazurile de tratament serendipit al bolilor psihiatrice, pacienții necesită, de asemenea, consimțământul explicit pentru tratamentul bolii comorbide, altfel cazul s-ar califica drept control al minții. Este intenția autorilor de a reduce la minimum riscul unor astfel de accidente prin clarificarea conceptelor de bază.
Mergi la:
Declarație privind conflictul de interese
Autorii declară că cercetarea a fost efectuată în absența oricărei relații comerciale sau financiare care ar putea fi interpretată ca un potențial conflict de interese.
Ca pasionat de pshiologie admit faptul ca se fac experimente pe oameni sub diferite moduri, asta inseamna progresez stiintific
Cum adica sa fie cea mai buna aia fascista? Fascismul e rau, e criminal, nu sti asta?! Inseamna crima, razboaie, rasism, violenta, nu se gandeste la omul de rand.
Asa de buna a fost ca desi eram cica amici cu Hitler, ne-a dat la unguri in 1940 partea aia din vest de au venit unghurii si au macelerit romanii de la Ip si Trasnea (poti sa te interesezi).
Oamenii munceau la patroni pe nimic cate 12-14 ore si traiau in mizerie, iar, intereseaza-te.
Cea mai buna perioada a fost aia comunista pana in 1977 cand se gaseau de toate, cand erau utilitati si nu se opreau, cand aveai de munca cu salariu decent si munca 8 ore, cand iti facea apartamente la preturi bune de le putea lua oricine si cu rate de un 10-15 % din salariu, nu ca acum de dai juma de sal rata.
Asta iti poate confirma bunici tai ca asa era!
Dupa 77 da, era o dictatura imputita, aia e altceva.
Gabonne1982 întreabă: