Depinde, sunt vise pe termen scurt, de azi pe maine, pe termen lung, de-acum pana in 10 ani, sau pur si simplu dorinte care, desi avem slabe sperante sa se implineasca, totusi, parca ne sunt dragi, si continuam sa ne hranim cu ele, astea fiind precum povestile cu o Zâna si un Făt Frumos.
Dar in cazul ultimei variante, este necesar sa ne impacam cu noi insine, sa ne recunoastem limitele, caci suntem simpli muritori.
Trebuie sa gasim puterea de a raționa, de a ne gandi ca un lucru banal pentru noi, poate pentru altcineva sa insemne un vis irealizabil. Cred ca doar in felul asta putem gasi multumirea sufleteasca, linistea noastra cea de toate zilele.
Hai sa-ti dau un exemplu: zilele trecute m-am avantat eroic pana la magazinul din coltul soselei(drum de 3 minute l-am facut in 40), si culmea, in statia de troleibuz vad o tanara handicapata alarmata ca soferul nu a vrut sa mai astepte inca 5 secunde; si in timp ce eu astept cu nerabdare ziua cand voi scapa de cârje, ea cu siguranta si-ar fi dorit doar o simpla luxatie de picior.
Asa ca...visele neimplinite mi le voi pune intr-o "cutiuță", si incerc sa urmez un vis pentru care sunt sanse mai mari sa se implineasca.
Eu asa fac, tu...
Oricum, iti doresc din suflet sa-ti implinesti cele mai indraznete vise!
In primul rand ar trebui sa crezi in ele, si lupta pentru indeplinirea lor.
Motiveaza-ti visurile.
sa le stergi din minte/memorie(daca poti)
dar cum speranta moare ultima lasale acolo sa mi te chinuie
)
Ce intrebare frumoasa,evenso...
Visurile neimplinite sunt o mare speranta pentru maine, un tel de atins, un nou drum de urmat, o usa intredeschisa pentru un nou zambet si-o noua fericire!
Chiar si daca par imposibile, avem in noi TOT ce ne trebuie sa le transformam in realitate!
Gandeste-te ca omul isi foloseste doar 5% din creier si e capabil sa faca atatea minunatii, realizezi ce s-ar intampla daca ne-am putea desfasura in toata splendoarea?
Lasa-ti gandul liber si imagineaza-te pe tine in situatia pe care doar o visezi.Vezi cu ochii mintii cum mergi, cum razi, ce bucurie simti, ce fac cei din jurul tau.Umple-te de gandul asta mereu,vizualizeaza scena cat mai des si fii sigura ca intreg universul va "unelti" pozitiv,astfel incat sa ajungi acolo unde iti doresti!
E o gimnastica a mintii tale,cea mai pozitiva dintre toate si un "secret" greu de aplicat,desi cunoscut de toata lumea!
Fii absolut pozitiva intotdeauna,cu gand bun si zambitor si legea atractiei va functiona si pentru tine!
Cutia mea cu vise,evenso,este intr-o continua miscare,deja visele mele le vad materializate si imi extrag din ele puterea si curajul sa fac altele noi,mai indraznete si mai simple,intotdeauna trebuie sa ai grija ceea ce-ti doresti!
Cu totii avem vise,n-am putea trai altfel,in tinerete vise nebune si avantate,cu trecerea anilor, vise ceva mai potolite, mai realizabile, mai tangibile daca vrei, dar vise vom avea intotdeauna si mereu vom dori sa le atingem.
Iar calea spre implinirea lor e ascunsa in noi si-ntr-un echilibru ciudat cu intregul univers.
Toate visele pot fi implinite!
Dupa cum spuneau si ceilalti..trebuie sa fii ambitios si sa-ti pastrezi speranta. Poate ele se vor implini candva
Bună.
Nu trebuie să lași speranța să moară dar nici să alergi în van!
Pa, pa.
Ceau.
Le pui la cosul de gunoi, pentru ca ai fost fraier/a si nu ai avut cu ce sau cu cine sa le realizezi.
Si-ti alegi obiective ( vise ) realizabile.
Ciao.
Sunt situatii cand visurile raman neimplinite, nu pentru ca ai fost fraier/a, ci datorita faptului ca situatia, destinul sau numeste cum vrei tu nu te-a ajutat sa-ti poti indeplinii visul.
Ca sa intelegi exact, iti dau un simplu exemplu:
Cineva de mic are talent la muzica, doreste sa devine pianist si soarta il impiedica la un moment dat cu un accident in care isi pierde o mana.
Il poti numi fraier?
Iti doresc numai bine!
Nu, nu-l numesc fraier.
Insa daca as fi in aceasta situatie, m-as concentra pe ce pot realmente face, nu pe ce am dorit odata, cand eram intreaga.
sau, as incerca sa-mi ating telul cu ce am : 1 mana.
(am trecut prin asa ceva. stiu sa scriu cu stanga )
dar asta depinde de puterea fiecaruia.
Promit sa nu ma mai uit la intrebarile tale.
imi par pur teoretice, fara finalitate si nu le inteleg.
eu sunt altfel : focusata pe situatii si probleme clare.
Imi pare rau daca nu intelegi/nu iti plac intrebarile mele, este alegerea ta daca doresti sa raspunzi la ele sau nu.
Nu ar trebui sa ne pierdem nici o clipa speranta si mai ales sa luptam pentru ceea ce ne dorim.Cine stie, poate intr-o zi aceste vise vor deveni realitate
Stelutza draga, de scris, se scrie doar cu o singura mana, dar de cantat la un instrument(oricare ar fi el), se canta cu doua maini, intotdeauna.
Ceau.
Intrebarea lui evenso parea mai mult de cat conversationala : el/ea imi pare ca a intrebat despre o situatie ipotetica, nu experimentata.
I-am si spus ca nu voi mai raspunde la asa intrebari, pentru ca nu inteleg finalitatea.
Posibil ca am gresit in raspunsul meu, ca nu pot judeca situatii grave, fara detalii precise.
Oricum, parerea mea este ca visele neimplinite trebuie date la recycle bin, si fixate obiective concrete, tangibile.
Te salut!
Stelutza, intrebarea lui evenso nu este chiar ipotetica, pentru ca daca stai bine si te gandesti, foarte putini oameni(poate nimeni) si-au putut indeplini TOATE visele, si inca vise foarte posibile, nicidecum fanteziste.
Si la fel ca tine, am sustinut ca e bine uneori sa ne resemnam, si sa acceptam ideea ca nu orice este posibil, si ca atare sa ne orientam catre un scop realizabil.
Din pacate, exista oameni care nu se pot resemna, si faptul ca nu si-au implinit un vis, chiar le macina sufletul toata viata.
Visele neimplinite reprezinta o realitate, si nu o ipoteza.
Aceste vise le indemplinim pe parcurs daca nu le-am implinit le aruncam la gunoi!