Istoricii zic altceva... ca noi suntem continuatorii traditiei romane.
Stiu ca am fost contestati, dar e batut in cuie de secole, ca noi suntem latini!
Nu amice. Nu ai consultat istoricii care trebuie. Am invatat si eu la fel in scoala dar se vede ( si se stie ) ca istoria e facuta dupa interese si dupa cum bate vantul. In 3 cuvinte - In niste vremuri trecute interesul bisericii catolice era ( ca si acum ) sa cucereasca lumea intreaga. Ca sa ne faca catolici ( noi fiind ortodocsi pe linie slava si Zamolxieni - f asemanatori cu ortodoxia ) au masluit lucrurile cu ajutorul Scolii Ardelene. Romanii au ocupat o perioada scurta 14% din Vestul Daciei, cu 12 legiuni care nici macar nu erau vorbitori de limba latina, erau mercenari din teritoriile cucerite amestecati. Nici popoarele care au fost integral ocupate 500 de ani nu vorbesc latina. Cand Traian a plecat sa cucereasca Dacia il interesa Aurul Apusenilor si atat. A spus -Plec acolo unde sunt fratii mei. O mare parte din dovezile scrise au fost distruse iar multe se afla la secret la Budapesta, care ne sapa pe noi. Ultimele teste paleogenetice in institute din occident spun ca NU avem legatura cu romanii. Un consilier al Papei si fost sef de Consiliu 17 ani ( un fel de prim ministru al Vaticanului ) spune - NU dacii au luat limba de la romani ci romanii au luat limba dacilor, o limba veche denumita latina vulgara. Eu sunt in Italia, am vazut un documentar cu arheologi care pe siturile descoperite spun ca Italia a fost populata intre altii cu oameni din Dacia. Iti dau surse oricand vrei inclusiv de la un muzeu din New York aveam daca le mai gasesc.
Asa ca nu te mai lua dupa antiromani si vanzatorii de tara. Ala de a descoperit Titanicul a facut cercetari in Marea Neagra si a spus ca sunt dovezi ca leaganul civiliatiei Europene a fost Lacul Marea Neagra. Cei care studiaza clima spun ca la sfarsitul ultimei ere glaciare primele migratii de populatie care a devenit de sine statatoare s- format pe malurile Lacului MN, la Sud si Nord de Dunare, in Carpati, pentru ca aici era cel mai propice climatic de supravietuit. Vorbesc de cercetatori mondiali renumiti, ai nostri sunt pe afara si nici nu sunt interesati majoritatea, nu au nici fonduri pentru cercetare.
Da-mi timp si iti dau niste materiale din caietul meu. Ca sa le pui cap la cap insa si sa le compari din multiple surse e ceva de studiu, articole si documentare. Ideea e ca ne tragem din triburi mai multe, slavii nici nu erau pe atunci de cand ne intereseaza sa studiem din vechime. Mai sunt si anumite neclaritati, oarecari divergente dar clar e ca nu suntem latini. Ba chiar ne tragem ca linie cea mai apropiata din cei care au populat Europa pana in Olanda si pana in UK. Unii zic chiar ca si grecii au fost tot din partea noastra. Oricum ar fi, ideea e ca toti s-au raspandit din spatiul Carpato-Danubiano-Pontic ( pontic= Marea Neagra )
Aici pare sa fie pricipalul centru de plecari si de raspandiri al neamurilor. Dar cum ramane cu cronicile care spun asta? Raman si ele un mister ale subiectivitatii?
Populatiile care au ajuns pe teritoriile aproximative ale Romaniei de azi si Bulgariei ( fac bulgarii niste decoperiri incredibile cu morminte de capetenii traco-dace ) se numesc Indo-europene si din Orientul Mijlociu. S-au descoperit urme de populatii traco-dace la vechii egipteni.
Atunci treaba se complica, avem parte si de ceva influente 'asiatice'/
Imi fac timp daca ma lasi si iti dau de studiu, numa sa nu ma pui sa caut aiurea. Nu se invata, pricepe si castiga incredere decat cu munca. Stii cum e? Eu cand faceam scoala de soferi eram pregatiti toti, cu putin inainte de examen s-a schimbat legea. Profii au zis -Nu e greu sa invatati legea noua, e greu sa va scoateti din cap ce ati bagat acolo deja.
Cand o sa am timp, o sa te anunt in legatura cu materialul,, am timpul limitat si nu pot sa ma impart in atatea lucruri!
Arsenal-Soton/ United-West Ham, te bagi la vreun pronostic?
Paii...avem si noi cu ce ne mandri, cum ar fi faimoasa Delta Dunarii, casa poporului, transfagarasan si multe locuri ce ne impresioneaza