Eu sunt impotriva homosexualitatii si, in general, tuturor orientarilor LGBT.
E destul de clar ca nu sunt naturale, sunt niste devieri produse din cauza mai multor factori (biologici, sociali).
Evident, sunt si impotriva casatoriei gay. Acum poate vei spune ca "de ce ma intereseaza ce fac altii in pat". Eu iti spun ca ce fac altii in pat nu este echivalent cu casatoria. Prin casatorie formezi o familie. O familie s-a intemeiat in toate culturile, in toate vremurile printr-o femeie si un barbat. Copiii au nevoie si de sentimentul matern si de cel patern. Familia sta la baza societatii. In cadrul familiei cresc, sunt educati si se dezvolta viitoarele generatii. Din acest motiv, trebuie sa avem grija de familie: prin descurajarea intretinerii relatiilor sexuale inainte de casatorie (vor rezulta mai putini copii abandonati si mai putine avorturi), prin investirea in domeniul adoptiilor, prin combaterea violentei din familii. De asemenea, este nevoie sa avem grija si ca doar un barbat si o femeie sa poata intemeia o familie (sa se casatoreasca). In general, multa educatie asupra tinerilor parinti.
Impotriva parteneriatelor civile nu sunt. Dar trebuie sa fie foarte clara diferenta dintre faptul ca doi oameni care incheie un parteneriat civil nu intemeiaza o familie. Ei sunt doar legati printr-un act.
Am argumentat (poate nu complet), cu toate ca argumentarea trebuie sa vina din partea opusa "De ce sunteti pentru casatoria gay?"
Fiindca asa vreau eu. Daca oamenii aia fac ceva nenatural nu-mi poti cere sa ii aprob.
În primul rând, ce vrei să spui prin natural? Dacă natural în sensul de ceva care se supune legilor naturii sau care face parte din natură, atunci nimic nu este nenatural, totul se supune naturii și legilor celor 4 științe fundamentale: fizica, chimia, biologia și matematica. Dacă vrei să spui ceva ce nu e creat de om, da, nu sunt naturale, dar nici clădirile, calculatoarele, telefoanele, hainele, medicamentele, mașinile, cosmeticele, băuturile răcoritoare, alcoolice etc. nu sunt naturale, prin urmare, în ambele cazuri, ceea ce spui tu este un non-argument.Un alt lucru pe care probabil tu nu îl știi, homosexualitatea există și la animale, la mamifere, păsări, reptile, amfibieni, pești, până și la insecte.https://en.wikipedia.org/......l_behavior Dar știi ce nu este deloc comun la animale, homofobia: https://www.youtube.com/watch?v=ggl5ZGaJFFM Și apropo, de unde ai scos ideea că homosexualitatea este cauzată de factori sociali? Majoritatea societăților lumii sunt homofobe, deci cum ar fi asta posibil?
Un alt lucru pe care tu îl spui este că familia „s-a întemeiat în toate culturile, în toate vremurile printr-o femeie și un bărbat." Îmi pare rău, dar dacă spui asta, ori nu ești deloc documentat pe subiect, ori ești un mincinos. Poligamia există încă din antichitate în foarte multe culturi. Iar căsătoria gay nu este nici ea ceva nou. În Grecia antică și Roma antică relațiile homosexuale erau ceva foarte comun și nimeni nu le condamna. De asemenea, relațiile și în unele cazuri uniunile dintre persoane de același sex erau acceptate și în Mesopotamia, în Egipt, și în unele părți din China. Japonia are de asemenea o istorie lungă cu relațiile homosexuale.
Mai documentează-te și tu înainte de a face o afirmație.
Iar în legătură cu ceea ce ai spus cu copii, sunt curios, ești împotriva părinților singuri? Și dacă ești, vrei să se dea o lege prin care statul să le ia copiii părinților singuri? Pentru că, conform logicii tale, ambele sunt la fel de nocive pentru un copil. Plus că s-a dovedit științific că copiii crescuți de părinți gay nu sunt cu nimic diferiți de cei crescuți de părinți heterosexuali. Eu personal am fost crescut de mama și de bunica mea, fără tatăl meu, și sincer, nu văd care ar fi fost marea diferență dintre asta și a fi crescut de un cuplu de lesbiene. Iubirea și grija sunt cel mai important lucru în a crește un copil.
Și serios acum, fără sex înainte de căsătorie? Frate ăsta e 2019, nu 1400, ideea asta este complet depășită. Eu personal nu m-aș căsătorii cu cineva cu care nu am făcut niciodată sex. Practic, ai nevoie să faci sex înainte de căsătorie, ca să știi ce fel de corp preferi, ce fel de partener ți se potrivește, sexul de care ești atras, cum să te protejezi etc. Nu abstinența va reduce numărul de avorturi și copii nedoriți, ci educația sexuală!
Sunt pentru căsătoria gay pentru că doi oameni care se iubesc merită să aibă privilegiile legale ale căsătoriei, indiferent de sexul partenerilor. Simplu!
Așa este domnule, iar dumneavoastră faceți ceva extrem de nenatural acum utilizând un calculator/telefon, lucru extrem de nenatural, prin urmare de ce ar trebui eu să vă aprob?
Pai eu nici nu am nevoie si nici nu vreau aprobabarea nimanui pentru nimic. Daca ei au nevoie ca eu sa-i aprob atunci n-au decat sa astepte mult si bine.
"Un alt lucru pe care probabil tu nu îl știi, homosexualitatea există și la animale" - Noi, insa, avem ratiune, nu?
Prin natural ma refer ca functioneaza asa cum trebuie. Scopul relatiilor sexuale este reproducerea.
"homosexualitatea este cauzată de factori sociali?" - Prin faptul ca in multe tari (Occident) sunt tot mai multi lgbt-isti. Acestia sunt printre cei tineri adesea, desi si cei batrani sunt la fel de liberi. Cum se expune homosexualitatea peste tot ca fiind normal, imediat tot mai multi se declara homosexuali. Deci, factorii sunt clar si sociali.
Am uitat, intr-adevar, de poligamie. Totusi, un copil intr-o familie poligama era mai apropiat de mama care l-a nascut si de tata... care oricum era unul. Apropo, casatoria poligama de ce nu va intereseaza asa de mult precum casatoria lgbt?
" În Grecia antică și Roma antică relațiile homosexuale erau ceva foarte comun și nimeni nu le condamna." - Una e casatoria, altele sunt relatiile sexuale. Se vede ca esti informat, da-mi exemplu de familii cu parinti homosexuali din antichitate, daca erau asa comune si normale.
Nu spun ca poate cuplurile erau considerate normale, dar nu existau parinti barbat-barbat sau femeie-femeie.
"Iar în legătură cu ceea ce ai spus cu copii, sunt curios, ești împotriva părinților singuri?" - Nu, unde am spus asta? Am spus ca un copil ar trebui sa aiba mama si tata. Se mai intampla si necazuri. Daca un cuplu homosexual adopta un copil e ca si cum provoci necazul de la inceput.
"Și serios acum, fără sex înainte de căsătorie? Frate ăsta e 2019, nu 1400, ideea asta este complet depășită." - Scuze, nu am stiut ca normalitatea are termen de expirare.
" Eu personal nu m-aș căsătorii cu cineva cu care nu am făcut niciodată sex." - Inseamna ca relatia voastra se bazeaza pe sex. Deci, o relatie slaba care nu va dura mult. De asta e rata divorturilor crescuta. Tu la partenerul de viata vezi sex, prin iubire tu intelegi sex. Eu am alte definitii pentru aceste doua notiuni (1 Corinteni 13 - acolo gasesti).
"Nu abstinența va reduce numărul de avorturi și copii nedoriți, ci educația sexuală!" - De fapt, ba da. Gandeste-te, cuplurile sa faca un copil doar cand isi doresc. Cazurile de avort sau adoptie ar fi foarte rare.
In schimb, in vest, unde e plin de "educatie" sexuala, avorturile continua. Stiu oamenii consecintele, dar privesc omorarea fatului ca pe calcatul unui gandac, nu ii afecteaza. La neoprotestanti, de exemplu, unde abstinenta e practicata de, as putea spune, 90% din ei, cazurile de abandon sau avort sunt, de asemenea, aproape inexistente. La cei care nu practica abstinenta... ei bine, vreo 25 de milioane de vieti ucise in ultimii 20-30 de ani.
Mi-am amintit acum pe final. De ce spuneti ca voi stiti ce e mai bine pentru copii? Tot voi considerati normal faptul ca in ultimii ani s-au omorat 25 de milioane de vieti.
Vi se pare ca sexul e o necesitate. Nu, sunt oameni care nu intretin relatii sexuale pana la casatorie, daca le moare sotul, fac la fel. Sunt sanatosi, fericiti si rata divorturilor e mai scazuta acolo. In schimb, relatiile pe baza "potrivirii sexuale" dureaza putin si sunt superficiale, iresponsabile.
Efectiv, ai spus ca avortul, imoralitatea sexuala, homosexualitatea sunt normale pentru ca reprezinta calea mai usoara sau te fac pe tine sa te simti bine. Ca un copil care ar manca doar zahar pentru ca are gust bun.
Persoanele lgbt raman in acest noroi in care au intrat din curiozitate si stricandu-si reputatia se tem sa aiba o viata normala. Lgbt-istii sunt invidiosi pe cei normali si din ciuda indeamna si pe altii sa sufere ca ei. Iesirile lor in strada sunt un strigat de ajutor spre a fi ajutati sau acceptati sa iasa din noroiul lgbt.
Orientarea sexuală nu este o decizie, la fel cum nici culoarea pielii sau a ochilor nu este o decizie.
Treaba e in felul urmator,poporul roman are o mentalitate de oaie,ei nu gandesc singuri si se lasa condusi manipulati de alti care le impune tot felul de credinte, de asta o ducem asa de bine ca traim intr o tara de zombi care nu gandesc, asa ca degeaba cauti tu argumente ei nu gandesc liber si orbeste, nu ai ce face, emigrarea este singura solutie de scapare
Tu poți alege în momentul ăsta să fii gay dacă te rog eu mult?
După cum vezi, persoanele care sunt împotriva ori nu au nici măcar cunoștințe minime despre subiect, ori îs abia ieșite de la biserică .
Nu e vorba de participat,nici eu nu particip,ma degusta sa vad doi gay ca se saruta sincer,eu nu sunt pro sau contra,am analizat argumentele ambelor tabere si am ajuns la neutralitate,sunt cazuri de asa zis gay ca asa e la moda, adica sunt multi indioti pe lumea asta, sunt si gay care asa sunt ei man, aia nu se lauda, nu participa la vreun mars traiesc viata asa cum pot, stii cum dresezi un animal cel mai bine? de mic
„Prin natural ma refer ca funcționează asa cum trebuie. Scopul relațiilor sexuale este reproducerea."
Suntem oameni, nu trebuie să gândim că toate au un singur scop. Sexul este, pe lângă modul nostru de a ne reproduce, și o sursă de plăcere și o metodă de apropiere sufletească dintre doi oameni, nu contează sexul partenerilor.
„ Cum se expune homosexualitatea peste tot ca fiind normal, imediat tot mai multi se declara homosexuali."
Nu, când homosexualitatea ajunge să fie considerată ceva normal, oamenii homosexuali nu mai simt nevoie să se ascunde de frica discriminării, atâta tot, nimeni nu devine homosexual dacă trăiește într-o țară gay friendly.
„Dacă un cuplu homosexual adopta un copil e ca si cum provoci necazul de la început."
Nu, dacă să spunem un cuplu heterosexual își dă copilul spre adopție sau îl abuzează, după care este luat de stat și dat spre adopție, atunci părinții heterosexuali au făcut un rău copilului, pe care părinții homosexuali au șansa să îl repare.
„Scuze, nu am știut ca normalitatea are termen de expirare." Dacă abstinența este pentru tine ceva normal și bun, foarte bine go for it, e viața ta și faci ce vrei cu ea, dar nu toată lumea trebuie să facă ce ți se pare ție ceva normal. Știi fraza ai „Live and let live". Dar stai, tu ești creștin fanatic, la ce să mai aștept.
„Înseamnă ca relația voastră se bazează pe sex. Deci, o relație slaba care nu va dura mult. De asta e rata divorțurilor crescuta. Tu la partenerul de viata vezi sex, prin iubire tu înțelegi sex."
Ador cum voi credeți că știți ce e mai bine pentru lume. Și de asemenea, ador cum în clipa în care am spus că nu sunt adeptul stilului tău de viață, tu ai început să mă judeci și să asumi cine sunt eu și cum sunt relațiile mele. Și încă ceva, este foarte ipocrit să aduci biblia în discuția asta, având în vedere că majoritatea relațiilor biblice erau poligame, că biblia spune că fetele care fac sex înainte de căsătorie ar trebui omorâte cu pietre, că biblia este pro abuz asupra copiilor și pro avort https://ffrf.org/component/k2/item/25602-abortion-rights și că Iisus a fost anti familiehttp://skepticsannotatedbible.com/fv/nt_list.html
„In schimb, în vest, unde e plin de "educație" sexuala, avorturile continua. "
Dacă vrei să știi, în țările unde educația sexuală este larg răspândită în școli, rata avorturilor scade de obicei. Olanda are cel mai mare nivel de educație sexuală și una dintre cele mai scăzute rate de avort din lume. De asemenea, noi est europenii care suntem împotriva educației sexuale, avem cea mai mare rată de avorturi din lume.
Și apropo, știai că țările cele mai religioase au rate mai mari de avort? https://www.theguardian.com/......ious-right
De asemenea, ateii și homosexualii au rate mai mici de divorț.
„De ce spuneți ca voi știți ce e mai bine pentru copii?"
Voi de ce vreți să dictați viețile oamenilor?
„Totuși, un copil într-o familie poligama era mai apropiat de mama care l-a născut și de tata... care oricum era unul."
De fapt, pentru majoritatea istoriei părinții aveau drepturi aproape complete asupra copiilor lor. De multe ori aceștia le puteau dicta viața cum vroiau. Asta includea și cu cine se va căsătorii copilul lor și la ce vârstă. De asemenea, în majoritatea culturilor, majoritatea istoriei copiii erau căsătoriți de tineri, pentru că speranța de viață era scurtă. De cele mai multe ori, fetele erau puse să facă copii de când le venea prima menstruație.
„Efectiv, ai spus ca avortul, imoralitatea sexuala, homosexualitatea sunt normale pentru ca reprezinta calea mai ușoara sau te fac pe tine sa te simți bine„
Nu știu de unde ai mai scos-o și pe-asta. În primul rând, nimeni nu face avort pentru că „te face să te simți bine". Fetele și femeile care ajung să facă asta o fac din disperare, nu din alt motiv. Ce vrei să zici prin „imoralitate sexuală" Singurele lucruri pe care le pot înțelege drept imoralitate sexuală sunt abuzurile gen viol, incest, pedofilie, zoofilie, necrofilie etc. sau manipulările emoționale, dar în rest, atâta timp cât oamenii sunt fericiți și nu rănesc pe nimeni, ce poate fi imoral. Asta se aplică în cazul homosexualității de asemenea.
"Sexul este [...] o sursă de plăcere și o metodă de apropiere sufletească dintre doi oameni, nu contează sexul partenerilor." - Nu asta scrie in cartile de Biologie.
"nimeni nu devine homosexual dacă trăiește într-o țară gay friendly" - Atunci de ce procentul e in crestere mai mult doar in randul tinerilor? Ma refer la Statele Unite mai mult si la alte tari precum Belgia, Olanda. De ce batranii, care sunt liberi de zeci de ani, sunt normali? Doar tinerii care sunt expusi zi de zi la propaganda LGBT ajung si ei LGBT.
"atunci părinții heterosexuali au făcut un rău copilului, pe care părinții homosexuali au șansa să îl repare." - Pana la urma si statul poate sa aiba grija de copii. In sensul ca s-ar putea organiza o institutie in care sa fie angajate niste persoane care sa aiba grija de copii. Nu este la fel cu a avea o mama si un tata. Dupa cum am spus, nu e indeajuns doar sa ne concentram pe un singur lucru. Trebuie sa stopam violenta in familie. Nu sa o lasam asa cum e si sa spunem "Lasa ca parintii homosexuali se pot ocupa de copil".
"dar nu toată lumea trebuie să facă ce ți se pare ție ceva normal" - Nici nu am spus asta. Am spus ca asta este solutia cea mai buna, asbstinenta. Oamenii traiesc in destrabalare sexuala si apoi se plang pentru cazurile de avort, adoptie, divorturi, familii nefericite.
"Dacă vrei să știi, în țările unde educația sexuală este larg răspândită în școli, rata avorturilor scade de obicei" - In Belgia, Danemarca, Spania, Suedia, Norvegia, Portugalia rata avorturilor a crescut din 2004 in 2014. In Elvetia si Olanda a scazut, dar foarte modest.
Vad ca nu iti place crestinismul si Biblia (desi ma indoiesc ca ai citit-o), nici nu vreau sa discut despre asta. Hai sa discutam despre Hinduism. Hindusii sunt clar impotriva sexului inainte de casatorie. Rata lor de avort a scazut, chiar daca era deja foarte mica.
In Europa, a omori un copil, a calca pe o furnica... aceeasi chestie.
"De asemenea, ateii și homosexualii au rate mai mici de divorț." - Evident... doar in anturajele lor se promoveaza concubinajul.
"Ce vrei să zici prin „imoralitate sexuală"" - Intretinerea relatiilor sexuale cu altcineva in afara sotului/sotiei tale.
"atâta timp cât oamenii sunt fericiți și nu rănesc pe nimeni, ce poate fi imoral." - Nu asa se defineste moralitatea. Unii sunt fericiti dand mita, nu ranesc pe nimeni, totusi, nu e moral.
Este foarte importanta o forma de casatorie/parteneriat civil pentru persoanele LGBT. In SUA dupa legiferarea casatoriei intre persoane de acelasi sex rata siunuciderilor in randul adolescentilor a scazut foarte mult.
https://apnews.com/46e523cd23f84f549cf2cce0add510ff
Eu cred ca nu doar pentru mine.
Sunt sigur ca e dizgratios si oribil pentru 90% dintre romani. Iti garantez ca in urmatorul secol, lgbt nu are nicio sansa in Romania.
LinaLina35 întreabă: