| MistarGoGu a întrebat:

Cine ar semna o petiție pentru reintroducerea în România a pedepsei cu MOARTEA pentru CRIME CU Intenție *( premeditare )? Vezi recent cazul de la Spitalul Pantelimon! EU unul DA!

16 răspunsuri:
| andreierdna91 a răspuns:

Salutare.
Cu siguranta ar fi multi care ar semna.
Eu nu.
Hai sa-ti explic si de ce: suntem oameni, oamenii sunt predispusi greselilor si coruptiei. In momentul in care legalizezi pedeapsa cu moartea vor exista atat erori cat si fapte de coruptie prin care niste nevinovati vor fi omorati.
Pe langa asta, daca ma intrebi pe mine nu este eficient. Daca vrei sa il faci pe ala sa simta cu adevarat greseala pe care a facut-o, inchisoare pe viata, fara drept de eliberare. Tine-l inchis pe viata si sufera mai mult, omoara-l pe loc si scapa repede.

| simplaexistenta a răspuns:

Sunt de parere ca moartea lenta dar grea e o pedeapsa mai buna decat moartea rapida si usoara.

| Mindfulness a răspuns:

Și eu! Tot DA!

| MistarGoGu explică (pentru andreierdna91):

Măcar perspectiva execuției sa ii sperie cât sa gândească de 500 ori înainte sa provoace o CRIMA! *( CU intenție)!
Și sistemul juridic american mai da rateuri uneori de aceea condamnatul sta câțiva ani în " așteptare " pana se elimina orice posibila confuzie mai ales ca în ziua de azi sunt metode moderne de investigație și proba *( ADN )!
Totuși eu unul și poate mulți ca mine NU doresc pe termen de 40 sau 50 de ani sa plătesc *( teasca) cazarea și masa unui criminal!

| MistarGoGu explică (pentru simplaexistenta):

Cine este dispus sa plătească cazarea și masa unui criminal pentru 40 + ani la pușcărie fie sănătos! Eu NU! Prefer taxele mele sa meargă la un spital de copii sau cămin de bătrâni nu pe cazarea unui criminal!

| MistarGoGu explică (pentru simplaexistenta):

În ce sens moartea lenta? Exclud aici tortura sau tratamente inumane!
Doar regimuri totalitare mai practica tortura sau tratamente inumane!
Execuții prin împușcare, spânzurare, decapitare sau alte forme violente acolo se mai practica!
În USA din ce știu scaunul electric sau camera de gazare nu se mai practica ca metoda de execuție! Sigura este injecția letala!

| simplaexistenta a răspuns (pentru MistarGoGu):

Închisoare.

| andreierdna91 a răspuns (pentru MistarGoGu):

Asta cu platitul sunt de acord. Dar in momentul cand faci o infractiune instanta are dreptul sa-ti ridice anumite drepturi. Ar putea sa-i forteze sa lucreze si sa nu primeasca bani, banii sa fie folositi pentru intretinerea sistemului penitenciar.

| LisaJulie a răspuns:

Pentru introducerea pedepsei cu moartea ar trebui niște avocați și judecători buni, nu imbecilii pe care îi avem noi și care au și la rândul lor dosare penale

| MistarGoGu explică (pentru LisaJulie):

Corect!

Chestia cu OBLIGATUL la munca al unui deținut nu tine! Poate în Coreea de Nord eventual la tovarășul Kim! Oricum un criminal este ținut în închisoare în regim de maxima securitate deci mersul - obligarea la munca cade!
Ce poate dispune instanta este pedeapsa privativa de libertate *( detenția), pedeapsa cu moartea sau indisponibilizare *( sechestru ) pe bunuri personale pentru plata de despăgubiri către rudele victimei dacă se cere!

| andreierdna91 a răspuns (pentru MistarGoGu):

Pai si daca nu are bunuri? Daca nu are nimic?
Poate m-am exprimat gresit cu "obligat".
Se poate face un sistem penitenciar semi-autofinantat.
Daca cel inchis nu munceste si nu isi plateste cazarea, primeste doar minimul necesar cat sa nu-i fie viata pusa in pericol, apa, paine, cateva legume ca sa aiba vitamine, caldura maxim 20 grade (iarna). Daca vrea mai mult, mancare mai buna, etc. sa munceasca fara sa incaseze el suma de bani.
(doar o idee, nu inseamna ca ce spun e un adevar absolut)

Ce zici tu exista și se practica și în România dar la regimul deschis sau semi-deschis cu cei care au condamnări cu fapte mărunte *( gainarii sau fapte fără violenta )! Cei în regim închis *( maxima securitate ) inclusiv criminali cam rar!
Chestia asta se discuta punctual dacă psihologul penitenciarului considera ca ieșirea la munca a unui deținut ii poate ameliora starea de agitație sau comportamentul în colectivul de deținuți!
Dacă nu exista bunuri de sechestrat sau valorificat familia se va " mulțumi " știind o fiara ținută departe de civilizație pentru mult timp!

| MarianWLF a răspuns:

Nu pedeaspa cu moartea, doar sa fie pedeapsa pe viata, pe viata exact ca in America, nu ca in Romania unde pedeapsa pe viata inseamna 25 de ani cu posibilitatea intrarii in comisia de eliberare cum a patit Csampar criminal in serie care umbla bine mersi pe strazi in momentul de fata, sau cazul lui Vlad Pascu care in 2-3 ani va umbla liber, legea la noi in tara e prea blanda.

| MistarGoGu explică (pentru MarianWLF):

Judecători dilimaci! Procurori tot asa! Sistem putred și corupt de tara africana! Poate mai rău!

| MarianWLF a răspuns (pentru MistarGoGu):

Adevarat si prea curand nu vor exista schimbari, nu ma mir cand parintii iau justitia in proprile lor maini din cauza durerii si a nedreptatii.