Procesul revolutiei s-a redeschis, dupa ce fusese ingropat de procurorul de caz, generalul Voinea, Institutul s-a desfiintat, iar Iliescu de care zici a pierdut si certificatul de revolutionar - normal, activitatea lui nefasta a inceput la patru ore dupa plecarea lui Ceausescu, adica la patru ore dupa revolutie. Asa ca, relaxeaza-te, ca viata e lunga. Sigur, nu s-a facut niciodata dreptate adevaratilor eroi. L-am vazut la Cimitirul Eroilor pe Dan Iosif, Ioshka, omul lui Iliescu si asasin, la loc de cinste, cand el nu a murit in Revolutie. Totusi, Revolutia merge mai departe. Revolutia azi inseamna lupta contra coruptiei si stat de drept. Vrei sa spui ca Ilici era si securist, si mason? Zbarci! Sub comunisti masoneria era interzisa. Tu recunosti doar legile de pana in '45? Gresit. Legile alea erau infecte, desi e bine ca macar aveam legi respectate, nu domnia bunului plac, ca sub comunisti. Asa ca relaxeaza-te. Primii eroi ai tarii noastre, sunt anticomunistii cazuti in Revolutie, de fapt, inainte de Revolutie noi nu am avut eroi.
Erou anticomunist adevarat, cei ala? Pai ala nu-i erou, este unu care nu accepta alt sistem, ori nu accepta sistemul ala comunist.
Despre ce erou vorbesti? Poate tyu spui de aia cindva pe vremuri, cand oamenii erau ce erau, fiecare avea ce avea, au venit comunistii si le-au luat tot ce aveau. Unia dintre ei sau ravratit, au luptat, au fost urmariti, unia omorit, altii s-au ascuns prin munti si vai, aia da au fost impotriva comunistilor, de fapt au fost impotriva celor care au atentata la avutul lor, la drepturile lor, la aia care le-au luat drepturile si avutul.
In rest ce eroi, ce institut vorbesti? Tu spui de Iliescu, pai ala a fost ales pe bune, atentie ales de populatie, ca urmare nu vad unde este problema ta. Cind tu sau citiva is impotriva, dar marea masa a populatie vor altceva, tu esti ala in minoritatea, deci trebuie sa te supui minoritatii.
Chestia ce zic eu, s-a intamplat atunci dupa razboi, cand comunistii desi erau in inferioritate, a fortat populatia sa mearga in difrectia dorita de ei, deci aia da a fost magarie pe fata, dar sa realziat cu ajutorul Rusie, altfel nu aveau aia nici o sansa.
Normal ca nu s-a facut dreptate, nici nu ai cum. Li s-a dat terenuri inapoi, cam atit s-a putut face.
Asa ar veni si stiu si eu care, ca vrea nu stiu ce tara inapoi, ca de fapt aia a fost a stramosilor lui cea fost a fost, in sistemele sociale se pare ca tot legea junglei se practica uneori, cel putin in sistemele comuniste si dicatatoriale.
Pe vremea cand a fost ales Iliescu si trupa lui, tara era libera, opricine putea veni sa arate, sa explice etc, de fapt au si venit fostii aia ce fusesera inaintea comunistilor, dar nu au reusit, ori nu au fost cvapabil, eu asa cred ca nu au fost capabili sa explice populatiei cum sta treaba cu sistemele astea de guvernamint, asa ca populatia a ales tot ce fusese
A fost unu Ion Ratiu, batrin, dar cam slab in discutii, in explicatii, a fost si pe la tv, aparu peste tot, dar degeaba vii tu si spui ca ai fost cindva flacau daca nu si explici, daca nu arati diferentele dintre sisteme, asa sa inteleaga tot poporu.
Ala vorbea si el ca si altii, se uitau oamenii si nu pircepeau nimic. A fost sansa atunci, dar cum zic nu a fost si nici astazi nu-i nimeni sa vina sa spuna ce ar fi bun, cum este bine sa se faca, azi nici nu mai poti sa vii nicaeri deci nici o sansa sa mai explici oamenilor ce ar trebuie sa faca sa le fie mai bine.
Ok am restrâns aria până în 1950, 1945-1955...Și nu mă referer la legi care au "premiat" ci au "pedepsit" oamenii din perioada asta chiar cu moartea și mă gândesc că există documente oficiale emise de Gheorghe Dincă" Teleagă" secretar, da ruda proxenetului Dincă de azi având aceeași județ de reședință Mehedinți!
Explică pe Isărescu în Consiliul FSN! Nu poți! Stai jos și răspunde la întrebare! Ia dă-te cu capul de pereți că nu știi răspunsul și vrei să afli deplin răspunsul, dar nu știi de fapt nimic cu care să ajuți prin dovezi, vreau ceva între 1945-1955...Multe legi ascunse care nu le citești ușor din perioada aia. Dacă ești copil, pleacă din țară că nu ești capabil să repari nimic. Tot la cules căpșuni, sparanghel sunteți buni, munca de jos, altceva, nu! Niciun pic de inteligență doar un vulcan de fecale emiționale sunteți toată România!
teiube întreabă:
Utilizatoare123 întreabă: