Ca sa intelegi de ce s-a ajuns la asta trebuie doar sa intelegi cum functioneaza oamenii.
Majoritatea sunt incapabili sa-ti inteleaga deciziile pentru ca nu se pun in locul tau. Bine, ei se pun in locul tau dar cu dorintele si experienta lor de viata, astfel reusind doar sa inteleaga ce ar face ei in anumite situatii si nu de ce ai facut tu alegerile respective. Vezi tu, oamenii sunt ignoranti. La asta se rezuma totul. In timp ce ei se fac vinovati de fapte mult mai grave sunt tot timpul pregatiti sa te judece si sa ofere verdicte, ca niste instante supreme autoproclamate. Romanii, cu exceptia prostiei, au si aceasta gena care ii face sa se intereseze mereu de soarta altuia pentru a putea compara cu propria soarta. Romanii inca nu au invatat sa fie permisivi, inca nu au inteles ca fiecare om e liber sa faca propriile alegeri fara sa fie blamat de societate. Inca ne inchinam la tablouri, ne temem de homosexuali, luam in deradere orice comportament care nu se inscrie in norma cu care suntem obisnuiti. Suntem un popor de curci ofticoase, de multe ori constat surprins ca pe romani ii doare mai mult sa vada ca cineva a realizat ceva in viata decat ii afecteaza propriile esecuri. In aceeasi masura, esecurile celorlalti, romanii le gasesc recomfortante.
Cuvinte de genul egoist, frustrat, rasist, ignorant, samd, le vei gasi foarte des in vocabularul nostru si, de cele mai multe ori, folosite gresit. Cel mai mult ne place sa ne dam falnici, sa dovedim ca suntem mai buni decat cel de langa noi. Intreaga noastra existenta nu este directionata catre propria fericire ci, mai degraba, catre a avea mai mult decat cel de langa noi.
Cand cineva cu familie te numeste egoist nu face decat sa te certe pentru refuzul tau de a intra in hora. Din pruncie ne este insuflata ideea de familie asa ca unele persoane nu vor intelege niciodata cum de tu poti alege alt drum in viata. De cele mai multe ori, vor spune ca esti egoist din invidie, ei nu au fost capabili sa ia aceasta decizie. Toata viata au urmat o singura idee si acum ca s-au realizat pe acel plan si-au dat seama ca nu e totul chiar atat de frumos pe cat se asteptau. Cum ai spus si tu, o viata familiala nu asigura fericirea, doar ca ei au realizat asta abia dupa ce au incercat, incapabili sa intuiasca asta inainte de a face acest pas. Mai trebuie luate in considerare si influenta imensa a biserici si a comunismului asupra mentalitatii individului. Cele doua regimuri (pentru ca religia este un regim, manipularea si parazitarea indivizilor) au pus un accent enorm pe viata familiala pentru ca dintotdeauna au avut nevoie de adepti. Mai multi adepti, mai multa putere. Majoritatea oamenilor slabi de inger a fost usor de manipulat si ei, la randul lor, si-au educat in aceeasi dogma, progeniturile. Dupa ce au trait cu o astfel de mentalitate intreaga viata trebuie sa intelegi ca le este foarte greu sa-i inteleaga pe cei care aleg altceva.
Asta nu inseamna ca oamenii nu sunt egoisti, pentru ca suntem. Nu neaparat in aceasta situatie dar egoismul este, de fapt, nevoia individului de bine personal in detrimentul altora. Daca nu am fi fost si egoisti, rasa umana nu ar exista, egoismul este autoconservare la nivel constient. De asemenea, doar pentru ca un prost iti da un sfat, nu inseamna ca e si gresit. In anumite cazuri cu siguranta o viata familiala ar fi de preferat unui trai celibatar. Asa cum exista oameni care regreta ca au renuntat la libertate exista si oameni care regreta ca nu au renuntat la ea. Dar, alegerile si greselile sunt ale noastre si nu ar trebui sa fim judecati pentru ele. Mai ales de catre oameni lipsiti de capacitatea de a intelege, in prima instanta, motivele din spatele alegerilor noastre.
Ce sa zic unii o duc bine cu familia altii o duc bine traind singuri asa si femeile ori cu barbat sa aiba sprijin emotional si/sau financiar o mandrie de copil sau una singura care isi face de cap cu orice nesimtit asta e lumea care critica si care isi vede de treaba ei
Stiu cum functioneaza oamenii, ba mai bine decat tine si tu mai ai mult de invatat pana sa dai lectii. Nu trebuia sa amesteci lectiile cu parerea ta despre subiect. Am opiniile mele formate de mult timp care sunt bazate pe experienta si vreau sa vad altele, nu sa iau lectii si acum n-am sa citesc aceleasi lucruri care le spune oricine ca sa dau de doua, trei randuri (probabil) de parerea ta despre situatie. Sau scurteaza.
Daca ai chef si vrei, raspunde la cealalta intrebare despre societatea romaneasca si cele straine, ca tot iti place sa scrii atata. Iti voi citi tot raspunsul acolo.
Intr-adevar, m-am cam intins. Dar nu ti-am dat lectii, am oferit doar o opinie, lectii as putea oferi doar daca detineam adevarul absolut. Am presupus ca daca ai avut o curiozitate si ai dispus de timpul necesar ca sa pui o intrebare nu va fi sfarsitul lumii daca vei citi un raspuns nu tocmai scurt, avand in vedere si ca nu se prea ingramadesc utilizatorii sa iti raspunda.
Referitor la cunostiintele si experienta ta, dupa ce ti-am citit o parte din raspunsuri, pot spune ca teribilismul si indolenta fara temei iti contrazic propriile cuvinte. Reactia ta semi-agresiva la raspunsul meu, spune mai multe despre tine decat poti spune tu. Daca esti ArtyoMaui, cu atat mai rau.
Si nu ti-am spus toate astea ca sa te jignesc sau se te cert (in nici un caz sa-ti ofer lectii, deja am stabilit ca le stii pe toate) ci doar ca sa te atentionez ca uneori poate merita sa iti controlezi iesirile si sa le dai oamenilor o sansa inainte de a-i jigni sau provoca fara ca ei sa-ti fi gresit cu ceva. Acum m-am lamurit, daca voi mai dori sa vad infantilism exacerbat pe viitor, voi cobori in fata blocului pentru ca tu vei fi pe ignore.
Sper ca raspunsul nu ti-a rapit prea mult din timpul pretios.
@krakilla panseluta penala care da ignore.
Eram Maui si ar trebui sa stii ca psihologia ta ieftina si teatrul penibil de printesa sensibila, sunt filme obsolete pentru mine. Numai cei noi care te ling in fund nu stiu de iesirile tale de caine turbat. Ma amuza cum incerci sa ramai diplomat cu speranta ca imi iese mie in evidenta negativitatea.
Vorbesti despre adevar absolut si dai inapoi impiedicandu-te in propriile contraziceri dar e culmea ca atunci cand iti dai cu parerea despre mine, ai impresia ca detii adevarul absolut si cuvintele tale ma pot jigni. Nu stiu pe cine vrei sa vrajesti cu aerele de mare psiholog, tinand cont de faptul ca ai doar 18 ani si abia ai iesit din pubertate, dar esti penibil rau daca ai impresia ca ce ai "citit" in raspunsurile mele, le poti folosi impotriva mea.
Cunostintele si experienta mea, astea-s personale si nu sunt pe TPU sa mi le expun. Cum am spus, ai mult de strabatut pana sa inveti...chiar si cum sa jignesti.
Orice om normal la cap isi doreste o familie, ca asa e facut omul sa functioneze. Mai sunt si persoane dergeglate la cap care nu isi doresc sau persoane bolnave care nu pot concepe.
Lumea te respecta daca ai o familie din 2 motive
- e normal sa respecti o persoana care nu ti-a gresit cu nimic
- e normal sa respecti o persoana care aduce mai multi bani societatii decat una singura.
De ce e normal sa respecti o persoana care aduce mai multi bani societatii? nu-ti plateste tie taxele si in nici un caz nu sunt impartite in taxe mai mici; nu stiu cum e in Romania acum, dar cei singuri platesc destule taxe si asigurarea medicala mai mult.
Deci cei cu familie sa fie respectati si cei fara, sa fie jigniti fiindca ei gresesc ca nu toarna cativa plozi si nu au acelasi stil de viata ca al vostru, asta-i jignirea la adresa voastra ca va pasa de cum se distreaza singuraticii. intrebarea asta depaseste TPU-ul. Lumea te respecta din alte motive, nu ca ai facut o familie ca nu-i pasa nimanui de plozii tai zgomotosi.
Tre sa fii prea prost sa jignesti o persoana care nu are familie. Nu mai generaliza, generalizarea nu aduce pe nimeni intr-o lumina pozitiva (numa prostii generalizeaza). Eu n-am zis nicaieri ca persoanele singure trebuiesc injurate, stigmatizate, arse pe rug, etc.
Vorbesc despre cei care jignesc, n-am pomenit de nici-o "toata lume cu familie" ramai pe aceeasi unda si daca te pierzi, uita-te in intrebare ca specific.
"Orice om normal la cap isi doreste o familie, ca asa e facut omul sa functioneze." apropo, parca iti vorbesti in oglinda.