Pentru ca debutul calendaristic al verii se apropie si-am aflat din oracol ca e anotimpul vostru preferat, vrem sa va facem o bucurie. Dam drumul unui nou concurs alaturi de prietenii de la Librarie.net.
De aceasta data va-ntrebam care-i cel mai important lucru pe care l-ati invatat dintr-o carte. Ce personaj v-a inspirat? Care e povestea care v-a marcat atat de mult incat v-a schimbat stilul de-a gandi?
Pentru cele mai inspirate 3 raspunsuri, oferim 3 vouchere de 100 de lei pentru orice va doriti de pe Librarie.net: carti, jocuri, jucarii, muzica sau filme. Atentie, daca vreti ca un raspuns sa fie validat ca intrare in concurs, nu poate sa aiba doar cateva cuvinte. El trebuie sa va prezinte argumentele, sa ofere mai multe detalii despre carte si sa ne convinga de punctul vostru de vedere.
Concursul se desfasoara in perioada 31 mai - 10 iunie. Mult succes!
Alexandra - TPU
1. Sa nu ma incred in unii prieteni.
2.Mary Lenley din Cartea Razbunatorul de Edgar Wallace
3.Razbunatorul de Edgar Wallace
"Sa nu accepti niciodata critici si parereri de la oamenii din jurul tau. Trebuie sa fi asa cum vrei tu sa fii, indiferent de ce lumea spune. " Steve Jobs
Forrest Gump cred ca m-a afectat cel mai mult. Mi-a afectat in special gandirea si tot ce tine de legile mele morale. Nici un om normal nu ar trece prin ce a trecut acest om cu dizabilitati. Este un om pe care il respect si as citi aceasta carte de inca 100 de ori daca as putea!
Pai am invat dintr-o carte ca trebuie sa fi bun cu altii si sa nu te bati Sa nu ucizi ca in Parfumul.
Si am mai invatat CA TOATA LUMEA TREBUIE SA CITEASCA MACAR O CARTE IN TOATA VIATA LUI!
Sa fim buni cu cei lalti, sa nu fim gelosi pe cei lalti, sa nu fim rautaciossi, sa ii ajutam pe cei din jurul nostru.
Iubirea e o taina mare,
Ce leaga doua inimi, tare!
(Grigore Bajenaru - Cismigiu & Comp.)
Cel mai important lucru invatat dintr-o carte: am invatat ca nu trebuie sa renunt la vise, poate ca intr-o zi se vor implini!
Personajul care m-a inspirat: a fost Domn Darcy...
Odată cu sosirea în vecinătate a tânărului domn Darcy, un burlac înstărit şi chipeş, viaţa familiei Bennet şi mai cu seamă a uneia dintre fiicele lor, Elisabeth, e complet dată peste cap. Mândria întâlneşte prejudecăţile, dorinţa de ascensiune socială – superbia dispreţuitoare, înţelepciunea – perspicacitatea, iar o neînţelegere şi o judecată pripită duc la suferinţe sufleteşti şi, pe căi ocolite, la o poveste de dragoste cu final pe cât de neaşteptat, pe atât de fericit.
"Mandrie si prejudecata" Roman scris de Jane Austen!
Pai in ultima carte citata de mine era vorba despre prietenia adevarata.Si am invatat ca prietenia nu se cumpara cu bani.
Deci...la inceput nu prea citeam carti.Consideram ca este mult mai „distractiv" sa stau pe internet sau sa ma uit la tv, dar apoi am descoperit magia cartilor.Acum cititul ma relaxeaza, ma transpune intr-o alta lume si ma face sa imi imaginez secventele cu foarte multa credibilitate. O carte care pot sa spun ca mi-a schimbat stilul de-a gandii este „Invitație la vals" de Mihail Drumeș.Mi-a schimbat ideea mea despre iubire, credeam ca nu poti iubii atat de usor, ca nu exista dragoste la prima vedere..si uite ca totusi exista.In carte este vorba despre Tudor si Mihaela, mai exact doi necunoscuti care s-au intalnit, poate, din greseala.Ideea este ca Tudor a incercat sa o cucereasca pe Mihaela, dar aceasta nu a renuntat la orgoliul sau feminin si nu s-a lasat mai prejos(ea remarcand mai tarziu ca l-a observat din prima clipa si l-a simpatizat dar nu dorea sa se gandeasca la un lucru care nu se putea intampla). Pana la urma acestia au ramas impreuna; Insa din cauza unor „incurcaturi" ea s-a sinucis pentru ca durerea era insuportabila, iar el a facut acelasi lucru pentru a ramane legati pe vesnicie. Am invatat ca dragostea adevarata chiar exista si unele priviri nevinovate dintre doi oameni pot schimba total cursul vietii lor.Pentru unii dintre noi aceste priviri nu inseamna nimic, insa pentru altii raman intiparite in mintea si in inima lor pentru totdeauna.
chiftelutacrocanta întreabă:
Valy9999 întreabă: