anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Considerati ca este bine sau rau sa starnesti invidia altora? Argumentati.

19 răspunsuri:
floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Temă la educatie civica, așa?

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru floresdemayo):

Este o curiozitate personala. Nu sunt eleva.

| danbnz a răspuns:

O intrebare cam aeriana...
Nu vad cum poti face intentionat sa fii invidiat.

Unii sunt invidiosi de felul lor si indiferent ce faci sau ce ai avea tot te vor invidia.
Pe altii ii doare-n basca de orice si invidia e ultimul lucru care ii intereseaza.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danbnz):

Poti contribui la invidia altora prin faptul ca te lauzi sau prin faptul ca iti scoti mereu in evidenta calitatile si iti ascunzi defectele. Aceste lucruri pot starni unora sentimente de inferioritate si din cauza asta sa devina invidiosi. Intr-adevar, pe unii nu-i intereseaza de lucrurile astea, dar daca ii intereseaza asta si devin invidiosi asta nu inseamna ca nu ai contribuit si tu prin comportamentul tau la invidia lor.

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

E rau.
E lipsa de educatie oriunde apare invidia.

| danbnz a răspuns (pentru anonim_4396):

Mai degraba invidiosii procedeaza asa.
Un om echilibrat se va adapta mediului social in care se afla si nu va face intentionat lucruri care sa-i provoace pe ceilalti.
https://www.eva.ro/......03965.html

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru danbnz):

Nu sunt neaparat lucruri constiente. De multe ori cei care starnesc invidia altora nu sunt constienti de lucrul asta. De multe ori pot sa se laude cautand aprecierea altora si obtin invidie, in schimb.

| danbnz a răspuns (pentru anonim_4396):

Nu poti sa te cenzurezi constant ca sa nu starnesti invidiosii.
Cel mai bine e sa ii eviti daca stii ca au "boala" asta.

Dar, daca te calca pe bataturi atitudinea unora in privinta asta, da, e bine sa pui "gaz pe foc"... poate asa vor renunta la aere in fata ta.

Am un cunoscut pe care l-am lasat sa-si faca "numarul" ceva timp.
Suntem vecini de cartier si atat, nu ne leaga nimic altceva.
Il salutam si mai stateam nitel de vorba cand ne intalneam ocazional.
De unde si pana unde invidia pe mine, nu inteleg, sunt un om normal care-si vede de treaba lui.
Am priceput mai tarziu ca asa e firea lui, invidios pe toti si toate.
Nu am vazut asa om, i se innegrea fata de invidie la propriu... din nimicuri.
Intr-o buna zi m-am saturat.
Am inceput sa bag "fitile" in discutii ca sa-i alimentez invidia.
S-a saturat destul de repede.
Ma mai saluta cand ne vedem dar nu mai sta la discutii.

Concluzie: da, e bine, cateodata, sa starnesti invidia... invidiosilor!

| Hammurabi a răspuns:

"să stârnești invidia altora"
Cred că mai corect spus ar fi fost "să stârnești invidia celor care suferă de boala asta".
Pentru că unuia care nu are problema asta, nu-i vei putea stârni nimic.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Dupa parerea mea nu e ok sa trezesti invidie ci mai degraba admiratie.
Nu e ok nici ca cineva sa se etaleze cu avuțiile sale numai pentru a trezi invidia celor din jur.
Eu unul nu agreez astfel de persoane care o fac in mod ostentativ. In primul rand ca fac pe altii mai puțin avuți d.p.d.v material, intelectual sau fizic sa se simta prost iar in al doilea rand, invidia exagerata si necontrolata duce la multe nenorociri: certuri, omoruri, dezbinari, etc.

| oglindasultanului a răspuns:

E bine daca iti permite viata sa stai in picioare in fata lor. Altfel e periculoasa, doar o adiere de vant care te darama.

| Mosotti a răspuns:

E bine sa faci asta pentru test, sa vezi care e om si care nu e om, ca cine e om nu dezvolta invidie pe tine, iar cine nu e om dezvolta si te va dispretui si vei simti dusmania lor.
Si asa vei face trierea si ii vei elimina pe neoameni.

Asa cum fac si eu, eu sunt ala care sunt in mod natural chiar daca-s ceva mai aparte ca ceilalti, cine ma place asa, ramane in cercul meu, cine nu, duca-se.

| Mosotti a răspuns (pentru floresdemayo):

Intrebarea e buna, pai este bine sa starnesti invidia ca sa vezi care e om de calitate, ca daca ai in cercul tau 15 oameni care toti se poarta frumos, ai sa vezi realitatea cand va afla ca ai mai mult ca ei, atunci la neoameni o sa le simti dusmania, si asa vei scapa de ei, vei afla care-s parsivii, ca se abtin unii, dar tot se simte ura aia din invidie.

| Mosotti a răspuns (pentru danbnz):

Nu este deloc o intrebare aiurea, e chiar bine punctat.
Poti face f simplu sa fi invidiat aratand ce ai si ce ai realizat si este mai mult decat au si au realizat ceilalti, daca pana atunci ai tinut mai ascuns.

Ii doare in basca pe dracu, invidia e la moda si a fost mereu, multi oameni urasc si dusmanesc oamenii mai realizati ca ei, fie financiar, fie sentimental.
Atat timp cat esti bine mai bine ca ei, orice faci ai dreptate, tot te vor invidia, nu te vor mai invidia daca decazi si vei ajunge sub ei, atunci vor avea satisfactie.

| Mosotti a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai obtin invidie de la prosti, ca un om destept nu invidiaza ca stie ca nu are de ce, se bucura pentru succesul tau si aia este.
Ca ii pare rau ca poate nu e si el la fel, asta e altceva, dar in nici un caz invidie.

| danbnz a răspuns (pentru Mosotti):

Ete na!
Nu ai fost atent la ce am spus.
Te invidiaza doar invidiosii... restul isi vad de treaba lor.
Nu ai cum sa starnesti invidia tuturor.

O fi invidia la moda dar nu e pentru toata lumea.
Si drogurile sunt la moda dar asta nu inseamna ca toata lumea se drogheaza sau macar ia in consideratie asta.
Stiu, comparatia e nitel fortata.

Asta sunt eu:
Nu sunt bogat, nici nu-mi doresc.
Nu sunt nici sarac, ma descurc cu nevoile materiale.
Ma consider bogat din punct de vedere spiritual.
Imi place viata simpla... sunt fericit si multumit cu ce pot sa-mi ofer.

Doar ca exercitiu psihologic:
Incearca sa-mi starnesti invidia.

Bagă mare.

Daca reusesti sa ma faci invidios primesti cadou!

Pai normal ca doar invidiosii te invidiaza adica oamenii rai si prosti, ca doar aia invidiaza.
Si normal ca restul isi vad de treaba lor.

Am zis ca invidia e cum s-ar zice la moda, ca foarte multi invidiaza, nu e ca la droguri unde f putini se drogheaza.
Asa cum esti tu esti f bine si asa am zis la toti sa fie, exact cum zici tu, sa se bucure de orice chestie marunta zilnica, nu sa se sinucida cum ca n-au facut nu stiu ce chestie mareata, cum sunt unii pe aici.

Pai tie nu are nimeni cum sa-ti starneasca invidia, deci cadoul ramane la tine. Pe langa ca eu nici n-as avea cu ce sa te fac invidios nici daca ai fi f invidios, aia e.

Sau vaaaai ca m-a parasit iubitu` sau iubita, de parca s-au terminat alti eventuali parteneri, a placat ala sai aua, adios, gataaaa, altul sau alta la rand, nu merita sa sufar eu pentru un dobitoc sau dobitoaca care nu ma merita.

| danbnz a răspuns (pentru Mosotti):

Pentru ca-mi esti simpatic o sa primesti cadoul, intr-o buna zi...
Nu capeti experienta daca nu incerci, indiferent daca gresesti sau nu.

Pai nici n-am ce sa incerc, ca nu am cu ce sa fac invidios nici pe cei mai invidiosi oameni, damite pe tine.

Întrebări similare