| User2683 a întrebat:

Credeți ca e adevarat ca cine vrea ceva (valabil pentru orice), cu adevarat, incearca toate posibilitatile de a reusi si cine nu vrea, doar gaseste scuze?

12 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Intr-o buna masura da, dar nu este o regula.Cunosc o persoana dupa care s-ar putea face un serial tragicomic.Pur si simplu are mereu doar probleme cand o aud, nimic nu merge bine, doar se chinuie incercand si incercand.Asa de pe margine, ar fi extrem de gresit sa spui ca isi gaseste scuze.

| Sekim a răspuns:

Da si nu. Depinde in primul rand de ceea ce isi doreste persoana asta. Daca ai un scop nu asa greu de realizat, ar putea sa reuseasca oricine daca munceste din greu. Daca iti propui sa faci multi bani, multi incat sa faci orice vrei tu cu ei si sa nu iti pese, o sa trebuiasca mai mult decat munca din greu si dorinta. Aici intervine potentialul unui om, potential bazat pe inteligenta omului respectiv. Degeaba iti propui lucruri marete si muncesti din greu daca nu stii cum sa pastrezi banii pe care ii faci si sa te asiguri ca se si inmultesc. Nu e destul sa muncesti din greu si sa speri ca vei sari sa spunem de la 1000$ la 1.000.000$, adica poti sa iti vrei acel lucru oricat de mult, daca nu esti dispus sa faci sacrificii si nu ai idei bune, nu o sa realizezi nimic. In Romania avem exemplul clar pe care il cunoastem toti : oamenii muncesc 1 zi, apoi 2 libere. Ei isi doresc lucruri marete si vor sa faca ceva dar in acele 2 zile nu isi gasesc alt job, stau acasa sa se odihneasca. In acelasi timp, au scopuri marete si vara se duc in concedii la mare sau cine stie unde, cheltuie toti banii pentru ca de ce nu, cum sa nu te relaxezi putin? Si dupa tot ei spun : „ In Romania nu se poate face nimic ".

| User2683 explică (pentru Sekim):

Nu ma gandeam specific la bani, sincer. Ma gandeam mai degraba la chestii care tin de ceea ce poate fiecare sa aleaga, nu neaparat de chestii care depind de alti oameni/alti factori.

| User2683 explică (pentru dullcat):

Ok, te cred, dar daca ne luam dupa chestii care nu depind neaparat de alti factori in afara de persoana in cauza?

| NoTurbinaNoGood a răspuns:

Exact.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de om și circumstanțe.
Îți dau exemplul meu. Acum ceva timp am vrut sa lucrez într-un loc anume. Am incercat de doua ori, dar totul mi-a fost potrivnic.
Acum depinde și de modul cum încerci să obti acel ceva.

| RAY a răspuns:

Eu nu cred că oricine poate orice,a apărut vrăjeală cu atracția astrala că universul te asculta,crezi că o furnica poate înțelege fizica cuantica? In principiu suntem limitați genetic,in mare parte suntem clonele părinților nostri,consider că fiecare are un dar să spun așa, de exemplu eu am fost obsedat de tehnologie de mic, dar în alte chestii sunt îndemânatic, crezi că Einstein era un bucătar bun? Newton un pizzer bun? Cred că trebuie descoperit acel dar, cred că școala ar trebui sa ajute copii sa îți descopere acel dar sa spun așa

| Sekim a răspuns (pentru User2683):

Da un exemplu specific, nu se intelege ce vrei sa spui. Oricum, orice ai spune, totul se rezuma la inteligenta si cat de dispus esti sa sacrifici pentru acel ceva.

| User2683 explică (pentru Sekim):

Propriile ganduri. Control asupra lor.

| User2683 explică (pentru RAY):

Da, e interesant ce spui, dar crezi ca e mai important talentul decat munca? Eu as zice ca ambele sunt importante...numai ca si sa muncești in direcția greșită e rau si sa ai un talent nedescoperit e nasol.

| CleanHeart a răspuns:

Daca iti doresti ceva incepi sa faci pasi si cu timpul se transforma in realitate dorinta dar daca gasesti scuze tu nu muti un deget si logic ca nu ai nimic

| Violleta2022 a răspuns:

Da, este perfect adevarat!

Daca vrei cu adevarat, atunci faci absolut tot ce-ti sta tie in putinta, sa obtii (legal) acel lucru, functie, profesie sau ce-ti doresti tu.

Scuzele le gasesc numai cei incompetenti sau puturosi.