DA!
Austriecii/nemtii, evreii si ungurii au dezvoltat tara mai mult decat romanii.
Romanii au construit pe vremea comunismului, si in rest s-au certat cu progresul.
Sunt roman si zic astea. Daca ramaneam parte din Austro-Ungaria, eram cu 100 de ani inainte. Comunismul si prostia ne-au tinut in loc.
Acum a ramas doar cea din urma.
Romania inainte de comunism, avea gospodari si antreprenori. Acestia au ramas fara tot ce reusisera pana atunci.
Pe timpul comunismului au fost educate 3 generatii de maimute fara viziune. Generatiile alea ne-au educat si pe noi, din pacate.
Nu cred ca exista comunism bun. Comunism = mediocritate impusa.
Despre romi nu ma pronunt, am norocul sa fiu intr-o zona lipsita de ei. Cred ca 80% din actualii Bucuresteni au radacini tiganesti
Gresesti.
Medicii din ziua de azi sunt mai seriosi in sistemul privat (democratic), decat in spitalele de stat. Pe vremea comunismului nu erau mai buni, si nici macar nu ii puteai reclama, nu aveau asigurare de malpraxis ca acum, etc.
Profesorii au ramas fix ca in comunism, programa e si mai proasta.
Salariile vin din sectorul privat, nu de la politicieni. Fa diferenta.
Politicienii pot doar sa ridice nivelul minim salarial, lucru care duce la inflatie. Au facut asta, si nu e bine. Toata presiunea e pe sectorul privat, acesta la randul lui creste preturile, si iata cum avem inflatie cat casa poporului.
Politicienii ar trebui sa ia presiunea de pe sectorul privat, sa taie din pensiile nesimtite, din ajutoarele sociale inutile. Daca sectorul privat nu ar duce in spate constructia bisericilor duplicat, miile de ajutoare sociale si pensii de handicap oferite pe spaga si pensiile exagerate, tinerii ar gasi motive sa munceasca si sa cotizeze in Romania, in loc sa plece pe camp in Germania, Belgia si Olanda.
Doar tiganii si romanii ne-au tras in jos. Pana si ungurii veniti din fundul asiei ar fi in stare sa faca din tara noatra o putere economica.