| AlexDorinel a întrebat:

Credeti ca in urmatorii 10 ani panourile fotovoltaice o sa ajunga atat de eficiente incat daca cumperi 5-10 panouri sa poata sa asigure consumul zilnic al unei familii obisnuite?

8 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

E posibil.

Bula
| Bula a răspuns:

Depinde de consumul "familiei obisnuite", mai exact de puterea maxima si medie consumata.
Si panourile actuale pot asigura electricitatea necasara pentru un consum lunar de 100-150KWh si folosirea unui consumator ocazional pana la 2Kw (cum ar fi o masina de spalat).
Problema mai mare este cu acumulatoarele (care trebuie sa magazioneze energia), respectiv cu convertoarele de putere, care sa suporte cel putin puterea maxima consumata.

Răspuns utilizator avertizat
Bula
| Bula a răspuns (pentru AlexDorinel):

Trebuie facute calcule, proiect.
Cunosc case care functioneaza chiar si cu 4 panouri, dar si care functioneaza cu 10 sau mai multe.
Cum am scris: problema mai mare este acumulatoarele si convertoarele potrivite.

| Zuzu1991 a răspuns:

NOPE
tehnologia cred ca e deja de mult, DAAAAAR, nu au nici un interes, OARECARE sa scada drastic preturile la energie

in 1998 am vazut cu ochisorii mei mici si porcini, la tembelizor, cum un romana a inventat "stocarea volumetrica", si care putea sa stocheze pe un disc de fonta "numai" 300 de terra
asta ar fi luat piuitul intregii industrii de storage, de la hdd-uri pana la solutii pe banda, care costa mii de euro
tu ai auzit de asta? nu? QED!

| catalintgv a răspuns:

Deja sunt panouri de 375W. 10 panouri produc 3.75 kw... ce nu consumi bagi in retea. Si seara poti folosi. Un tv consuma aproximativ 0.1 kw. o mașină de spalat 1.5 kw. o mașină de călcat 2 kw. o centrală termică pe gaz 2 kw. Dar nu merg toate deodata si nelimitat.

| hacktek a răspuns:

Nu.

Răspuns utilizator avertizat