Nu este cazul sa se faca o "materie" (ora) despre asa ceva, chestiile astea se pot face in orele de dirigentie, in pauze, excursii, dupa terminarea programului, sau sub forma de lectii, la anumite obiecte; spre exemplu aveam o profesoara de franceza care facea activitati de genul asta, atat in timpul orelor ei, cat si sub forma de activitati extra/cu mai multe clase.
Programa scolara trebuie concentrata, nu incarcata, pentru ca nu e tocmai ok sa tii copiii 6-7 ore la scoala, si sa le mai dai si teme. Mai ales ca exista si navetisti, care pot pierde si 3 ore pe drum (6 pe zi).
Nu te-ai prins să scoată mai puține ore. Mai puțină română, matematică fizică chimie și ore parașcolare (de exemplu sport, religie și arte) și să se adauge 3 ore de materii la alegere în fiecare săptămână din care elevi pot alege (eventual la țară să fie numai 3 materii și să nu ai de ales, unde sunt profesori mai mulți poate)
Cred că la școala primară ar trebui să fie maxim 4 ore.Dar la ciclul gimnazial și liceal 5 respectiv 6, iar la intensiv de fapt mai merge și câte o zi cu șapte mă refer cu tot cu materiile de tip la alegere
La cat ai de invatat la romana, matematica, fizica si chimie sau informatica, istorie, geografie (sau care sunt materiile de baza ale profilului), crezi ca se poate cu mai putine ore?
Si asa fara meditatii, greu pricepi unele materii. Hai sa jucam barbut in ore, in loc sa profitam de profesorii gratuiti.
Multe lucruri sunt cam inutile. Micșoare din programă. Asta trebuie să facem.
P.S. Ex nihilo nihil Deci din big bang explozia nimicului nu poate ieși nimic.
alma întreabă: