anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Credeti ca "Ochii care nu se vad se uita"?( de ce? )

Răspuns Câştigător
| Rakanishuu a răspuns:

Mihail Sebastian in "De doua mii de ani."
„Nimic nu distruge mai radical judecățile abstracte și ideile generale decât o iubire, căci iubirea readuce totul la sensibilitatea sa, refăcând și superstiții, și certitudini, și îndoieli, și valori, obligându-te să le trăiești, să le verifici, să le creezi din nou. Este în orice iubire ceva originar, un principiu de naștere, de creare de la început a tuturor lucrurilor."
Ideea fericirii sau a ochiilor persoanei iubite, in sine este profund exaltata si de teama finitudinii; mai exact de teama de a nu pierde persoana respectiva. Iubirea este singura dimensiune in care un om se poate simti liber de constiinta, iar in momentul in care pierde fericirea absoluta, acesta va cauta o fericire egoista si va fugi in continuu de intalnirea glasului constiintei care il plaseaza inapoi in timpurile petrecute alaturi de persoana iubita.

34 răspunsuri:
| BeardedSamurai a răspuns:

Salut, nu stiu ce sa zic, eu nu i-am vazut si nu i-am uitat, doar ca nu mai simt nimic pentru ea.
In primul rand daca nu a mers e urmatoare la rand.
Lac sa fie ca broaste s-aduna!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru BeardedSamurai):

Sall.
Imi place raspunsulhappy

| R0R0 a răspuns:

Depinde de persoana.
Eu as zice ca da. (nu ma refer neaparat pe plan sentimental). Persoanele care pleaca, ne parasesc dispar din mintea noastra. (nu neaparat si din suflet)
Parerea mea!batting eyelashes

| AncaIoana98 a răspuns:

Buna Bogdan! Parerea mea este ca depinde de la persoana la persoana, si depinde ce relatie ai avut cu respectiva. De exemplu, gandeste-te la "marea iubire", o fata pe care ai iubit-o nespus de mult si ai face orice pentru indeplinirea dorintelor ei, dar circumstantele v-au despartit. Oare poti sa o uiti vreodata? Poti sa uiti acele momente extraordinare petrecute impreuna, poti sa ii uiti zambetul? Nu, pentru ca vor ramane mereu in inima, indiferent cine ar aparea dupa in viata ta. Raman in inima pentru ca te-ai daruit cu totul acelei persoane si ti-a oferit o experienta valoroasa. Chiar daca nu va mai vedeti, mereu o sa iti ramana in minte ca fiind o persoana draga si nu o vei uita.
Pe de alta parte, poti uita o fata oarecare? O simpla prietena, care nu ti-a ramas in minte cu nimic? Da, o poti uita.
In concluzie, aceasta afirmatie este valabila doar in unele situatii. Ma repet, depinde de ce relatie ai avut cu persoana respectiva. Te pup!

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru R0R0):

Deci eu emoticonul ala cu privirea al tau nu pot sa il uit laughing

| R0R0 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Nici nu trebuie laughing
Cand il vezi sa iti amintesti de minebatting eyelashes

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru AncaIoana98):

Ai dreptate, depinde de persoane.
Probabil nu as putea uita.
Dar daca ar urma cineva sa zicem, m-as gandii la persoana de dinainte ca fiind doar o persoana draguta.
big grin

| AncaIoana98 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Da, dar tot nu ai uitat-o laughing

DoarBogdan

Uite-o pe a mea : ^_^

batting eyelashes.

DoarBogdan

Stai, ca mie tot nu imi iese laughing

;; ) (asa se face)
batting eyelashes

| FrumusicaSufletista a răspuns:

Nu cred ca aceasta afirmație este corecta. Dapa părerea mea atunci cînd nu te vezi mult timp cu o persoană mai mult tinzi spre ea,ai o dorință mai mare să o vezi. Dacă este vorbă de o fosta prietena, cu care ai fost mult timp în relație cu ea și ați petrecut clipe de neuitat, te asigur ca dacă ea va pleca mai mult o vei iubi, și nu o vei uita în nici un caz.Dar dacă este vorba de o simplă amica cu care ti-ai văzut de cîteva ori atunci poate ca o vei mai uita, dar oricum cînd o vei vedea din nou te vei află în al noulea cer(din propria experiență). Deci în concluzie eu nu cred ca ochii care nu se văd se uita.

| OnuOnulică a răspuns:

Nu cred în zicale.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru FrumusicaSufletista):

"Din propria experienta", povestestelaughing

DoarBogdan

batting eyelashes

laughing laughing.

DoarBogdan

Eu ma refeream mai mult la faptul ca daca ai avea o persoana iubita si ar trebui sa pleci de langa ea un timp, si apoi ar intervenii o alta persoana in viata ta, ar putea sa o indeparteze pe cealalta?
Eu am avut o colega care avea un prieten, el era cu un an mai mare. El s-a dus anul trecut la facultate. Si acum imi spune ea ca el se intalneste cu alte fete, si incepe sa o ignore pe ea.
Sper sa ma fi exprimat corecthappy

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru OnuOnulică):

Pai zicalele sunt facute dupa un sambure de adevar. "Unele"

| FrumusicaSufletista a răspuns (pentru DoarBogdan):

Pai din punc de vedere amoros,nu știu,nu am trăit așa momente și nu îmi pot da cu părerea.Dar în schimb mulți prieteni de ai mei au plecat în altă țară sau în alt oraș.Cei mai vechi prieteni ai mei și cei care mă mai înțeleg cit de cit au plecat din țară,doi în Rusia și unu în Italia,așa ca îți dai seamă ca nu ne vedem așa de des. Oricum ei mai vin în vacanță și atunci cînd îi văd sunt foarte incintata,din start ne facem planuri,și petrecem zile,săptămâni de neuitat. Sigur mai vorbim pe rețele de socializare, dar nu e același lucru, oricum mereu m-au susținut și eu pe ei, deci nici nu am cum să îi uit, de aceea sunt convinsă de acest fapt.

DoarBogdan

Si mai ziceai ca nu ai prietenihappy

| FrumusicaSufletista a răspuns (pentru DoarBogdan):

Pai am, dar îi văd foarte rar, pe cei care chiar îmi sunt prieteni

| AncaIoana98 a răspuns (pentru DoarBogdan):

Este normal ca omul sa treaca mai departe in caz de vreo despartire, sau ceva. Dar nu stii ce e in sufletul lui. Bogdan...nu poti sa uiti pe cineva, oricat ai vrea, nu daca ti-a fost o persoana extrem de draga

DoarBogdan

Eu unul nu pot uita. Dar as vrea. As vrea sa pot sa trec cu privirea orice lucru, ca sa nu ma mai gandesc la el mereu si mereu si mereu...

DoarBogdan

Stiu cum e.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru Rakanishuu):

Wow

| Dobrin_Maria_1999 a răspuns:

Da.sad
Pentru ca de cele mai multe ori, uitam acea privire, si totul se destrama.

DoarBogdan
| DoarBogdan a răspuns (pentru Dobrin_Maria_1999):

sad

| Dobrin_Maria_1999 a răspuns:

Da.
Insa daca pastrezi acea imagine vie in sufletul, in inima ta, a ochilor persoanei dragi, nu se uita

| gemeni6226 a răspuns:

Da se uita, numai depinde de la om la om cit timp trebuie pentru a uita ochii respectivi.Depinde si de ce da soarta. Daca intilnesti altii care sa se uite la tine la fel sau mai frumos atunci ii uiti. Daca nu intilnesti ochi mai frumosi atunci iti pare rau toata viata, desi viata merge si trebuie sa mearga inainte.

Întrebări similare