| KiwibibiIa a întrebat:

Credeti ca razbunarea aduce satisfacere?
O tipă mi-a făcut un rău de curând şi am vrut să o "părăsesc" (trebuia sa stam 2 saptamani amandoua cu chirie dar după nişte gesturi complet nesimţite am renunţat la idee) dar nu aveam curajul sa ii marturisesc ca să nu o jignesc. Oricum trebuia să îi spun de când am decis că nu voi sta cu ea că poate găsea pe altcineva, dar nu am facut-o si acum a ramas singura (nu e vreo mare pierdere financiara ) si tocmai azi m-a sunat tot ea si i-am spus. Ma simteam foarte vinovata, dar apoi mi-am amintit ce mi-a facut si am inceput sa ma simt bine. Chiar foarte bine. Practic m-am razbunat pe ea inconstient si fara sa vreau.
Acum am si niste lucruri pe care trebuie sa le iau de la ea si nu stiu ce sa-i spun când o să dau ochii cu ea. Voi ce spuneti?

17 răspunsuri:
| PersonajFictiv a răspuns:

Ca a trebuit sa pleci pentru ca nu ai putut sa stai.
O sa inteleaga sigur.

Răspuns utilizator avertizat
| PersonajFictiv a răspuns (pentru KiwibibiIa):

Puteai sa rezolvi problema intr-un mod mai matur.
Sa vorbesti cu ea despre ce anume te-a suparat.
Sa-i zici in fata aia, calma, apoi sa iei decizia sa pleci.
Acum e prea tarziu, dar poti sa faci asta data viitoare daca stai bine emotional.
Acum, ori ii spui adevarul ca ai plecat ca te-a suparat cu chestia aia, ori gasesti o minciuna ( meh, esti femeie, la asta va pricepeti cel mai bine unele din voi ).

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Ce poți să spui, nimic
O saluți, îți iei lucrurile și pleci, fără alte discuții
I-ai zis ce aveai de spus și ai pus punct.
Încearcă să nu te mai gândești la asta, mai ales să te simți vinovată.
E oke, treci peste.

| Ghiocelul a răspuns:

*Credeți că răzbunarea aduce satisfacere?
*Răzbunându-te, ești egalul dușmanului tău. Dacă NU o faci, îi ești superior...*

| WaterDrop a răspuns:

Satisfactie* nu "satisfacere"

Dar da, aduce, nu la nivelul despre care vorbesti tu in intamplarea cu colega ta insa sunt multiple moduri de a te razbuna pe cineva, violenta si rautatea fiind la coada clasamentului happy

Te poti razbuna pe ea, fiind draguta ca si cum nimic nu s`ar fi intamplat si prin a fi tu cat mai fericita in viata.Este cel mai dificil mod de razbunare.

| ShaOfHatred a răspuns:

Lumea zice ca razbunarea e arma prostului, dar toti se simt bine cand persoana care le-a gresit pateste ceva.Cata ipocrizie.
Se putea rezolva si altfel, dar cum nu cunosc persoana respectiva nu pot sa spun ca merita sa o rezolvi altfel. Nu ai facut nici cel mai bine, nici cel mai rau. Si consider ca nu trebuie sa te simti nu stiu cum cand o sa dai ochii cu ea. Fii mandra sau mai bine zis iti asumi ce ai facut.

| RAY a răspuns:

A fost o descarcare emotionala,si da ajuta pe moment ca apoi sa regreti asta, razbunarea nu e buna pentru ca intoxica mintea, ignorarea e mai buna, apropo nu crede in nimeni si va fi ok, daca ai invatat ca lumea e ipocrita stai singura si gata, e ca repeti greselile nu evoluezi in viata

| munteanuionvictor a răspuns:

Trebuie sa-i spui in fata de ce esti suparata.

| Drimmero a răspuns (pentru KiwibibiIa):

Oamenii care te ranesc merita si ei la mana lor sa fie raniti, de ce sa suferi doar tu?

| Darkmagic a răspuns:

Daca "vinovatia" din prima instanta a fost echivalenta cu "simtitul bine" de dupa, aia NU a fost razbunare.
Mai vad un: "Practic m-am razbunat pe ea inconstient si fara sa vreau." Asta, e de tradus. big grin
In "intrebare" rezida faptul ca aia nu stie motivul pentru care nu mai doresti sa stai cu ea, ci doar ca nu mai doresti sa stai cu ea, de aici concluzia ca razbunandu-te "inconstient si fara sa vrei", bine'nteles, si fara sa doresti, big grin pe o persoana care nu stie ca ti-a gresit, iti va aduce "satisfacere", nu satisfactie.winking

Acum...ca sa nu te razbuni si pe mine, o sa citez o clasica, care zice ca "Lumea zice ca razbunarea e" nu stiu ce arma. big grin
Doresti sa reiau rationamentul?
Ai omorat-o fara sa vrei, si ea nu stie. big grin

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Esti prea mica si imatura.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Satisfacerea ego-ului, da.