Întrucât este infinit, niciodată nu vom reusi sa cunoaștem tot universul, dar vom avea mereu ceva de cunoscut, deci nu ne vom plictisi niciodată. Eu cred ca vom trai veșnic asa cum prezintă Biblia, de aceea cred ca vom avea mereu de cunoscut ceva nou cu privire la univers.
Universul nu se prezintă așa. În loc să tragi concluzii greșite mai bine mai citești.
Universul nu are o formă prestabilită. Însă e o prostie să zici că e infinit, mai ales dacă știm că are un început. Cum am zis, mai citește, e un lucru de bun simț.
Din aceasta dilema nu se poate iesi - Caragiale. ce o fi fost inainte de acel inceput?
Un grup de astronomi a măsurat modul în care lumina se curbează în jurul galaxiilor de la distanță și a obținut calcule diferite față de estimările anterioare. Asta sugerează că fie măsurătorile sunt greșite, fie avem de-a face cu efecte ce nu sunt luate în calcul de Modelul Standard.
Expansiunea Universului este cunoscută încă din vremea lui Georges Lemaître, ce a descoperit că spațiul se extinde în toate direcțiile. Totuși, încă nu știm de ce spațiul se extinde așa cum o face. În anii 1990, eforturile depuse de Brian Schmidt și Nicholas B. Suntzeff au contribuit la crearea unui morel ce sugerează că Universul are o expansiune din ce în ce mai accelerată, arată sciencealert.com.
Rata expansiunii este descrisă de către constanta Hubble, aceasta fiind crucială pentru astronomia modernă, deoarece poate confirma sau infirma dacă imaginea noastră cu privire la Univers – ce ar fi compus din materie normală, materie neagră și energie întunecată – este corectă, sau dacă ne lipsește ceva. Problema constantei Hubble este că cercetătorii nu s-au pus de acord cu valoarea acesteia.
Așa și tu ai înțeles ce ai copiat de acolo? Măsurătorile țin cont și de deplasarea gravitațională spre roșu sau deplasarea Einstein. Lungimea de undă se mărește atunci când distanța crește iar faptul că spațiul se curbează în apropierea corpurilor cerești dă tot consecința măririi lungimii de undă. Cercetătorii țin cont de extrem de multe aspecte în acele măsurători dar e greu să fie niște calcule extrem de exacte însă se apropie mult de adevăr. Oricum noi vorbim de deplasarea galaxiilor și e suficient să observăm că lungimea de undă crește ca să știm că corpurile se deplasează unul de altul. Spațiul se extinde din cauza cauzei care a declanșat apariția universului, Big Bang. Extinderea universului a pornit din acea singularitate. Deși se credea că expansiunea va încetini din ce în ce mai mult, nu e așa. După inflație într-adevăr viteza de expansiune s-a diminuat foarte mult însă aceasta de atunci este în creștere. De ce? Datorită a ceea ce se crede a fi energia întunecată. Toate astea fac parte din Teoria Big Bang. Oricum stabilirea constantei Hubble nu se face doar printr-o metodă ci prin mai multe incluzând aici măsurători foarte exacte și calcule complexe. E ușor să spunem că nu e corect ceea ce spun cercetătorii fără să ne uităm măcar de câți factori se țin cont și în ce mod riguros se fac acele calcule.
Cum poate aparea acel bing bang din nimic si de ce sa nu il numim mai bine Creatie?
Tu poți să îl numești cum vrei tu. În vid apar în continuu particule virtuale care se anihilează instantaneu. Însă nimicul nu e totuna cu vidul, ai nevoie de niște condiții minimale. Probabil vidul e infinit. Vidul din universul nostru este și el supus unor câmpuri, e greu de imaginat un vid complet. Dacă e așa de greu de imaginat și obținut practic e imposibil îți dai seama că nu sunt întrebări la care se poate oferi acum un răspuns. Eu unul cred că mai este nevoie de muult timp pentru a oferi răspunsuri. De asemenea mai intervine factorul timp, care în singularitatea aia se curbează extrem de mult, chiar tinde la 0. Însă sunt destui factori necunoscuți. Dacă ar fi existat răspunsuri la aceste întrebări nu ar fi mai existat credință. Pentru a vorbi de o creație trebuie să vorbești de un creator. Acest creator ar trebui să nu se încadreze în legile fizicii probabil. Întrebarea "cum a apărut primul lucru?" e mai ușoară din punctul meu de vedere decât întrebarea "în ce condiții există și a existat un creator?".