E buna minciuna cand e mevoie de ea altfel daca am zice numa adevar n-ar fi asa bine
Bagi de seama ca daca ai spune adevarul ai fi iubit de toata lumea, desigur ca nu, poporul roman nu este inca la nivelul ala de evolutie din punct de vedere moral, mai trebuie cateva multe mii de ani ca sa fie la fel de moral ca popoarele Germanice, asta e adevarul, in toata istoria numa tradari, vicleni
Celcestietot cat rasism pe tine,desi ieri te am laudat azi vad ca ai revenit la normal,nu sunt rasist omule, nu am spus ca toti sunt asa, asta ai spus tu, cat despre razboi desigur ca nu a fost moral si ca nu trebuie uitata istoria, nici Germania nu-mi place a au venit un milion de sirieni, le-a adus tampita de merkel, sunt si sarpe acum
Nu sunt deloc rasist, nu este ca si cum tu nu ai atras atentia prin prisma comentariului tau, doar am incercat sa reflect realitatea. Am gresit eu cu ceva? Cand scrii,, poporul roman'' te referi la toti, nu la o anumita parte sau procentaj, ci la intreaga populatie. Compara Romania cu Germania (ex.) daca nu au istoria patata sau cu orice alta tara curata, dar sa nu imi spui mie ca nemtii sunt mai morali ca romanii sau ca au o altfel de istorie a sfintilor, ca nu este frumos si corect in principal.
Nici eu nu inteleg cum a putut un popor civilizat, moral sa faca asa ceva, nu pot nega asta dar numi gasesc explicatie, atunci de ce exista diferente intre popoare? de ce acolo se traieste mai bine?
Datorita a ceea ce au facut stramosii lor, de asta se traieste mai bine, ca au dat in cap si smecherii din astea.
Doar din cauza asta? Noi de ce nu?
Cam asa ceva. Ca noi de-a lungul istoriei am fost mai pasnici, mai mult ne-am bazat pe defensiva, am fost si intr-o lupta mai aprinsa cu turcii si pe cand noi ne dadeam viata pe campul de lupta, ei aveau timp sa evolueze de durea-n...
Noi am avut de dat si tribut, iar ei...
Depinde cum te avantajeaza! Daca te avantajeaza sa minti, e bine sa minti, daca nu, e bine sa nu.
Mai ales daca minciuna poate fi descoperita si e mai rau apoi, atunci nu risti.
Minti ca nu exista posibilitatea sa fi descoperit.
De aia eu sunt flexibil, ca sa-mi fie bine in avantajul meu, insa nu sa fac rau la altul!
Il pastrez pe al doilea de suflet, si de primul ma folosesc, pai ce sa-i fac daca e prost.
Si dupa aia "te-am obligat eu? Sa fi sanatos tati" daca reproseaza la o adica.
Prin 2011 aratam f bine ca faceam sport, voiam sa fac videochat dar am renuntat ca nu ma simteam prea bine, pai de ce nu? Nu trebuia mare lucru de facut.
Deci pana a face rau altora, fac orice pentru mine.
Serios? Ar trebui sa incerc si ei
Nu serios ! Sa incerci, sa incerce, sa se intample ceva pana la urma
Te cred doar ca eu nu pot, cat timp nu-ti iese natura nu are rost sa te chinui
Da, cam asa ceva, faci ce consideri, nimeni nu este perfect
Nu m-as fi asteptat ca tu sa zici asta tu care ai credinta.
Eh, nu lua în serios, mai am și eu comentarii neserioase.
Da,asa e de cateva ori m-ai surprins cu simtul dezvoltat al umorului.
Da, cine știe ce comentarii mai vin
A fost frumos Războiul Mondial în care au fost implicați nemții, nu, RAY? Cică moralitate...
Mișto este că locuiești și în România, printre oameni trădători și vicleni și cauți și femei românce, șarpele aici ești tu . Du-te la popoarele tale, că noi nu suntem buni pentru tine.
Ok, hai spune-le prietenilor tai cat de mult urasti mediocritatea lor, spune-le parintilor cat de nemultumita esti de actiunile lor, spune-le profesorilor cat de nervoasa esti pe ei pentru ca nu se straduiesc mai mult, spune-i adevarul iubitei/iubitului despre fostele tale si cat de mult ti-ai batut joc de ele, daca tu vrei sa fi atat de sincer/a tu pierzi.
Uneori trebuie sa fii diplomat, dacă un adevăr ranesște foarte tare mai bine nu îl spui. Dar în marea majoritate a cazurilor e bine sa spui adevărul, asa e moral dar și capeți încrederea celorlalți
Eu sau spun adevarul sau nimic.Se poate si tacea daca vrei sa eviti certuri sau pareri contradictorii.Nu-mi aduc aminte in ultimii 20 de ani sa fi zis altceva decat adevarul.In schimb de tacut am tacut de multe ori.
Eu prefer sa formulez in asa fel incat sa sune bine acel adevar si interlocutorul sa nu se simta jignit
Wow, felicitări !
Multumesc
Si asta presupune talent, dar sa zicem ca daca am parerea despre o colega ca e foarte proasta nu e nevoie neaparat sa i-o spun pe fata prefer sa-mi pastrez parerea pentru mine si sa ma bucur ca Dzeu mie mi-a dat mai multa si prin urmare ma descurc mai bine ca ea.Sau daca in trecut am considerat ca o prietena este de vina pentru ca nu traieste in casnicia visata nu i-am zis in fata ce cred am pastrat sub tacere dar am intrebat-o de ce mai suporta atunci si nu divorteaza.
Daca nu te intreaba ce parere ai despre ea nu ii spui, daca te intreaba ocolesti raspunsul
Pai niciodata nu sunt intrebata, dar daca as fi as intreba-o daca vrea sa auda adevarul fara sa se supere ca daca se supara mai bine nu spun nimic.
Oamenii iti vor cere mereu adevarul dar de cele mai multe ori nu fac fata la el cand este unul dur...
Scuze cred ca am mai multi ani decat tine am 58 si nimeni pana acum nu a vrut sa stie cu adevarat cum gindesc despre.Slabe sanse ca de acum incolo.
In schimb stiu in mod sigur ca de cand sunt vaduva nentrebata am pus la punct foarte multi barbati care credeau ca se pot juca cum mine si le-am spus verde in fata ce gindesc pe urma i-am pus pe ignor.Crezi ca degeaba, ca barbatii nu invata doar vineaza? Nu am noroc la asta am noroc la alta? Poate.
Daca intrebi pe cineva: ce preferi, adevarul sau sa te mint frumos? Cred ca majoritatea vor alege adevarul desi in realitate nu ii vor face fata. Lasa ca nu toti barbatii sunt "vanatori" O parte din ei da, dar nu toti.
In mod sigur dar eu stiu sa fac diferenta.o zi frumoasa.
Cu plăcere (:
E foarte bine ca stii, o zi frumoasa si tie
Este preferabil sa minti in anumite situatii, depinde de situatie si de ceea ce trebuie sa faci. Ideal ar fi sa spui mereu adevarul, dar in practica lucrurile stau altfel.
De cate ori am fost luat de gasca sau mi s-au inchis usi ca am fost sincer, m-am gandit ca exista situatii in care e chiar esential sa minti, dar ca o regula generala nu este bine sa minti ca poti sa devi o persoana de care nici tie nu o sa iti placa.
Sau e bine sa minti doar cand este absolut necesar pentru a deveni persoana care isi permite sa spuna mereu adevarul
Uneori ieşi mult mai câştigat dacă minţi în loc să spui direct adevărul şi să te complici fără rost.
De castigat clar, dar pe urma cine isi doreste sa vorbeasca cu cineva stiind ca va fi mintit?
Păi de ce să ştie?
Mai devreme sau mai tarziu e posibil sa afle.
Adevarul te poate si ucide in unele cazuri
Da, dar mori un om liber.
Daca viata mea ar depinde de asta cred ca as alege sa mint Bine, exista si exceptii, depinde care este intrebarea.
Ba timp s-ar gasi, problema este de vointa
E prea general ce zice domnul Guess, depinde de interes, depinde ce iti aduce in anume situatie daca spui sau nu adevarul.
Daca am gasit 400000 de euro intr-o greanta undeva si as fi intrebat "ai fost pe acolo, ai vazut geanta?", logic ca o sa zic ca nu.
Ca oricum aia vin de la un smecher, si cum are atata mai are inca de 10 ori pe atat, deci nu e mare lucru, dar pe mine ma ajuta banii aia mult, ca daca n-ai, nu iti da nimeni, asa ca de ce sa ma doara pe mine de altul. E doar un exemplu.
Dismally este un user destept si inteligent. Am spus adevarul sau am mintit?
Depinde cu cine ma compari
Te compar, cu, cu, cu Raluca Turcan.
Nu o cunosc personal, nu ma pronunt
Minți! Ești Pnl-ist, miroși a mici.
M-ai prins, am mancat doar ca a trebuit sa mi-i cumpar singur, nici pomana electorala nu mai este ce a fost...
Dar cu banii partidului bănuiesc, care provin tot don buzunarul tău.
Așa circulă economia, ar spune Raluca, Rareș la fel.
Din pacate nu, eu am facut solicitari la toate partidele din Romania si nimic... nici un mic, nici o bere, mor subnutrit in baza lor Cred ca o sa ma votez pe mine la urmatoarele alegeri daca eu mi-am dat micii
Candidează, nu ai văzut la președinție, a candidat cine a vrut, zici c-au fost alegeri la administrația unui bloc.
România, țara tuturor posibilităților.
Preferabil poate, mai bine, nu stiu...
Hai să nu o luăm creștinește.
- Ia gândește-te, știind că dacă spui numai adevărul faptele rușinoase vor ieși la un moment dat la iveală așa că vei face numai ce este corect și onorabil.
- În schimb, dacă știi că minți atunci crezi că poți face ce vrei atât timp cât poți ascunde faptele rușinoase și ilegale. Eu nu aș respecta un astfel de om, tu?
Alege de care categorie vrei să faci parte.
Sa presupunem ca esti crestin, in antichitate, esti capturat si urmeaza sa fii torturat si ucis daca vei spune ca esti crestin si nu pagan cand vei fi intrebat. Ce ar trebui sa faci? Sa spui adevarul si sa mori sau sa minti si sa supravietuesti? Oare prostia nu este un pacat la fel mare ca si minciuna si daca aceasta iti poate salva viata mai poate fi considerata un pacat?
Din câte știu eu Isus Însuși a fost omorât, Ioan a fost omorât și din apostoli.
Dacă mai ai ceva de spus(pare că ești împotriva credinței mântuirii), spune-o în mesaje(privat), nu la întrebarea omului ca să nu-i apară notificări inutile.
Si dupa ce scrie in biblie, insusi Isus si-a pierdut credinta in timp ce era crucificat... Nu sunt impotriva crestinismului, mi-e indiferent atata timp cat nu incearca sa imi arate cum ca ar fi detinatorii adevarului suprem, cum toti ceilalti gresesc doar ei au dreptate, toti sunt rai si mincinosi doar ei sunt buni si onesti Eu eram omul cu intrebarea deci nu-i problema.
"insusi Isus si-a pierdut credinta in timp ce era crucificat" hai că pe asta n-am mai auzit-o.
Nu spune lucruri ciudate din necunoaștere. Isus se ruga chiar și de pe cruce ca Tatăl să-i ierte. Nu și-a pierdut credința, că El pentru izbăvire a venit. Pe cruce El a absorbit păcatele lumii(s-a dat pe Sine jertfă) iar Dumnezeu l-a părăsit ca pe cineva care are păcat, din cauza aceasta a fost El atât de stresat încât transpira cu sânge pentru că urma să fie despărțit de Tatăl pentru o vreme.
Referitor la oamenii care cred că au ei adevărul și că ceilalți nu... ei bine Biblia scrie despre Adevăr, iar Adevărul este Isus Hristos.
Isus nu te va răsplăti pentru că ai stat în credința altora, iar Dumnezeu te va Judeca pentru asta.
Trebuie să cercetezi tu pentru tine folosindu-ți propria rațiune pentru că vei ajunge în fața Lor singur, nu cu Einstein nici cu Ioan.
Ratiunea mea imi spune ca: "Eli, Eli, Lama Sabachthani" tradus "Dumnezeul Meu, Dumnezeul Meu, de ce m-ai parasit?" suna a pierderea credintei in Dumnezeu de catre insusi Isus. Interpretarea pe care o vad unii - cum ar fi si cea spusa de tine mie mi se pare penibila. Dar poti sa crezi ce vrei, ma bucur ca ai gasit adevarul suprem intr-o carte in care Dumnezeu afirma ca insectele au 4 picioare
Aleg sa stau deoparte decat sa mint, dar uneori nu stiu cand trebuie sa raman in afara cutiei. Spun adevarul, cum il percep din punctu meu de vedere, asta e altceva, nu e minciuna mea cand altii interpreteaza altfel scenariul din directia in care se afla ei.
Stiu ca sunt persoane care se baga sa minta ca sa atraga atentia spre castiguri personale, aceia sunt in droguri ca sa suporte senzatia, eu nu pot...
Nu sa minti neaparat. Dar sa taci e bine uneori. Nu toate lucrurile merita o reactie din partea ta.
Delocimportant întreabă:
Cipi1212 întreabă: