anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cu totii stim. Generatia mea (94" ) si cei dupa e vai si amar. Deseori am discutii pe aces site cu diferite persoane care zic " parintii sunt de vina, nu isi cresc copii si uitei cum ajung niste analfabeti cocalari betivi fara viitor etc). Eu am zis mereu ca e si vina parintilor, dar doar de 25%, restul a copilului. Crescut doar de mama, am ajuns bine.Fara sa beau, sa ma droghez, muncesc, in general ce o persoana "normala " face. Deci cum se face ca eu nu sunt un dobitoc ca restul? De asta zic ca in pare parte e vina copilului. E o alegere, vrei sa inveti sa ai o munca buna si platita bine, sau sa stai la colt cu un vocabular de boschetar ca asa e "cool". Dar problema e alta. Generatia mea e acelor parinti nascuti dupa 60" si sa ziceam in parte ca i-au facut in anii 90 si dupa. Deci atunci inca era respectul. Ce o sa fie de copii copiilor nostri, daca atunci cand era respectul si cei 7 ani de acasa inca "ceva", si uite-i cum ajung, ce pretentii o sa avem la copii nostri?

Răspuns Câştigător
| Dante30 a răspuns:

Marea problema a lumii in care traim cred eu ca ar fi, printre multe alte aprecierea insuficienta a persoanelor ce merita cu adevarat.
Multi dintre noi ca si mine si tine cred de altfel suntem piloni/stalpi de incredere pentru multi altii, dand impresia ca suntem bine, fericiti, multumiti etc cand de fapt stim doar sa ne adaptam si cum ar zice un englez "make do" indiferent de situatie.
E pacat ca cei ce au parinti sau orice alt lucru material/sufletesc/mental/spiritual si pe orice alt plan batjocoresc si dau cu piciorul, iar oamenii ca noi sunt da-ti la o parte deoarece aparent normalitatea ce o percep ei e de fapt lumea ciudata ce o vedem noi realistii, si din pacate chit ca ma repet cu acest termen, minoritatea nu va putea schimba majoritatea de cele mai multe ori, daca ar fi promovate adevaratele lucruri pentru care trebuie sa muncesti, sa te lupti ca sa poti ajunge cineva sa poti spune ca faci ceva cum trebuie am fi departe.
Dar din nefericire e doar un vis irealizabil, o lume ideala ce nu va avea loc prea curand.

10 răspunsuri:
| mgtow a răspuns:

O sa ajungi sa fi batut de copilul tau pentru ca are ce invata de la societate.

| Deaad a răspuns:

Da,sunt de-acord cu tine.Niciodata nu am sustinut afirmatia aia cum ca parintii sunt cei mai vinovati pentru ce iese din copilul lor.E o prostie, o cretinitate sa spui asta.Ar trebui ca ei sa stie sa se descurce individual si sa isi formeze singuri personalitatea. Daca ei nu sunt in stare sa gandeasca si sa ia proprile decizii, fara sa copieze turma(cum fac bolnavicios de mult copiii azi), sunt imbecili si merita sa ii strangi de gat.Nu parintii sunt vinovati de asta. Exemplu clar:Stiu ''un specimen'' a carui parinti sunt cumsecade. Oameni de treaba, cu educatie, care si-au educat copiii bine.Acel specimen mai are o sora care este o fata educata, cu bun simt si nu e dobitoaca.Totusi, el e in ultimul hal.Injura in gura mare pe strada, asculta manele pe strada, e cretin in vorbe, etc.Cine e vinovat aici? El sau parintii? Eu zic ca el.
Nu am spus ca parintii nu sunt vinovati deloc.Au vina, cum ai zis si tu, dar in mare parte, copiii sunt responsabili pentru viata lor si ei isi aleg drumul.Ei aleg cum vor fi ei ca oameni.Adica,cretini.Pentru ca asta avem noi acum pe planeta.Cretini.Sunt foarte putini cei care stiu pe ce planeta se afla si cei care incearca sa gandeasca. Turma.Cel mai bun cuvant care se potriveste generatiei din care fac si eu parte.Sau generatia ''facebook'' cum zic unii.Cum si eu am reusit sa nu fiu un dobitoc in toata adunatura asta planetara de prosti? Ei prefera sa se innece in prostie.Trist.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Deaad):

E bine de stiut ca mai sunt altii care gandesc ca mine.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru mgtow):

Ai dreptate. chiar zilele trecut unu de clasa a 8 zicea ca sa faca sa numai tipe la parinti. si 2 se iau de mine cand am zis ca trebuia sa ia o palma de la parinti cand trebuie sa stie ce e ala respectul. dar daca ii lasi in lumea lor la 18 ani te dau ei afara din casa.

Răspuns utilizator avertizat
| sappy a răspuns:

Educatia buna sau rea te ajuta sa te formezi, si cand o sa ai de luat primele decizii importante iti va fi mai usor! Dar mai sunt cazuri frecvente cu copii cu o viata cumplita care au inteles greselile facute de parintii lor si ei ofera o noua perspectiva imbunatatita copiilor lor.Mai sunt si copii care au avut totul si au fost crescuti normal si iau decizii gresite numai pentru a le face in ciuda parintilor!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru TheMechanix):

Mda, mi s-a intamplat de multe ori sa fiu bagat in oala cu altii de varsta mea dar nu care aveau caracterul meu, sau ceva pe langa. si intr-adevar nu ma doare ce cred altii, dar te simti de rahat sa fii comparat cu restul cocalarilor.

| Dante30 a răspuns:

Salut, sunt din generatia 95", si sunt total de acord cu tine crescut de o mama singura ce a facut cancer in 2002, lasat singur caci a murit in 2010, locuit la o matusa un an si jumatate si chiar azi se fac 3 ani de cand locuiesc singur. Rezultatul al tuturor acestor evenimente plus ca am crescut fara tata?
Am 19 ani, ma descurc si lucrez cum pot si stiu, nu fumez, nu beau decat ocazional cand situatia o cere si atunci cu masura, nu ma droghez, si stiu ce este acela adevaratul respect si gratitudine fata de cei ce iti fac un bine.
Vizavi de afirmatia/intrebarea ta, problema e ca majoritatea copiilor/persoanelor din ziua de azi sunt sclavi ai masinariei cunoscuta sub de societate/falsa normalitate.
Tot ce vad, aud, patesc traiesc le influenteaza personalitatea in asa fel incat sa uite cine sunt si ca mai presus de orice potentialul ce il au e uitat, si inlocuit cu o mare leneveala/comoditate data in nesimtire si dobitocenie.
Din pacate asta este/vor fi/sunt generatile de acum incolo, ca degeaba va creste un parinte un copil bun, daca sunt atat de multe lucruri de luat in calcul, si hai ca zici ca societatea e cum e, insa ce faci cu tehnologia? Ca noi vom stii sa le explicam unde sa nu puna punct si sa inteleaga insa intrebarea e le pasa?
Ma numar printre cei ce, daca au un lucru il demonteaza/se informeaza sa inteleaga cum functioneaza, si ma tem ca vor deveni prea putini umani viitoarele generatii caci a cunoaste/a fi curios e specific omenesc iar ei vor uita asta avand totul pe tava si poate mai mult decat "totul" bazat pe ceea ce vor intelege ei prin acest cuvant.
Singura certitudine ce o mai am e ca in loc sa evoluam intr-o directie catusi de putin pozitiva involuam spre un haos total de neoprit, si se pune intrebarea, unde e radacina problemei in final? Cauza si originea per total vor fi dar in acelasi timp nu vor fi niciodata aflate, prea multe adevaruri false la mijloc...

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dante30):

Ce pot sa zic, imi pare rau de mama ta. din pacate traim intr-o lume in care ala care face pentru el e vazut ca "prost sau sarac". chiar zilele trecut vobeam cu un amic bun la munca, ziceam ca am vreo 4 ani de cand stau singur, ar trebui sa beau in cinstea asta ( desigur beau a fost asa, avand un tata betiv in copilarie iti dai seama cat de mult ador alcoolul) si nu am fost atent ca erau altii 2 in spate care au inceput sa zica la misto "uite pe saracu asta". desigur, puteam sa ii i-au la 2 vorbe dar ma gandeam " in ce lume idioata traim. daca muncesc si imi permit de ani sa stau pe banii mei e ceva rau, dar daca mama sau parintii daca as fi avut pe amundoi, erau milionari, numai comenta nimeni nimic ". traim intr-o lume idioata. pacat e ca nu se va schimba niciodata, asta e clar. oricum sunt mandru ca nu am sindroum turmei ca restul si pot spune ca tot ce am vine de pe munca mea, nu stiu daca 5% din restul, pot zice la fel.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru Dante30):

A 2 oara cand zic asta.
rareori dau funda (nu e ca te-ar incalzii cu ceva sau ai fii mai castigat ) dar cand se merita se merita.

pacat intr-adevar ca suntem in minoranta. sper ca dupa o varsta, o sa intalnesc lume mai matura cu care chiar pot lega 2 vorbe nu doar prostii.