| YellowAngel a întrebat:

Cum a aparut obiceiul de daruire a inelului la cererea in casatorie?

5 răspunsuri:
| PersonajFictiv a răspuns:

"„Obiceiul de a îngenunchia l-am preluat noi de prin filme şi cărţi. Nici nu poate fi vorba în cultura noastră tradiţională de un asemena act. Cărţile cu poveşti de acum o jumătate de secol, atunci când povesteau despre domniţele care erau cerute în căsătorie de cavalerii veniţi pe cal alb şi învingători ai dragonului, îngenunchiau în faţa lor. Într-o grafică uşor primitivă, dar care pe cei care citeau paginile respective, îi impresiona", a afirmat academicianul Sabina Ispas. "

„Conform sfaturilor date de revistele din epocă, la 1918 revista Vogue spunea că un domn trebuie să-i ofere tinerei pe care dorea să o ia în căsătorie un inel conform posibilităţilor sale economice; atât cât îşi putea permite. Şi au fost domni care, spre onoarea lor, au ţinut cont de acest aspect. Treptat, inelul cu diamante intră în imaginarul european şi este preluat ca inel de logodnă. Se spunea că este o piatră dură, nu poate fi distrusă nici de foc, nici spartă, aşa trebuia să fie şi relaţia celor doi, indestructibilă, precum diamantul", a mai povestit istoricul Monica Neațu.

Uite de aici ti-am dat copy paste, citeste mai mult de aici :

http://m.digi24.ro/......orie-65656

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

Fiind un cerc: Verigheta, inelul fără sfârşit, ca iubirea dintre miri, a fost şi a rămas, de-a lungul timpului, cea mai dragă bijuterie. Este simbolul unităţii şi al fidelităţii faţă de cel căruia i-ai jurat credinţă pentru toată viaţa.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Bărbații au un excedent de muncă, dar o lipsă de capacitate de reproducere.
Femelele au un exces de capacitate de reproducere, dar lipsa de muncă.

Acum, se poate vedea de ce căsătoria este un contract economic.

Barbatul își "vinde" munca excedentară femeii în schimbul capacității sale de reproducere.
Femeia "își vinde" capacitatea de reproducere a bărbatului în schimbul muncii sale excedentare.

Pentru a "vinde" ceva, mai întâi trebuie să-l "dețineți" și când "vindeți", sunteți de acord să transferați proprietatea asupra cumpărătorului. Aceasta este baza economiei și, după cum puteți vedea, se bazează pe drepturile de proprietate. În contractul economic de căsătorie, femelele sunt de acord să transfere proprietatea asupra abilității sale sexuale asupra reproducerii bărbatului, iar ea ia dreptul de a-și asuma dreptul la munca excedentară.

| RAY a răspuns (pentru anonim_4396):

Interesanta ipoteza, evoluativ are sens

| Sofer a răspuns:

Asa e normal.