Ar putea fi situatia in care iti pasa/te preocupa mai mult altii, pentru ca nu doresti sa iti dai piept tie, sa pui oglinda in fata si sa te ocupi si de tine. Sau situatia in care esti exagerat de altruist si nu mai ai timp ramas pentru tine.
Legat de defecte, te sfatuiesc sa iei un pix si o foaie si sa faci lista cu defectele pe care crezi ca le ai, dupa care sa faci un top, sa le pui in ordinea importantei/"greutatii" calitative/impactului in viata de zi cu zi. Vei constata ca unele dintre ele au impact mai mult asupra ta, decat a celor din jurul tau, altele invers.
Dupa ce faci lista asta, mai ia o foaie sa fa-ti lista de calitati, de data aceasta. Faci asta fara sa te gandesti deloc la defecte, te focusezi doar pe calitati. Apoi, tot asa, le asezi in ordine, dupa importanta/valoare. La fel, vei vedea ca impactul unora va fi mai mult pe tine, ale altora mai mult pe cei din jurul tau.
Scopul principal pentru care faci ambele liste este sa iti aduci in planul constient si faptul ca ai calitati, ca situatia nu e asa black precum o vedeai initial (vezi si jumatatea plina a paharului).
Un alt scop ar fi ca vei compara listele in scop "operational", sa-i zicem, in sensul ca vei lua defect cu defect si vei trece prin lista de calitati, astfel incat sa vezi care dintre ele ar trebui exacerbata astfel incat unul (sau mai multe) din defecte sa fie mai atenuat. Altfel spus, cum ai putea sa compensezi prin calitatile pe care deja le ai, fara sa mai fie nevoie sa lucrezi direct la defect (e mai usor, e mai fezabil, caci folosesti niste abilitati deja existente, pe care doar trebuie sa le perfectionezi sau sa le exploatezi mai des, decat sa iti formezi de la zero niste abilitati noi pentru a miscora/repara un anume defect).
Si nu in ultimul rand scopul pentru care faci asta este sa pastrezi un top 3 al defectelor celor mai "dureroase" si sa te apuci sa lucrezi concret, pas cu pas la ele, astfel incat sa le miscorezi (asta daca pasul anterior, cel cu compensarea prin exacerbarea unor calitati, n-a rezolvat/compensat acel defect).
Ca idee generala: ca sa-ti cresti increderea de sine si sa ai o senzatie mai puternica de evolutie, e nevoie sa te uiti in jurul tau, in viata de zi cu zi si sa identifici lucrurile care te incomodeaza, pe care ai vrea sa le faci dar le-ai tot amanat, pe care ai vrea sa le inlaturi sau sa le imbunatatesti. Si iei cate unul, targetat, focusat si incerci sa-l rezolvi, iti faci un plan clar cum ai putea sa-l duci la bun sfarsit. De exemplu, ai un intrerupator care e subred, dar nu ai gasit timp si resurse sa-l repari; pac, te apuci sa-l rezolvi si ai facut un pas. Un pas mic, dar ai facut. Apoi iei alt lucru/alta situatie din jurul tau care te deranjeaza, la care simti ca ar trebui sa intervii si incerci sa o rezolvi. Si tot asa. La final de zi vei avea, clar, o satisfactie. Apoi, in zilele urmatoare cand te vei compara cu cel care ai fost acum cateva zile, vei vedea o evolutie. Si asta inseamna un feedback imediat, adica o motivare spre a merge mai departe, spre a mai face lucruri, spre a mai rezolva.
"îmi pasă de alții mai mult decât de mine"
e starea pe care am dori-o din partea tuturor celorlalti
'uneori am impresia ca imi pasa de altii mai mult decat de mine' - atunci sa nu-ti mai pese, numai de persoanele importante din viata ta.
Mulțumesc,dar pe mine nu mă apreciază nimeni pentru asta, sau pentru orice altceva...
Nu am multe persoane în viața mea si cele care sunt, sunt importante pentru mine
1RealSoul întreabă: