Salut!
Eu cred că există o mare diferenţă între locul perfect şi ţara perfectă.
Locul perfect ar putea semnifica o insulă exotică, cu nisip auriu, hamac şi palmieri, sau un vârf de munte, în care ai parte de cel mai curat aer posibil.
Cu toate acestea, când vine vorba de o ţară, nu ne mai putem rezuma doar la preferinţele personale. Există sisteme la care trebuie lucrat, oameni de concediat (parlamentari, bineînţeles), străzi de curăţat, locuri de amenajat şi multe altele.
În ţara perfectă, toţi oamenii ar trebui să fie cinstiţi, să trăiască modest dar în acelaşi timp să beneficieze de ceea ce îşi doresc. Aici, nu există parlamentari şi preşedinţi corupţi, ei având o reală preocupare în ceea ce priveşte prosperitatea ţării noastre, miniştrii sunt oameni inteligenţi, de valoare, ce promulgă legi bine gândite şi structurate, legi ce contribuie la crearea unui sistem cizelat.
De asemenea, sistemul sanitar ar fi total schimbat, personalul ar include oameni cu adevărat responsabili (încă îmi amintesc de incidentul de la maternitatea Giuleşti), care ştiu ce fac şi cum să se confrunte cu o situaţie critică.
Nu în ultimul rând, sistemul educaţional, care în momentul de faţă în România este foarte prost structurat când vine vorba de examene şi verificări, ar susţine elevii valoroşi, le-ar acorda burse de merit, i-ar promova. De asemenea, sunt de părere că ar trebui alocate mult mai multe fonduri către educaţie!
Iar în final, în ţara perfectă, ar trebui să se investească inteligent în drumuri, spaţii verzi etc. Autostrăzile ar fi construite când şi cum sunt planificate iar drumurile ar fi făcute o dată şi gata, nu refăcute după prima ninsoare.
Din păcate, în România avem parte de un sistem de conducere foarte sensibil, în care nu viaţa locuitorilor primează, ci numărul bancnotelor din buzunar.
Păcat, pentru că şi noi am putea fi o ţară prosperă ca - nu ştiu - Franţa, Germania, Finlanda, Norvegia.
Dar ştii cum e... dacă nu este de unde!
Eu m-as multumi daca as sta intr-o casuta si sa am tot ce imi trebuie ca sa pot trai pana cand imi suna ceasul. Exclud femeia, singur imi place mai mult.
Niste oameni care vor sa para perfecti(si chiar par)sunt finlandezii.
Sistem de invatamant pe locul 1. Ei investesc in stiinta, in tehnologie.Si tara lor e una de vis.lumea are munceste, copiii invata, statul le plateste de la A la Z studiile si scot pe banda tot ce au nevoie pentru prosperitate.Asta imi doresc pentru noi, dar e un fel de utopie ca la noi nu ai sa vezi asa ceva.
Sa arate*. Cu tine langa mine. Eu in pestera muierii, iar tu in varful omu. Ca iubim natura si natura ne iubeste daca ne iubim. Apropo, lasam perfectiunea pentru oamenii perfecti.
Tara perfecta pentru mine este U.S.A.(United states of America)mai pe scurt America.I Love America
Eu imi imaginez tara perfecta ca fiind curata,fara pic de mizerie,fara o conducere proasta, cu oameni fericiti, draguti si fara atatea greutati.Si de asemenea ar avea foarte multe locuri verzi si n-ar exista fabrici care polueaza.Dar cum perfectiunea nu exista, totul ramane doar un vis.
Buna.
In primul rand, societatea lasa mult de dorit - si de aici pleaca restul. Romania a fost si este (mai putin in prezent) o tara plina de inventatori, oameni destepti si curajosi, cu scoala, dar care nu se observa din cauza stratului gros de ceata a non-sensului, racit de roua non-valorii.
De cand lumea s-a schimbat/modernizat oamenii parca dorm pe ei, urmeaza alta ruta. Ruta somnului.
DEŞTEAPTĂ-TE ROMÂNE!
Prostia naste un orgoliu care se hraneste cu ura si rautate.
Aleg ideea lui LittleZu. Are foarte multa dreptate. Perfectiunea chiar nu exista si, pe langa asta, o persoana apropiata nu ar strica deloc. Iceman, tu gresesti mult aici. Nu poti trai fara cineva langa tine (daca stiai asta).
Pai sa am pe cel iubit, pe catelul meu si pe familia mea langa mine, sa fie ca la mare. Acolo sa am multi prieteni.Si as vrea si o vila.
Aproape tot ce am scris mai sus nu imi pot permite mma-si multumi si cu o casa frumoasa dar as vrea sa am o vilacu piscina dar nu imi pot permite.Asta e
Salut, eu nu stiu daca exista un om care sa 'reziste' perfectiunii, totusi cat mai aporoape de perfectiune ar fi o tara unde s-ar pune accent pe umanitate si nu pe tipare, pe dezvoltarea morala a societatii, inovatiile sa fie o sursa de dezvoltare nu de control, dar pentru asta fiecare trebuie sa se implice, sa se exprime, sa gandeasca. Cei care au fost si sunt la conducere controleaza prin frica, care dupa parerea mea e cea mai mare problema a societatii noastre.
Tara as vrea sa fie curata, cu iesire la mare, cu un bun presedinte, cu toate ca astea la un loc sunt imposibile (((
Sa arate ca Japonia inainte de cutremur, era o tara civilizata, curata, cu oameni intelegatori si civilizati. Pentru mine Japonia este tara perfecta. Limba nu e grea eu am 13 ani si pot sa cer o paine in japoneza ( exceptand pronuntia, e mai grea).
Tara perfecta, este acolo unde te simti bine.eu locuiesc in spania si pentru mine e bine aici.
Foarte verde cu multe paduri si munti, si sa am o casa nu foarte mare undeva la tara unde sa fie liniste
Locul perfect pentru mine este orice loc in care pot sa ma distrez si sa imi traiesc viata la maxim. Dar in acelasi timp sa existe intelegere, bunastare si armonie. A, da si sa nuexiste minciuna, nedreptatea, rautatea si invidia.
Nu exista perfectiune.Insa daca ar exista, eu sigur as asocia-o cu : o plaja cu nisip fin, cu un ocean mare si curat, cu vegetatie multa si eventual un mic adapost o casuta mica, cu o camera o bucatarie si o baie, normal.Si o persoana iubita sau apropiata
Viziunea despre o tara e diferita de la individ la individ fiind creata de noi insine asa ca pentru mine personal tara perfecta este tara pe care o fac eu sa arate perfect si ajut la perfectiunea ei
Sonya, eu cred ca tara perfecta e acolo unde tu te simti bine, nu duci lipsa de nimic, unde esti inconjurata de lume cu simt omenesc si dreptate. unde intr-adevar cineva te respecta, te face fericita, si tu pe linga toate acestea simti placerea de ati iubi tara, patria ta... doar atit!
Ca o tara sa fie perfecta eu cred ca mai intai ar trebui sa inchidem toti cutia pandorei din noi sa ingrijim natura si sa se ajute lumea recirpoc dar oricum asa ceva este deja o utopie
@Iceman ai dreptate in afara de faza cu femeia!
Tara perfecta ar fi tara in care Guvernul ar face legi pentru popor,nu s`ar lua/da mita, nu ar fi criza economica, nu ar fi cersetori si alte lucruri care exista la ora actuala!
Mie mi-ar placea sa stau in Anglia si sa beau ceai la ora 5 si sa fac cumparaturi la Harrod's si sa am un conac de ala mare si frumos si sa am acel minunat accent englezesc si un "personal assistant"frumos si cel mai important sa conduc un land rover si totusi mi-ar placea si sa lucrez, sa fac ceea ce imi place sau imi va placea in viitor si mi-ar mai placea sa am un magazin de dulciuri dar nu de alea de fite ci accesibile pentru tot poporul englezesc -finish
Pai perfectiunea nu exista singura formula este cel mai apropiat de tine sau sufletul tau pai cred ca ar fi un loc plin de soare unde am toti prieteni aproape de mine sa existe parcuri ca si in orasul meu si sa fie si o plaja unde sa ma duc cu prietenii spre seara... dar sa numi lipseasca persoanele dragi
Fara rasism si fara razboaie in rest viata este asa cum ti-o alegi.Destinul ti-l faci cu propriile maini. Poate exista perfectiune dar doar pentru tine, doar daca iti creezi o lume a ta in care totul este vazut asa cum iti place tie sau asa cum crezi ca ar trebui sa fie toate.Nu exista nimic in lume mai perfect decat iubirea.
Tara perfecta Ar trebui sa fie curata, oamenii sa se intelega intre ei, sa nu se duca lipsa de nimic si sa avem multa natura :X ( copaci, flori, etc)
Biianca81215 întreabă:
Papusika1Mika întreabă: