anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum credeti ca poate afecta libsa tatãlui din copilãria unui baiat si libsa mamei din copilaria unei fete, fie el deces sau pur si simplu ca libseste o perioada lunga mai ales inainte sa devinã adult.

8 răspunsuri:
| danay72 a răspuns:

Normal ca e afectat în sensul că ii simte lipsa, pentru ca asa am fost creați să avem ambii parinti, dar depinde de familie, de copil si de mediu.Nu e o regulă, cum va deveni și cum îl va afecta.

| PersonajFictiv a răspuns:

Copilul invata de la ambi parinti, lucruri bune si rele.
Tatal trebuie sa ii arate cum sa fie barbat, cum sa aiba grija de casa lui, ce rol are el, cum sa iasa din anumite situatii pe care doar un barbat le poate experimenta si intelege.
Tatal ( barbatul ) trebuie in general, pe langa alte multe chestii, sa il inveti sa fie puternic.
Sa nu se inteleaga ca o femeie nu poate face asta ( sau ca orice barbat o poate face ) dar e treaba barbatului sa invete astfel de chestii.
Deci, cam in felul asta cred.

| HazelEyes77 a răspuns:

Copii au nevoie de ambii parinti pentru cresterea si dezvoltarea lor armonioasa. Indiferent daca e fata sau baiat va resimti lipsa tatalui si in special a mamei.Desigur sunt si cazuri fericite cand cand intr o familie monoparentala copilul e fericit deoarece parintele se straduieste din rasputeri sa nu duca lipsa de nimic si ii ofera multa dragoste si afectiune. Totusi absenta mamei e mai greu de compensat indiferent de sexul copilului deoarece ea e cea care i-a dat viata il cunoaste cel mai bine, il iubeste mai presus de orice in lume si se sacrifica pentru binele lui. In special unui copil mic i ar fi foarte greu fara mama din motive lesne de inteles.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru PersonajFictiv):

Da la fel cred si eu, am fost crescut in mare parte doar de catre Mama in perioada de 7-18 ani, doar inconjurat de 2 verisoare, o matusã, bunica si strabunica cam tot timpul... foarte rar am stat cu Tatal meu doar vreo 1-2 luni pe an in rest doar convorbiri telefonice
Si cred ca asta mia afectat viata sociala, si in special cu alte fete am avut relatii foarte Putine, maturizandu-ma mai greu doar dupa 20 de ani am inceput sa inteleg ce rol am si ce trebuie sa fac ca Barbat, asa ca am decis sa ma mut singur o perioadã

| Freya1 a răspuns:

Indiferent ce parinte iti lipseste e o mare pierdere deoarece ai nevoie de educatia ambilor de ajutorul ambilor etc.
O fata sufera daca nu are mama langa ea deoarece cu aceasta poate sa vorbeasca despre treburile femeiesti, mama o invata sa se descurce ca si femeie, sa faca mancare sa spele etc iar baiatului tata deoarece acesta il poate invata sa fie barbat, sa faca treburi de barbati, sa ii dea de munca sa il invete sa munceasca sa vorbeasca precum barbatii

| PersonajFictiv a răspuns (pentru anonim_4396):

Si 2pac a crescut fara tata.
E greu,te inteleg,o sa iti formezi caracterul in timp, sunt destule exemple de la care poti invatat ceva, dar trebuie mereu sa fii tu de acord cu ceea ce inveti, adica nu doar sa copiezi, sa ti se para tie ok.

anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Depinde de copil. Unii sunt afectati, altii nu. Al meu a murit cand aveam 14 ani. Din pacate, nu mai devreme. Chestia asta doar m-a fortat sa fiu indipendend de tanar. De la 16 ani locuiesc singur, deci tot "raul" spre bine. Bine, a contat ca am avut capul pe umeri. Daca eram intr-un anturaj prost poate acum eram si eu cu drogurile, 8 clase si munceam pentru minimul pe economie.

| AlexandraAG a răspuns:

Tatal pentru un baiat este foarte important. La fel si mama la fata. Acestia isi educa copii si ii invata ce este bine si ce este rau. Tatal nu poate face treaba de mama si mama nu poate face treaba de tata