anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum dam sens existentei noastre?

14 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Cred ca putem da sens făcând ceea ce ne place, încercând sa fim fericiți, sau sa găsim motivații, scopuri. Existenta noastră are sens nu e doar o nimereala, asa cred. Adevărul e greu de descoperit, probabil ca sunt unii mari înțelepți care cunosc mai multe răspunsuri

| RAY a răspuns (pentru Emma30555):

Hedoism emma? omul se minte in primul rand ca nu exista moarte, apoi tot mai multe minciuni, false sperannte, cum dai sens existentei tale?

| Emma30555 a răspuns (pentru RAY):

Nu chiar hedoism. Dar suntem vii, avem constinta, sensul il cautam noi. Viata e ca o calatorie, mai departe nu stim, putem intui, putem simti...

| FreddieM a răspuns:

Continuand sa existam pana la pana ne dematerializam. E unicul sens.

| Mosotti a răspuns:

Sensul este sa ne simtim bine, sa traim clipa sa avem placere, altfel ce sens are?

| Bizon95 a răspuns:

Pentru 99% din oameni sensul vietii sunt copii

pentru restul, e doar zeama de glont prea scumpa big grin

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Asta inseamna hedoism, ce inseamna este sa ne simtim bine, sa traim clipa sa avem placere?

| Raizing a răspuns:

Un sens al vietii este echivalentul pre-conceptual.Acest mit este adevarat, nu existential, ci psihologic.Este o evaluare -integrata- sensului individului, a existentei sale.Este ceea ce determina natura raspunsurilor -MeLe- si esenta sensului existentei(pre-individual, modul trairi, reflectii haotice -ps- pot spune: am trecut cu brio; acele "haotice" nonsensurilove strucklove struck). Consecintele psihologice enorme care rezulta din aceasta sunt evidente! In Functia Faptului Sensului Meu; coexista cu Realitatealove strucklove struck
Conceptul cheie, in formarea unui sens al vietii, este termenul de-a vedea Realitatealove strucklove struck.Este un concept care apartine taramului valorilor, deoarece implica un raspuns catre Realitate.Si totusi, sensul -Meu- este diferit de alte valori morale(iubesc sa fiu Autentic -cu propia-mi deducere -Reala- despre sensul existentei terestrelove strucklove struck). Doar acele valori pe care le consider Mai importante, valorile care reprezinta viziunea Mea implicita asupra realitatii, raman in\isi formează sensul vietii Reale love strucklove struck
In viata avem de a face cu momente mai putin placute,de rascruce,in care,daca stim cum sa actionam ne vom bucura de Efecte Benefice. Exact ca un sens instrumental Real -pentru a prevedea evenimente(bune sau rele) din viata unui individ,de a localiza perioade favorabile pentru Actiune si,de asemenea, sa descoper si sa vad potentialul si talentele fiecarui om, este o arta care ne conduce la o mai buna intelegere a vietii unui om, situatii si sensul de viata(acesta este un sens al vietii Reale & The Best of All love strucklove strucklove struck)
Ma bazez pe un Element de adevar, pe un aspect reallove strucklove struck (desi... uneori; ma mai surprinde imprevizibilul -ca DE? Altfel -cred~ieu,,, n-ar mai deveni interesant,,, Realul Sensului Existenteilove struck love struck

Sa le vezi + sa le cunoasti pe toate -devine neinteresant + foarteeeee plictisitorrrrrrr -la un moment dat- love strucklove strucklove struck sa zic asa big grin :d big grin :d

Astfel, purtator acestui sens -Devin Mesager si Intermediar Al sensului existentei love strucklove struck Nu "operez" rolling on the floorrolling on the floor nemijlocit cu suprafata sensului cuvantului, ci cu intregul Meu potential care ascunde dincolo de invelisul lexical si dincolo de sensul Meu direct cu care sunteti totii obisnuiti sa-l utilizati si sa-l "acceptati" rolling on the floorrolling on the floor ca pe unica varianta Real-adevar-sens-existential.Sensul existentei trebuie recunoscut + inteleasa solemnitatea celei dintai vietii aparuta + traita!

(d e f i n i ț i
voi înșivă;
-ca pe tine insuțiwinking

| Celcestietot a răspuns:

Îl găsești pe Dumnezeu, logic.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Da e hedonism, si? Ce e rau in a ne simti bine?! Nu e normal? Sa traiesc ca sa ma simt bine, sa ma bucur? Atunci de ce dracu muncesc?

| TristanTzara a răspuns:

În filosofie exista o glumă: "nimeni nu s-a obosit să refute existența lui Dumnezeu până când cei ca Descartes s-au obosit să-i demonstreze existența"

Într-un fel cam așa e și cu scopul vieții, nu te întrebi care e până când nu ai impresia că viața ta nu are scop, până nu te simți alienat. Nu a spus niciodată că pentru mine are vreun scop, decât unul vag, că acest scop ar fi o viață bine trăită--perspectivă cunoscută încă din timpul lui Aristotel drept Eudaimonism.

Ce mă face pe mine să simt că viața are sens e faptul că fac o muncă în care mă regăsesc, studiez un subiect de care sunt interesat, fac parte din grupuri de oameni cu care mă identific și câteodată am și o persoană care cred că mă iubește.

Ca să aduc conversația la subiectul întrebării tale anterioare, aceste lucruri nu sunt hotărâte pe o bază rațională ci pe faptul că într-un fel similar au dus și strămoșii noștri o viață împlinită: au făcut parte dintr-un grup cu care aveau legături strânse și făceau ceva important (pentru grup în cazul lor, în cazul nostru societate) și astfel simțeau că au o viață importantă, pe baze oarecum evoluționare.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Material vs emotonal?

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Si material si emotional sa fim bine, echilibru intre cele doua, sanatete evident. Emotional fara material te certi, apar probleme ca neajunsurile sapa, banii fara emotional iar nu merg, ca un om neiubit e mort pe dinauntru si nu te mai bucuri de banii aia, nu poti sa te bucuri.

E ca la o prajitura, daca nu pui echilibrat ingredientele, nu iese bine.
Aia cu nu se poate sa le ai pe toate e consolarea nenorocosului. Ca ori doar bani, ori doar emotional, tot acelasi dezechilibru e.

Chiar aud "da ce draga doar la bani se rezuma totu? Avem nevoie de tine, de dragostea ta", zice un partener cand celalalt sta mult la munca sa ofere un trai f bun familiei.
Cand nu au bani zic "dar nu se rezuma draga la asta, mai e nevoie sa luam aia aia aia". Si asta pe vazute cazuri multe.

Lasa-i pe stramosi Tristan, eu zic de acum cum e, socialul s-a schimbat dar evident ca tot contractul cu altii aprecierea, simpatia, iubirea e baza, ca banii se mai fac. Realizarile profesionale, totul contribuie la o stare buna, si asta e scopul, ca si tu tot bine simti de la ce zici.

| oglindasultanului a răspuns:

Cand devii conducator.

Întrebări similare