| SBiy a întrebat:

Cum de stiu casieritele din capul lor cat sa de a rest?
Am fost la un magazin avea casa de marcat veche, scria doar banii pe care trebuie sa i achiti nu si restul.Mi se pare uimitor cat de destepte sunt

8 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

E o scădere nu fizica nucleara.

| Furnicuta000 a răspuns:

Ele de obicei nu fac calculul sa vada cat rest trebuie sa dea ci fac asa: daca tu cumperi de 32 lei si ii dai 50lei, ea o sa numere de la 32 la 50 cu banii, nu stiu daca ai inteles

| MistarGoGu a răspuns:

Generația cu cheia de gat! Anii 70, 80 și un pic din 90 pana au apărut calculatoarele pe telefon și s-au rupt 690K neuroni IN BUCATI! Chiar și aia înainte de 1970 calculează BINE în minte!
Ce vârstă aveau bunicuțele de la magazin...zi drept 50 +?

| MistarGoGu a răspuns:

Pune un puiuț de după 2010 sa meargă prin oraș fără Goagal Maps ca este BUIMAC! habar nu are de puncte cardinale și orientare în spațiu! Transformări de unități de măsură Nema, calcule nema TOTUL pe smartphone! Dacă merge la WC public CINE îl șterge de c@cut? Tot IPhone și Android?

| SBiy explică (pentru Furnicuta000):

Am inteles ce ai vrut sa spui vine asa, pana la 35 vine 3lei apoi 5 pana la 40 +10 pan la 50.Eu am observat ca incep cu banii mari apoi ajung la cei mici deci de unde stiu cat sa de a rest daca incep cu banii mari?

| SBiy explică (pentru MistarGoGu):

Afirmlaughingaveau in jur de 40 si -50+

| Furnicuta000 a răspuns (pentru SBiy):

Pur si simplu au invatat sa faca rapid calcule. Eu nu lucrez la magazin si nici nu sunt vreun geniu dar si eu pot sa calculez foarte repede. De ex daca cumpar ceva de 125 lei si ii dau 200 lei, imi ia 2 secunde sa stiu ca trebuie sa-mi dea 75 inapoi

| relian a răspuns:

Banui ca tu esti la gradinita deocamdata, asa este? Adica nu esti nici macara la scoala generala, stiu si eu in clasa 5 sau 8.

Eu bun, cand o sa mergi la scoala, acolo o sa inveti sa faci si calcule.E bun daca te impresioneaza asa de mic ce fac oamenii mari laughing